2009-09-30
 18:22:04

Upp i luften i december

Nu är mina dagar räknade här och flygresan hem bokad, fixad och klar. 20 december bär det hemmåt igen till svea rike och är hemma där någon gång på kvällskvisten. Jag önskar mig snö då, och glögg! Och en välkommstkommite!!

Love
Jennifer♥
2009-09-30
 12:46:44

Houng med varm mjölk beställs, tack!

hej och god dag god dag dagboken!

Idag är jag sjuk.

Började igår kväll när jag satt och pluggade och hade nästan i böckerna när jag fick ont i halsen, som om hela min hals krympte, svårt att svälja och så. Därifrån så blev det bara värre. Natten har spenderats med att vända och vrida på mig och svettas som en gris. Nu sitter jag på mitt lilla rum med dunderhuvudvärk och ont i kroppen och har just tagit beslutet att inte gå till skolan, dels för att inte smitta andra och dels för att jag inte tror att jag skulle orka at mig till skolan för det tar ändå 30 minuter att gå dit i ganska rask takt! men det är så hinmla många som varit sjuka så var väl bara en tidfråga innan det skulle sätta sig på mig också. Men blir ingen större vila för det är fortfarande saker i skolan som måste göras även om jag helst vill sova och vila. Och sen vill jag ha honungsvatten, honungsmjölk, glass, te, ost och gurkmackor, scones, kan någon fixa det till mig? Tur att mamma insisterade på att ge mig lite förkylningsgrejer till halsen innan jag åkte!

Det här blev en självömkansinlägg men man får tycka synd om sig själv ibland faktiskt. Jag vill bli frisk!

Love
Jennifer♥
2009-09-29
 22:02:08

Dagens känsla är..

...saltlakritsbesatthet!!!!

Varför finns det inte i detta land? Tur att brorsan snart kommer hit för jag har gjort en beställning på det av honom! Betällningen till Niklas är glögg!

Men annars är det ingen speciell svenska mat eller så som jag saknar. För det mesta kan man få tag på bara man vill och man kan ju laga svensk mat här bara man hittar alla ingredienser men saltlaktist finns inte. Å, nej det funkar inte att doppa söt lakrits i salt!

Som linn skrev till mig när vi skrev på msn "lakrtis borde vara var mans rättighet!!!



Love
Jennifer♥
2009-09-28
 23:54:05

En månad av irland

En månad har jag varit här i Limerick nu. En månad!! Tiden går fort när man har roligt eller vad är det man säger, jga skriver under på den iallefall! Vilken underbar toppen fantastiskt rolig knasig intressant månad! Ibland känns det som om jag varit här så mycket längre då det har hänt så mycket på en så kort tid och ändå samtidigt känns det som om jag varit här i ett dygn! var det verkligen en månad sen jag fick skjuss till arlanda av pappa mitt i natten och jag flög alla dessa mil till den gröna lilla ön med en sten i hjärtat av allt krångel som varit på vägen hit! Var det verkligen mer än en månad sen jag var på tzatziki med mina nära å kära i Falun och fällde några tårar för att jag kommer att sakna mina vänner och min älskling? Självklart när jag tänker på dem där hemma så känns det i hjärtat och jag saknar er så! men eftersom den här månaden har gått så förbannat fort så kommer jag ju snart vara hemma och då känns det i hjärtat att jag kommer sakna livet och vännerna här. Kan man slå ihop dessa två braiga världar?



jag i dublin och jag i falun

Love
Jennifer♥
2009-09-28
 15:29:12

Lang men intressant dag i skolan

Sitter i skolan just nu, i biblioteket, vid en dator med engelsk tagnentbord sa blir inga prickar over mina bokstaver. ar lite skumt att skriva utan dem faktiskt. Varfor har inte alla samma bokstaver? Mitt namn ar for ovrigt nu fortillfallet agstrand och inte lika internationellt som mitt fornamn. Men jag saknar min lilla ring over A:et.. Men det braiga med det ar att jag kommer forst i alla listor sa jag tar igen alla ganger som jag ar sist i listorna. Dagen da jag skrev in min pa universitetet lag mina papper overst sa jag kunde bara peka och saga: det dar ar mina papper. Sa det ar inte sa tokigt med att heta Agstrand har anda.

Mandagar ar for ovrigt inte min favoritdag , det ar jag nog inte ensam om att tycka men mandagar ar mina langsta och jobbigaste dagar i skolan men dock valdigt intressanta. jag lamnar mitt hem pa Parkview kl 9 och ar hemma igen kl 19. vet att det ar en full arbetsdag men pluggeriet har pa Irland funkar inte som hemma sa ar bara att vanja sig. Jag laser fem kurser och varja kurs har en tutorial som man maste ga pa varje vecka. Forelasningarna har valdigt stora klasser sa i tutorialsarna ar man uppdelade i minde grupper. kommer just fran en tutorial med en grupp som var helt vardelos. De ar valdigt mycket yngre an jag och det marks. Skolsystemen ar sa himla olika. I sverige ar det ju sa att man gar i gymnasiet for att forbereda sig for vidare studeier ( om man nu inte laser praktiska amnen) men det funkar nog inte riktigt sa har. Pa tutorialsarna ar det meningen att vi studenter ska fora en konversation, fraga alla fragor som vi har och fa mer kott pa benen fran forgaende forelasning men den grupp jag just kom fran sa inte ett knysst. Men vi internationellea studenter far mycket berom for att veta mycket mer an de irlandska studenterna, allt fran att vi pratar mycket mer (nar man ska prata) och ar tysta (nar man ska vara tyst) och kan skriva och argumentera i vara texter, uppgifter och projekt som man ska skriva! va har de gjort i alla ar i skolan!? Sa jag ar stolt svensk som kan prata for mig och skriva uppgifter ratt. Jag ar gryyym!

Maste saga att jag annars ar mycket nojd med mina val over mina kurser. de ar mycket intressanta, aven om lite saker ar lite repetition  pa saker jag redan last men det ar intressant att fa en annan syn pa saken, hur olika larare trycker pa olika saker. Men de stora filisofiska gamla gubbarna som kommit pa en massa klokt, uppfunnit saker och kommit pa en egen mobell for hur folk kommuniserar med varandra eller hur makt ar uppbyggt alltid ar dem samma. Eller va sager emelie och josse om Foucoult, Bathes, thompson och habermas?

Na nu maste jag nog ner i bockernas varld for ett tag och bli lite klokare! Maste skriva ner alla mina medievanor som jag har. Allt som jag tar at mig och moter, allt fran tvtittande, internetsurfing och magasinlasning ska foljas upp.

Sorry alla lasare om det ar jobbigt att lasa detta inlagg..

O tack alla for era kommentarer, blir saa glad!!

Love
Jennifer♥

2009-09-27
 23:19:05

Dublin checkat


Hemkommen efter en toppen helg i Dublin med "the Family". bott på ett hostel och vi sex har delar rum med sex andra. Vi har shoppat (strumpbyxor som inte halkar ner), vi har sett oss omkring, vi har ätit, vi har vandrat längs floden som rinner genom Dublin, vi har knäppt kort, vi har skrattat, vi har dansat, vi har druckit kaffe, vi har besökt the temple bar, vi har besökt flannerys, vi har åkt taxi, vi har varit i de turistiga ställena, vi har varit på de icke.turistiga ställena, vi har träffat knasigt roligt folk, vi har träffat ännu mer trevliga irländare, vi skulle vara kkulturella och besöka en kyrka med det visades vara turistinformationen, vi har druckit guinnes, vi har vi har suttit i solen längs floden och njutit av livet, vi har ätit kulglass i solen,  vi har tänkt gå å så guinness storehouse men låtit bli, vi har tänkt besöka Guinnes factory men det har inte blivit av, vi har checkat staden helt enkelt!


Betyg: väl godkännt!



Love
Jennifer
2009-09-24
 21:44:42

1759 Guinnes 250 år

To Arthur!!

höj glaset kl 17:59 för arthur!




Love
Jennifer

2009-09-23
 11:29:21

Pluggeripluggera

Jag tycker att det är fashinerande med drömmar. Man ska tydligen drömma för att bearbeta saker som omedvetet påverkar tankar, handlingar och känslor i det vardagliga livet. Man ska ju kunna tolka drömmar men mina går nog inte att tolka för de är för konstiga. Du vet så där som när man ska förkla för någon annan så låter det bara ännu värre. Det dumma är också att man drömmer som mest när man inte sover så djupt, vilket medför att man är otroligt trött när man vaknar. Och varför är det så att när man drömmer själva drömmen så känns det som på riktigt, som om det faktiskt händer? Det är ibland lite läskigt. Just här i Limerick så drömmer jag otroligt konstiga drömmar och när jag vaknar kommer jag ihåg dem. När jag inte kommer ihåg dem så vet jag att jag drömt något skumt och konstigt men inte riktigt vad. Inget hänger ihop och när man vaknar så får man tänka efter. Varför är det så? ddet konstiga är ju också att dte känns som om man drömt hela natten men det gör man ju inte. Men när jag inte drömmer konstigt så drömmer jag om en badtunna. En sån ska jag ha när jag ha när jag blir stor!

Dagarna efter Galway och de fantastiska klipporna så var man trött. Måndagen i skolan var ganska tung. Hela mitt schema är klappat och klart nu och måndagar och tisdagar är lite småjobbiga om jag ska vara ärlig. Är inte van med att gå i skolan varje dag och långa dagar. Men med fem kurser samtidigt med tre lektioner per vecka och per kurs plus en massa plugg och läsning på det så blir veckan lätt fullproppad. Inte van med systemet! i Måndag efter skolan blev det lugna puckar hemma, kom hem vid sju, käkade och sen var jag slut för dagen. Blev lite svensk tv framför datorn och kollade på alla kort jag knäppt hittill. det är sjukt många!

Igår var det en lite lång dag i skolan och kom hem vid sjutiden. Tjejerna i min lägenhet och tjejena under lagade mat ihop. Mycket roligare än att laga mat till sig själv. var vår tur den här gången. Mm för mat. Blev mycklet mat men vi käka upp allt. Sen gick vi över till grannarna och umgicks, spelade nåt spel och så. Sen drog vi in till stan till en pub för att lyssna på lite livemusik. Det var trevligt, mer livemusik till folket!

Nä nu är det dags för skola, ska kolla med Liivi om jag kan få låna hennes cykel för jag ska i princip bara fram och tillbaka. och hon börjar senare och hon har sagt att cykel är min om inte hon ska ha den. Jag har andra tjing på den. Måste köpa en dyyyr bok idag också. Det gillar vi inte!

Hoppas allt är bra med er därhemma, saknar och tänker på er! hoppas även mamma å pappa har haft det bra i helgen utan regn!

(En månad kvar för övrigt!!!)


Love
Jennifer♥
2009-09-21
 22:40:21

Galway, Oh Galway!

Fantastiskt underbara Galway! Jag vill ha mer av Galway! Galway is the place to be in! Dit ska jag igen!

 

På lördagen begavs det sig till Galway tillsammans med 90 andra. Vädret hade varit toppen så jag planerade min packning efter det. Men där lärde jag mig en läxa.. (hoppas jag för oftast glömmer man ju faktisk bort den läxa man lärt sig ganska fort) Vaknade på lördag morgon av att det va ett konstigt ljud utanför mitt fönster. Regn som droppade från hustaket.. Blev att planera om packningen!  Är svårt att packa om på så kort tid!

 

Framme i Galway blev det en underbart mysig dag. Tog en kaffe i en grön mysig park mitt på torget. Sen bestämde vi oss för att ta en guidad busstur runt hela stan. Var världens gulligaste guid/busschaufför. Han körde lite berättelser och annat utöver all historia och fakta om staden. Galway är en mysig hamnstad med lite mysigare atmosfär än Limerick. Orden mysigt och gemytligt är bra ord att beskriva staden tycker jag. Vi fick se lite åar, lite hav, lite kyrkor, katedralen, och andra diverse byggnader och gröna områden. Vid hamnen så stannade bussen för att han visste ju att alla vill ta en massa kort här. Då passade han på att gå runt i bussen och prata lite med alla. Fick mitt första ragg där och då för när han kom fram till mig så frågade han om jag gillade utsikten och det gjorde jag ju. Och sen sa han till mig ” oh, yes, and you add to it” alltså, typ jag bidrar till det!  Tackar och bockar! Även om tacket är ett tack men nej tack, jag har mitt ja tack i sverige jag!

Gubben i vit skjorta och röd slippover är den trevliga Guiden!

Klicka på bilden för att se den i stort format!

 

Efter den trevliga turen blev det lunch. Sen gick vi för att checka in på vandrarhemmet som var över förväntan. Det roliga var att de hade skrivit upp oss på speciella rum och av alla dessa 90 pers som åkte så kände jag alla de 6 som jag bodde med. De hade bara satt ihop oss lite random å så hamnade jag med mina rumskamrater, anina och två andra tjejer!

 

 

Dagen spenderades sen med att strosa runt i den gamla delen av staden, bland små affärer, en liten minamarknad, liknande Miklmarket i Limerick. Var lite kulturell och besökte en kyrka. Bildbevis! Var inte så länge sen vi käkade lunch men ideen att käka en crep! MM mums! Grabbarna och sara (nyfunnen vän som bara kom fram till mig och sa ” hej kan jag få hänga med er för jag åkte hit själv”) kom tillbaka just från katedralen när vi satt och åt och undrade om vi verkligen var hungriga nu för middagen skulle vi ta om nån timma bara.. haha. Men ibland äter man faktiskt bara för att det är gott.

På gatorna stod en massa folk och uppträdde, vissa mer än andra. Många var sånna som bara stod still, visst bättre än andra. En kille trodde jag verkligen var förstelnad för han rörde inte ens sig när han andades. Riktigt coolt! På kvällen stod många och spelade musik och en kille sprutade eld! Fantastisk atmosfär som sagt!

 

På kvällen blev det förfest/preparty/pregaming innan vi tog oss ut för att testa nattlivet i stan. Blev två pubbar och sen drog jag, sofia, anina och sara till en hur cool bar som hellst. Det vill jag ha mer utav. Det var en kronstig, rolig bar men en massa blandad folk och musik. Helt galet var det. Vi tjejer stod och dansade och hel plötsligt började alla dansa irländsk dans, hoppade och var helt galna. Hur knasigt som helst men väldigt roligt. Och så ropade dj:n ut att nu var det cayote dans på bardisken. Inte riktigt samma lika dans som jag och kussen Tessan kör på bardisken på Sixstens på midsommarafton men nästan. Nä men det var hur ballt som helst.Riverdansinspirerad dans på en bardisk kan inte bli annat än lyckat! Den där baren var en upplevelse av det galna slaget! Ni som sätt filmen Coyote Ugly vet vad jag pratar om.

Söndagen var en annan toppenupplevelse. Vilken natur Irland har att bjuda på. Mycket av det fina har ju med det regniga vädret som finns här att göra. Men jag fick se otroliga vyer. Gröna fält, stenfält, stup, vatten, gröna växter och annat fint. Stannade till på ett ställe där det skulle vara en fin gruva men jag kände att jag har sätt gruvor, grottor förr så jag och några andra tog oss up ovanför jordytan istället för att se på den fina utsikten. Så uppför berget, hej och hå. Sten och snår men vi tog oss upp! Men ett tips ta inte med dig en tunn vit plastpåse med dig upp för den går sönder,  till den grad att vattenflaskan i påsen går sönder.. inte att rekommendera!

Men höjdpunken var så klart the cliffs of Moher. Vet inte vad jag ska skriva om det för det finsn inte ord för det och bilderna säger inte så mycket som själva upplevelsen säger. Så är det ju iofs alltid men det var helt fantastiskt! Vilken natur! Att jorden själv kan skapa sånna kontraster. Vilka stup! 200 meter rakt ner! Skulle villa att ni kom in i mitt huvud och fick se dom bilderna och uppleva det jga gjorde för herregud va coolt det va. Läskigt ibland men ibland är läskigt en bra känsla! En rejäl kick och hjärtat hoppar till lite extra! kom på att det skulle varot fint att haft Niklas med mig för det skulle blivit ett fint rama in kort på oss där!!

 

Tack för en underbar helg!

 

Finns hur mycket som helst att skriva om denna helg. Hann hända så mycket, hann se så mycket! vill berätta allt men det mesta får nog bara var underbara minnen och upplevelser i mitt huvud för annars kommer jag tappa min fingrar och jag behöver dem.. Får berätta allt när vi ses!

 

ps. min brorsa har bokat sin resa hit till Irland nu!! Tjieho!! fan va kul vi ska ha brorsan å vad glad jag 'är att du ska komma hit! Guinnes ska drickas, du kan få dricka whiskey men jag står över på den!! tjieho!! bara 19 dagar kvar!


Love
Jennifer♥

 

2009-09-21
 00:08:22

Vill ha...

Winnerbäcks 112 sånger!
2009-09-20
 23:55:54

Det kommer mera..

Just hemkommen efter den fantastiska helgen i Galway, den otroligt mysiga staden, inte lika hård som Limerick. NBi ser några bilder i inlägget här nedan men det kommer mera. Den här helgen ska inte gå förbi utan att sätta ord på den, ord och bilden som inte kan komma i närheten av själva upplevelsen men är ändå en lite bit på vägen!

Underbart!!



Tack för en toppenhelg!

90 pers från UL med International Socity! Men på bilden jag, Sofia, Sara, Sonja, Per,Per, Joel och Anina!


Love
Jennifer♥
2009-09-20
 23:46:59

Magnifika klippavsatser

Vilken fantastisk helg! Vilka fina minnen! Vilka roliga minnen! Vilken natur!



the cliffs of moher!

En decimeter från mitt huvud så går klippavsatsen rakt ner.. 200 meters stup




Vilken natur! ojojoj, magnifikt men på samma sätt läskigt när jag låg där i gräset och hade 200 meter ner t de böljande vågorna som slog mot klipporna där nere, lång där nere!



Coyoty bar! barterderna dansar på baren! Vuilket ställe. Det var ett konstigt, roligt ställe. inte som vanliga ställen! Den här skulle finnas i Limerick tycker jag! å varför inte en i falun!? Best bar ever!


Love
Jennifer♥
2009-09-19
 01:15:34

Bio på schemat

tjineling!

Idag var det skola och bio på schemat. Såg en film som skulle fått bra kritik,vet inte riktigt vad jag ska välja för ord för att beskriva den... men intressant (?) kan vara ett ord.. Distict 9 heter filmen. Vi skulle egentligen se Ingrourious Basterds (med Brad Pitt) men den visades på en annan biograf som ligger i fel riktning ( för långt bort) så vi fick tänka om så Per kom på den smarta ideen (?) att kolla på District 9.. Skulle kanske inte se den igen men den var, ja som sagt intressant. Själva ideen bakom filmen är bra.. men kan kanske vara lite för tung och för mycket Sci-fiction för min smak.

Imorgonbitta bär det av till Galway! Skojilajbans! Ska knäppa massa kort så ni får se!


Ps. det har inte regnat på över en vecka nu (ta i trä) så håll tummarna för att det fortsätter vara så. Vill inte ha blöta fötter.

Ps. 2. Mamma å pappa & resterande gäng oxå så klart; Ha en fantastisk helg!


Love
Jennifer♥
2009-09-17
 22:03:41

Bloggmormor och Bloggmorfar

ÅÅ tack så mycket mormor och morfar för erat inlägg här på min blogg! Vad glad jag blev! Hoppas ni läste om inlägget om era goda björnbär!

Fattar ni va coola morföräldrar jag har. De har läst min blogg, gjort ett inlägg och så har jag pratat med dem idag på Skype. Och de är 70+! Inte illa!


Love
Jennifer

2009-09-16
 23:49:30

Resor både nu i helgen och nästa bokade

Gårdagen blev det lite kalas här hemma och sen utgång för vissa. Vill man träffa på irländska studenter här så får man gå ut på vardagarna för på helgerna åker alla hem för att få mat och så att mamma tvättar deras kläder.. Sist jag bjöd in till fest så var ju mina rumskamrater sjuka så fick ju ta ner festen en våning men nu är de på bättringsvägen så det gick bra den här gången. Men det blev många som kom såtjejerna som oxå bor här på Parkview fick ta me sig lite stolar.. men en av mina grannar kom och knackade på och kom in på vår fest ett tag. En tjej från irland, hon var trevlig, full men trevlig! irländare är väldigt trevliga måste jag säga; rödhåriga de flesta av dem och väldigt trevliga. Om man möter nån på trottoaren så är det helt normalt att säga "hej, hur står det till", även om man inte känner varandra. Skulle man göra det i sverige så skulle man ju bli klassad som ett pucko. Men man måste va snabb med att svara för man ska hinna med " Hey, how are you" Hey, im well, and you".. innan  man sagt allt detta så är ju personen 50 meter bort..

Ska bli så himla skoj med resan till Galway i helgen, kameran är tömd på bilder så den är redo för nya för jag tror den kommer gå varm i helgen! Sen har vi en ny resa nästa helg till Dublin för att fira Guinnesss 250 års dag. Man ska tydligen kl 17.59 resa sitt glas och säga" till arthur! " Just på dagen är på torsdagen nästa vecka och då kommer vi vara i Limerick men kommer nog vara firande hela helgen i Dublin. Ska tydligen vara väldigt stort just den här dagen i Dublin men vi är duktiga och stannar kvar i Limerick, man måste ju gå i skolan ibland också..

Skoj skoj hela tiden!

Jag och Anina på rugbyn med en Guinness i handen såklart!

Tänkte att det skulle bli ett lång inlägg men det står en bil utanför med bilalarm på som inte verkar vilja sluta tjuta så blir lite distraherad. Får bli en annan dag!

För övrigt finns det inte fil här, är det en svenska grej mån tro? Och inte gräddfil heller för den delen..
Det här är det närmsta man kan komma men det är inte gräddfil!


Love
jennifer♥
2009-09-14
 21:30:09

Galway bokat i helgen med International Society


International Society har ordnat res till Galway i helgen! Jag skrev upp mig på det idag likadant som de flesta ur mitt "lilla" gäng. Ska bli hur skoj som helst å se lite av vad resten av Irland har att erbjuda. Ska vara en hamnstad, mysig och trevlig!



Ska bland annat besöka The cliff of Moher och det ska tydligen vara grymt! Ni ser ju själva!



The Cliff of Moher

Love
Jennifer♥
2009-09-14
 12:33:06

Doften av nyklippt gräs

En doft av nyklippt gräs slingrar sig in genom det öppna fönstret och genom balkongen. Solen skiner. Det får mig att tänka på "gatan som är så svår att uttala".. På pomona.. eller på på mona. eller på monagatan..(hemma på min gata i stan) och byllan! Sommar och pappa som klipper gräsmattan. Jag gillar doften av nyklipptgräs och bensin! Det är sommardofter det!

Visst är doften av smultron inte så tokig den heller men det första som jag tänker på när jag tänker på sommar så är det nyklipptgräs och bensin! Och då menar jag båtbensin! vet att det är samma bensin som till bilen men det doftar olika när det är båtbensin! Kan inte förklara men så är det iallafall.



Mitt lilla paradis!


Love
Jennifer
2009-09-13
 20:05:33

Bokad resa!

Idag ringde Niklas jag sa att han bokat sin resa hit nu! Jarååååå! Dansar en liten dans på golvet av glädje!




Snackade med brorsan idag om när han tänkte komma å hälsa på.. är lite oklart än så länge men antagligen i Oktober! å vad skoj med besök! Va skoj vi ska ha!!




Love
Jennifer♥
2009-09-13
 19:26:53

Nu har jag ost!!

Lördagen spenderades med promenad längs shannon river. är hur fint som hellst när solen skiner som den gjort de senaste dagarna. Känns som om man är i Spanien!



Sonja, Caroline, Anina och jag poserar vid shannon river.


Under vår lilla promenad besökte vi Milkmarket. En mysig liten marknad som äger plats varje lördag där det finns en massa folk som säljer hemmaordlade saker som grönskaer, blommor, marmelad, frukt, bröd, kakor och OST! Jag har nu en ost som jag kan skiva med min osthyvel! Tack igen mamma å pappa! Jag älskar ost!


Jag och Liivi

När jag kom hem igen så blev det glass på balkongen med mina sjuka rumskamrater!


Joel, jag, Per (pörny) och anina

På kvällen blev det fest hos Hanna och Sofia. De hyr rum privat i ett stort hus och det är hur fint som hellst! och de har dubbelsängar!! jag vill också ha det!! Sen blev dte utgång i stan på Trinity room!

Love
Jennifer♥
2009-09-12
 11:12:02

Rugby, vi gillart!

Munster vann! Härligt! Skoj som satan var det! var inte riktigt med på reglerna men det var roligt att titta på. Ibland fick man heja på och klappa händerna fast man inte riktigt visste varför, bara för att alla andra gjorde det. Måste gå på nästa hemmamatch som är den 31 oktober!! Go Munster!


'
Min biljett.


Thomond Park Stadium





Uppvärming! Killarna var typ 2 meter och riktigta klossar!



En guinnes på en rugbymatch kan det blir mer irland på den här bilden!



munster vann med 24-13!! viktigt!!!


Nu ska jag iväg och göra Limerick, solen skiner så får passa på att knäppa lite kort när det är fint väder! turistvarning jag vet men jag bjuder på det!Hoppas ni där hemma har fint väder med så ni kan få lite fräknar på näsan!

Love
Jennifer♥
2009-09-11
 16:09:48

Rugbymatch ikväll



Ikväll ska jag iväg och se min första rugbymatch. Limericks lag Munster spelar mot cardif Blues här på hemmaplan, thomond park stadium. Munster ligger några placeringar under så blir hård match tror jag! Men ska bli riktigt intressant. Red tröja på och sen iväg! heja heja!

Love
Jennifer♥
2009-09-11
 15:53:52

inte ett moln så långt ögat kan nå

Inte ett moln. Så långt ögat kan nå. Inte en droppe regn. På flera dar. Med en glass i min hand. Och i sandaler av plats. Går jag i solen. Och tänker på DIG!!!

Love
Jennifer♥
2009-09-10
 22:48:55

Bästa föräldrarna!

Jag fick post idag!!!!!!!!!!

Tjieho!!!

Mina söta underbara föräldrar skickde mig ett paket från lilla Sverige till ännu mindre Irland! vad låg i; EN OSTHYVEL! som mamma skrev" så du slipper leva med kalkonkött e en termin"






Tack underbara mamma och pappa! Ni är bäst!


sa till stef och liivi att jag fått post, visade upp min osthyvel och de såg ut som frågetecken. Vad är det där? Ja en osthyvel såklart svara jag.. hur klarar man sig utan en osthyvel! jag vill inte ha de där färdigskurna skivorna osm är en halv cm tjocka. Urk på burk för det! Å, min osthyvel! Är nästan så att den borde få ligga under min kudde bara för att jag håller den så kär! och kortet från mamma å pappa ska upp på väggen! tack igen! Stef läste lite från mitt kort, hon förstod inte ett dugg men det lät faktiskt helt okej!

Love
Jennifer♥
2009-09-10
 20:18:13

Skype är bra grejer!

jag gillar skype starkt! så skönt att få lite uppdateringar från landet uppe i norr men jag saknar några på skype. Ni vet vilka ni är (men Josefiiiiine och Jonna har jag varit på men de verkar inte riktigt fatta vinken! ) Jonna dyk upp på skype nån gång!! Jag vill ju höra om hon tittat något mer på harry potter. Hade harry potter maraton innan  jag åkte och hon verkade lite less efter 6 filmer på en vecka! haha! men hon borde lärt sig att trolla så kanske hon kan trolla sig till Limerick så slipper hon använda skype!

charmigaste bilden jag kunde finna på oss två! Kusinerna Vitamin! julen 2008, mm det var en mysig jul Först gången jompan var i östhammar på julafton! Jul, jag gillar julen! jag har redan gjort min julönkselista!! är jag ensam om att vara så snabb? Niklas har hemläxa för jag skulle få den för två veckor sen..Man ska ju vara ute i god tid eller hur. Eller man kanske inte får skriva en julönskelista när man är så stor som jag!?

jag och anina berättade för våra tyska vänner om lucia här om dagen, de tyckte det var en fin tanke! Lucia som komemr med ljuset i mörkret!

Nu ska jag gå ner en våning för middag! Tjejerna i min lägenhet och tjejerna en våning ner har kommit på konseptet att laga mat ihop till varandra ibland! sen ska jag nog kolla på idol igen innan läggdags!


Love
Jennifer♥
2009-09-10
 19:56:25

Björnbär

Det växer björnbär som ogräs här. Hela vägen till skolan, en promenad på 30 minuter (skönt att slippa svärdjögatan i Falun) så är det björnbär hela vägen nästan. Som buskar, som träd. ja över allt. och de håller just på att bli så där perfekt mogna så jga vill stäcka fram handen och ta några. smaka sötman..

får mig att tänka på mormor och morfar! De har en jättestor björnbärsbuske hemm hos sig. precis bredvid trappan där man plingar på. Medans man väntar på att de ska öppna hinner man ta några. Så gjorde jag och christoffer när vi var små! Det är ju faktiskt vår buske sa vi jämt till mamma! ingen ont om mammas gröna fingrar för hon har gröna fingrar men inte som morfar. han är grön hela han i så fall. Han kan nog få ett ruttet dött frö att börja växa. Den buske jag talar om som egentligen är "vår" hade vi nämligen på mammas och pappas tomt där hemma förr mot en vägg. men det var nog världens minsta björnbärsbuske när den växte hemma på vår tomt så morfar sa att han kunde testa att ta hem den till sig för att se om han kunde få liv i den. och självklart fick han liv i den! den blev gigantisk!! Mm, björnbär! han kan han min morfar! ja och mormor också för den delen men jag tror mormor mer tar hand om den färdiga frukten!






Love
jennifer
2009-09-10
 19:24:56

Bara 6 veckor..

Jag vill att det ska bli vecka 43! jag vill jag vill jag vill!! Kan någon trolla?

Hälsning till Josefiiine; jag har hört om ditt uppdrag och jag gillar ditt nya uppdrag! du är ju jennifer-stand-in nu! Miss ya!



Love
Jennifer♥
2009-09-10
 16:49:51

Lista över nya ord

Jag håller på och gör en lista av ord som jag inte kan eller förträngd att jag kunnat på engelska. dagens ord på den litsan är rudder= båtroder! Tror inte att detta ord var ett glosord när man gick i skolan..och inte fläkkåpa heller..



syftet med listan är att fylla på den och sen titta tillbaka på! kul idee jennifer! Å tack så mycket! ;)


Love
Jennifer
2009-09-10
 12:04:13

Sol idag

Underbart väder, känsn som sommar! Solen har vågat sig titta fram både i går och i dag! håll era tummar för att det ska hålla sig så här! Inte bara för att jag inte vill ha blöta fötter utan för att jag behöver lite D vitamin!

Love
Jennifer♥
2009-09-10
 03:56:31

blond eller burk..? JAG RÖSTAR BURK!


Jag...


skyller...


på...



Love
Jennifer♥
2009-09-10
 03:42:14

är jag en korkad blondin eller vad? Nej!?

Dagens dummaste var väl iallefall när jag tänkte den smarta ideen att sätta in mitt svenska kort i mobilen igen för att se om nån skrivit eller ringt till det nummret. Skulle mest kolla läget. Stängde av mobilen, satt in mitt svenska kort, satt på mobilen och sen kom jag ju på att jag inte kunde min pinkod till mitt irländska nummer när jag väl skulle sätta i det kortet igen! Dundertabbe!

Tur att jag hade ett papper hemma med koden.. men det är blondinvarning på denna miss! Eller?

Var faktiskt inte ens min idee från början att kolla mitt svenksa nummer.. eller kan man skylla på annat...

Love
Jennifer♥
2009-09-09
 11:07:26

Olika entusiasm hos lärare

Tjingeling!!

Gårdagen vara andra dagen i skolan, gick på några lektioner, fick lite papper och blev ännu mer fundersam. Det är mycket att ta in så här i början; bli registrerad, få mailkonto, tillgång till alla kursrum på internet osv. Och allt detta sker inte, för utbytesstudenterna, likadant som för alla andra. Vi är lite av specialare vilket gör saker lite krångligare. Vi har nämligen två veckor på att testa olika kurser och sen kommer vi inte bli registrerade på de valda kurserna föräns den 18:e vilket gör att vi får svårt att kunna logga in på kursrummen för att få alla powerpiont presentattioner, litteraturlista och lärarens anteckningar...

Är skillnad på lärare.. En lärare sa inte så mycket igår, hon delade ut ett papper till oss där allt om kursen stod, typ antal lektioner man måste gå på, hur många gruppövningar man måste göra och om de olika exemenationer som gäller i den kursen. Men mer än att dela ut detta papper var det inte. På nästa lektion var läraren jätteentusiastisk. Han pladdrade på i en hel timma även om lektionen bara varade i 50 minuter. Han tycker nog om sitt ämne; marknadsföring & kommunikation. Vi diskuterade frågor som; Når marknadförraren ut med sitt budskap, sin reklam? Vad är budskapet och hur når man ut med ett buskap? Han menar att reklam inte är likadan som förr och utvecklas i ett nytt forum och det verkar jätteintressant att studera. Han sa även att det är VI elever som kan det här för att vi växt upp med det, han han växt in i det. För oss är saker kanske uppenbart men vi kankse inte alltid är medvetna om att vi kan allt detta. Även en annan sak som han sa som jag gillade; i den här kursen finns det inga svar som är fel!!!! I like!! Sen kommer det inte vara något slutprov när terminen är slut för att alla uppgifter vi kommer göra under terminen räcker. Mellan Skolvecka 9 och 11 så kommer vi ha ett stort arbete. Detta gör att det bara är 4 prov i de andra kurserna som ska göras i slutet av terminen under tentaveckan här för mig!! Jej!

I går kväll lagade vi i min lägenhet mat ihop med tjejerna våningen under, snacka lite goja och så. Men alla var så trötta så blev inte så långvarit. Jag gick in på mitt rum och kolla på idol via tv4.se! Det är ju nu det är som roligast med alla uttagningar. Själva veckofinalerna är inget jag tjoar för även om jag tittar på det då å då. Bra med internet!

Idag blir det några lektioner och träff med min handläggare för alla mina kurser här. Vi ska väl kolla läget, atta alla kurser går ihop, så att ingen krockar med varanadra och så.

Kvällen kommer bestå av kåraktiviteter!


Love
Jennifer♥
2009-09-08
 10:09:21

Rosa stövlar


Dessa stövlar skulle inte sitta fel på mina fötter nu...

Love
Jennifer♥
2009-09-08
 10:00:25

Väderobservationer som inte riktigt stämmer men nästan

Limerick

Observationer

Molnigt och någon lätt regnskur +17 °C
S 13 mph
Molnigt och någon lätt regnskur
Känns som: +17°
Lufttryck: 29.7 tum
Daggpunkt: +17°
Fuktighet: 100%
Sikt: 4 mil
Soluppgång: 06:56
Solnedgång: 20:07
Observations tid 08/09 08:30
Observationsstation Shannon Airport
Senaste observationer, Shannon Airport >

3-dygnsutsikt

Idag
Växlande molnighet och någon lättare regnskur
Max: +15°
Min: +9°
I morgon
Halvklart och uppehåll
Max: +16°
Min: +7°
Torsdag
Klart och uppehållsväder
Max: +17°
Min: +7°


Härligt väder. Fast jga vet inte om det där stämmer riktigt för det är helt igenmulet och regnar och verkar inte komma fram nån sol mellan de här molen direkt.. Det har regnar varje dag sen jag kom hit och det är nu en och en halv vecka sen. det är väldans mysigt när man är inomhus, tända lite ljus, sitta med min mysfilt och dricka kamomillte men när man ska gå utanför dörren så är dte värre. varför tog jag inte med mig mina gummistövlar. mina kära rosa stövlar med prickar på!


Love
Jennifer♥
2009-09-08
 00:27:31

Heltäckningsmatta överallt

Jag förstår inte det här med heltäckningsmatta överallt. Jag har det i typ hela lägenheten och de flesta andra har det också. inne på affärer eller som i Joels lägenhuslängas trapphus; i trappan. Röd till färgen.. tjusigt? smart? lättstadat? enkelt? halkskydd? Någon med ett bra svar..?




Love
Jennifer♥

2009-09-08
 00:23:35

Svenska grejer

Svenska grejer i limerick:




prisma teknik från sverige.. Knappen du måste trycka på för att kunna få tillfälle att gå över gatan. har jag aldrig tänkt på men nu helt plötsligt.


Love
Jennifer♥

2009-09-08
 00:11:21

Första skoldagen;kalas!

Tho å tjim!

Första skoldagen avklarad. Tjoho!!!!! Jag kommer att läsa fem kurser samtidigt a´6 credits gånger fem! ( 30 poäng) Är inte som i Falun där man läser fyra kurser per termin och bara en åt gången och så bockar man av dem en efter en. Men den här veckan går man på alla kurser som man tycker verkar intressanta och sen om en och en halv vecka måste man bestämt sig och registrera sig. Så den här veckan verkar vara lite testa på vecka.. Idag gick jag på tre kurser, två kurser var jätte intressanta men kommer nog bara bli att jag läser en av dessa; sociology of Media.Den verkar toooppen! Den andra kursen är Irish Language 1 som jag verkligen vill läsa men jag hittade en annan kurs idag som verkar vara bättre för min utbildning. Irish skulle jag ju läst annars bara för skoj skull. Men i den kursen som jag bestämt mig för att gå (sociology of media), i den kursen är vi typ 400 pers.. Många!! Och än så länge vet jag bara när föreläsningarna är, sen kommer man få reda på vilken arbetsgrupp (tutorial) man ska vara i och det är typ 2 sånna per kurs så veckorschemat kommer bli fullt och mitt schema innehåller sena dagar!

Men är lite svårt att hitta än så länge. De har något konstigt system med husblock, våning och rum.. Skumt!

efter att lektionen slutat vid 18 så var det dags för att gratta Joel! Blev tacos och tårta!



Grattis Joel!! Han kommer från Falun han!! ;)



tårta måste man ha på födelsedagskalas!! och öl...


Love
Jennifer♥


2009-09-07
 10:06:33

Lugn Söndag

Söndagen blev en lugn sådan. dagen fördrevs utan vidare underhållning. Ringde svininfluensalinjen åt Stef men det var ingen fara. Ingen svininfluensa här!

Lite senare dök  Joel och Pörney upp här. (nya smeknamnet för den ena Per. Då vi har två Per och varje gång så frågade någon " vilken per?" när man nämde detta namn så nu är den blonda Per Pörney)De skulle hämta sina cyklar och joels kamera. De skulle bara komma upp och säga hej men de stannade visst några timmar med pladder, middag och schemakikande. Det uppskattades. Joel fyller år imorrn så då blir det tacos hos han. Perfekt att gå direkt från skolan!

Mitt schema verkar helt okej, förutom att jag slutar kl 18 både måndag och tisdag! sen vet jga inte när gruppträffare är än då man blir uppdelad i grupper sen och ja de kan vara när som hellst... vi får se helt enkelt!

Jag är tydligen en ganska bra lärare.. Jag bor ju med två tyskor och vi har lite språkutbyte ibland. Liivi pratade med en kompis till henne som pluggar i Göteborg nu som utbytesstudent och han kan inge svenska alls och Liivi som åkt till irland kan mer! har lärt henne räkna 1-10, lite vanliga fraser och sen lite småord:mätt, kär, köttbullar.. På bara en vecka!

Idag blir första dagen i skolan, ska bli intressant. fattar inte hut man ska hitta klassrummen dock. Jag vet att man säger det varje gång man kommer till ett nytt ställe men när guiden förklarade hur systemet med rumsnummer så så verkade allt så ologiskt.. Får se hur det går.. Sen är det lite tråkigt att jag är ensam, som det verkar, med att vara utbytesstudent och läsa de kurser jga ska läsa. Alla andra verkar läsa ekonomi och företag och kultur..


Love
Jennifer♥
2009-09-07
 09:51:42

förflyttad fest



Party här i fredags var lyckat. Tror vi blev 18 pers här.



Jag bjöd in alla till min lägenhet men när vi kom hem efter shoppingrundan på stan i lördags så var stef väldigt sjuk så fersten blev flyttad en trappa ner.





Love
Jennifer♥
2009-09-05
 19:27:16

Mångkulturell fikapaus


Shannon river som rinner genom Limerick.

När kommer jag vänja mej med att titta åt fel håll när man ska krossa vägen.. Bra att det står intstruktioner på vägen om vilket håll man ska kolla åt..

Var till Turistinformationen igen idag. Sist vi skulle dit så var det stängt på grund av övesvämming! Skulle dit så att några skulle få en karta över stan.

Fikapaus i shoppingen. Shoppingen idag bestod av ett paraply (ett måste i den här stan) och en tröja/klänning för 1 euro! Inte illa pinkat som pappa brukar säga. Den hade kostat 7 euro, vilket iofs inte är mycket det heller men jag tjänade 6 euro på den tröjan, som mamma brukar säga! Vi var 14 pers tror jag som skulle fika ihop på en pub. ni skulle sett oss, måste sett skoj ut för vi satt i en cirkel typ och skulle snacka allihop samtidigt. som sagt 14 personer från 6 olika länder. Sverige, danmark, finland, tyskland, frankrike, grekland.

Men nu är det dags att få i sig lite middag och sen blir det party! fest här på Parkview och sen in till stan och göra stan osäker.

Hoppas alla falubor har en fantastisk knasig rolig kväll på inspaken ikväll! Röj järnet vettja! Tänker på er!


Love
Jennifer♥
2009-09-04
 18:54:55

Solen sticker fram!!


Solen skiner!!


Jag skiner!


Love
Jennifer
2009-09-04
 17:26:07

Tack för kommentarer!

Söta underbara, tack alla för alla kommentarer ni ger. Det är jätteskoj att läsa och jag blir så himlans glad! Fortsätt så!


Love
Jennifer♥
2009-09-04
 17:14:29

Irländskt mobilnummer

Dagens nya är
  • att jag nu har ett irländskt mobilnummer och kommer inom några dagar att pausa mitt svesnka nummer och inte använda det på ett par månader!
Dagens uppdatering är
  • Jag gillar verkligen inte när folk snyter sig.
  • Jag gillar inte när det regnar nu när mitt paraply är på villovägar

Love
Jennifer♥
2009-09-04
 08:09:00

Rosa gris is missing

Gårdagen beståd även av att få massa information i form av papper. Reklam och information. I en av påsarna som man kunde få, jag fick dock ingen, så fanns det lkite allt möjligt, chips, nudlar, kondomer, freesby, och en rosa gris. Gissa vad jag ville ha? Rätt svar: den rosa grisen. det var den sak jag störde mig på att jag inte fick. Men jag lyckades få en ändå av en som inte ville ha sin gris.

Min lilla antsistess gris!



Its not a toy/ det är ingen leksak?!!!!
Love
Jennifer♥
2009-09-04
 07:52:42

introdag 1

Mycket nya intryck. Många nya bekantskaper från alla håll och kanter. Innehållsrik. Rolig. Intressant. Regning. Solig.

 

Ja dagen kan beskrivas med många ord men framförall för den trevlig. De jag hittills lärt känna som bor på samma ställe som jag, parkview hall, gick tillsammans till campus i morse. Väl där fick vi våra registreringspapper och annat bra. Är lite krångligt med det här med bokstäver. Mitt efternamn börjar ju med ett Å, det är ju nu förtiden utan en cirkel och stavas nu med A. Knas med namn överhuvudtaget idag när man ska introducera sig märkte jag. Ja mitt namn är ju bra ur ett internationells perspektiv, men det är värre med andra svenksa namn som Per och Joel  ;) eller som Levkes namn. Dagen resulterade i att vi nu kommit på att vi nog borde skaffa nicknames. Jennifer blir Jen, Levke blir Liivi, Jessica blir Jes, Stefanie blir Stef och så vidare.. Lättare att komma ihåg och lättare att uttala.

 

Dagen bestod alltså av att få våra papper, registreringspapper osv. Sen satt vi oss i en stor föreläsningssal där vi fick en massa information. Vi fick väl i princip reda på allt som man ska få reda på för att kunna studera här, om Limerick och guidning runt hela campus med en Guide. Det är ganska så stort här på campus kan jag tala om. I föreläsningssalen så ropade de upp alla nationaliteter från europa. De internationella studenterna från europa består till stor del av tyskar, spanijorer och franmän. Alla skulle räcka upp en hand när ens hemland blev uppropat och jag tror att vi är 7 från sverige. De är iallefall dem som jag har träffat och såg en handvinkning från.

 

Kan iallefall säga att det varit en mycket bra dag! Shit det kommer bli så himla bra det här!

 

Efter guidningen så blev vi bjudna på middag på The Stabels, vilket är on campus baren. Tror det finns ett par styckna men The stabels är där de flesta hänger som det verkar. Där slank visst en Guinnes ner.. Blev dock en ganksa tidig kväll då det är en fullpackad dag imorrn med och sen party på the Stabels speciellt för oss Internationella studenter.

 


Love
Jennifer♥

 

 

 

2009-09-03
 01:20:57

Min första pint of guinness

Trodde inte jag skulle säga detta men jag GILLAR Guinness. Ja ni läste rätt. Jag tycker om det! Det är såå mycket godare från en tab, i ett glas. Kul dock att man måste vänta typ två minter efter att de tappat upp den innan man får den i handen.  Men kul kväll var det! Det här måste vi göra om!



på väg till the Stabels! (baren på campus, vid skolan) Tjejgänget från park view hall. Stefanie, Levka,Sonja, Fransesca och Anina



Anina, jag och Per( skandinavierna) har just beställt vår första Pint of Guinnes. Jag och Anina är aningens skeptiska men bartenderna var så trevlig att han tog ett kort på vår skål! Irländare är trevliga! Men vi var inte så skeptiska så länge. Vi gillade det skarpt ganska fort. Oj, det här trodde jag inte om mig själv. Men jag skulle nog inte va lika glad över Guinnes om man betsällde en i Sverige, får väl ta å börja med det när jag kommer hem. Ölklubben i Falun, vad har Guinness för poäng?!




Min första riktiga Guinness på Irland! Jag vill ha ett sånt glas!



Min första riktiga Guinness uppdrucken!

Imorgon startar introduktionen! Upp tidigt! God Natt Sverige!


Love
Jennifer♥
2009-09-02
 18:10:06

Dagens uppdrag;hitta H&M

Dagens uppdrag var att hitta H&M. Dagen började dock med att gå till turistinformationen men de hade stängt pga av översvämning. Inte så konstigt för det har spöregnat hela långa dagen. Vi tog en kaffe i stället för att komma underfund med vad vi skulle hitta på istället.

Anina och anna på cafet!


Så vårt uppdrag blev att finna h&m som vi visste skulle finnas men inte vart det låg exakt. Vi frågade oss fram och fick höra att det va femton minuter bort. Vi började då att gå och gå och gå och gå, i  spööööregnet. Efter 20 min kom vi underfund med att det nog var femton minuter bort med bil. Men vi var ju på gång nu och var redan dyblöta så vi gick lite till. Till slut gav vi upp och tog bussen dit! Kan ju säga att det är helt värdelöst att ha papperspåsar här!! De baar går sönder när det regnar.




Anna och Levka i regnet!  ...och Per och anina!

Vi hittade gallerian tillslut men det va en bra bit utanför stan! De andra behövde lite täcken och bäddgrejer så det blev lite att bära. På hem vägen åkte vi buss heeeela vägen hem. Har just kommit hem nu och ska dricka varm mjölk med honung! Mums! Och torka upp lite. Sen är det nog dags för middag.


Kvällens uppdrag där emot, blir att ta sig till campus för att ta en öl. Imorgon startar introduktionsdagarna och det ska bli skitskoj. Jag ser fram emot det jättemycket. Tjiho!

Love
Jennifer♥
2009-09-02
 01:22:30

8 mynt, varför?


Många mynt är det! 1,2,3,10,20&50 cent och 1 & 2 euro

Jag tycker att det är enklast att betala med sedlar men med euro blir det en himlans massa mynt i växel när man betalar. Inte för att jga har en massa massa pengar men det blir tungt i plånboken eller så måste man töma plånboken för att myntfacket blir fullt. Mynt är ju pengar det med men det är som enklast att bara sticka fram en sedel. Enklast för mej! för den i kassan vill ju säkert ha jämna pengar. Är detta ett i lands problem med att man bara sträcker fram en sedel, ja eller kortet för den delen, och inte riktigt reflekterar över exakt hur mkt det är som faktiskt ska betalas. Om man betalar med mynt får man lite matteräkning med på köpet! Vilket fall som hellst är det lite drygt, segt, jobbigt med att ha så mycket mynt. Varför 1 & 2 & 5 cent?? Varför denna 2 centare?  Är inte så att jag kastar pengar om mig, tro verkligen inte det, men ändå..

har inge problem med att det är euro här på irland men 8 mynt och 7 sedlar..? är inte det lite många?!

Nu börjar klockan till och med bli ganska mkt här, ska försöka lägga mig att sova lite!! Skulle vilja ta ett bad men får ta å drömma om en utebadtunna i stället, det hade varit skönt med ett dopp i en sån!


Love
Jennifer♥
2009-09-01
 23:08:18

Myspys ala jennifer



Jag skulle försöka knäppa ett bra kort tillsammans med filten, mig och mina tofflor men jag var visst inte så vig eller så är det det att jag inte har så långa ben.. Jag som var så vig.. ja i och för sig för kanske 10 år sen.. nä 15 år sen.. oj..

Dagens kap är i alla fall den här rosa myspysfilten. Jag saknar "världensbästafiltihelavidavärlden- filten" som är i trygg förvar i falun så jag var tvungen att köpa ett substitut till den och det blev den här väldigt mysiga filten för motsvarande 50 kronor och sen de rosa tofflorna går inte av för hackor heller. Ni skulle se mej, jag ser så himlna mysig ut nu!




Min hylla i skylskåpet. Jag låter bilden tala för sig själv! är inte Skrympy Jack men är som den rosa filten ett bra substitut! ;)


Love
Jennifer♥
2009-09-01
 22:51:58

Restaurang ParkViewHall ala jennifers flat



Middag för fem. Per, Levke, Anina och Stefanie. Pasta med köttfärsås stod på menys idag!
Två blå-gula, två svart-röd-gula och en röd-vit!




Tack för middagen! ps. vi lyckades bränna spagettin...


Love
Jennifer♥
2009-09-01
 22:36:40

ett två tre; ein, zwei, drei

Ja vad har då hänt idag? Det har spöregnat och det har varit skinande sol och varmt! Det är väldiigt omväxlande. Duschen i lägenheten har inte fungerat,det är något fel på trycket så det bara droppar lite vatten så var tvungen att gå till vaktmästaren i dag (igen) och få det fixat. Sen hoppade jag i duschen så att jag skulle bli garanterad en varmt dusch, innan den kankse skulle bli paj igen men den verkar funka nu. Ta i trä!

Men dagen har bara flygit iväg, som de senaste dagarna har gjort. Jag brukar tycka att ett dygn skulle behöva fler timmar men här skulle det verkligen behövas i bland, helt plötsligt så var klockan liksom nio. Var tog hela dagen vägen? Ja jag vet ju att jag varit in till stan tillsammans med Levke ( min tredje rumskamrat) och till tysk tjej anna till stan för att möta upp Per, en svensk kille, som jag fick kontakt med via Facebook. Facebook är bra grejer för när vi kom hem från stan idag så träffade jag på en dansk tjej, anina, som jag oxå fått kontakt med via Facebook. Och hon bor en trappa ner. Bjöd in dansken och svensken så vi var fem vid matbordet idag; 2 svenskar, 2 tyskor och 1 danska. vi diskuterade språk idag till exempel. Stefanie och lefka ( mina rumskamrater) lärde sig att räkna till tio och sen höger och vänster. Jag kan ju orden höger och vänster på svenska men kan inte hålla reda på vilken som är vilken, där en av anledningarna till mina tatueringar. För att sen kunna lära ut rätt så blev det krångligare. Tur att Per var med då och kunde tillrättavisa mig. Tycker nog egentligen att höger och vänster är onödigt. Hit och dit! Här och där! Eller peka det går alldeles utmärkt!

På stan införskaffades en filt och innetofflor och lite ljus och en badrumsmatta så att lägenheten blir lite hemtrevlig. Men filten å tofflorna var till mig själv å vilken färg tror ni?! Rosa! Sitter insvept i filten nu. den är hur goo som helst. Typ 50 kronor och 30 kronor för innetofflorna. Jag brukar inte gilla att ha innetofflor men man måste ha det här. Hela lägenheten består i princip av heltäckningsmatta. Irländarna kör inte bara på Fel sida av vägen, de har heltäckningsmatta också. Ja så det är helt enkelt trevligare att ha tofflor på sig är att gå med bara strumpor eller barfota.

imorrn blir det stan igen, turistinformationen och sen på kvällen ska vi till campus. Är fest där vid baren/puben där! Guinnies ska tydligen vara bättre om man beställer ett glas än i burk som vi drack här om dagen. Annars får jag nog köra på min Skympy Jack. Torr irländsk cider! MMMM


Love
Jennifer♥