2011-10-28
 17:12:00

Trevlig helg

Nu drar jag till Falun för en tjejhelg! Jiihoo!!

2011-10-28
 16:10:00

Ett hörn med glasbrukar..

.. kan se ut så här. Dessa finingar gör ju att allt ser så mycket trevligare ut än andra tråkiga kartonger som hör tex pastan till.. Släng kartongerna och i med pastan i glasburkar.

2011-10-28
 07:26:00

Barnpassning sen roadtrip

Dessa skulle också vara snygga på mina fötter!!! Hm, är jag värd att skicka hem dem till mig... visst är jag väl det...  Eller varför har jag inte gjort det tidigare så hade jga kunnat haft dessa i helgen. Dumbom jag! Får ta en funderare under helgen. Nu ska jag iväg och var barnvakt och sen i eftermiddag drar jag iväg till Falun! Efter avslutat barnpassningspass.. Inte med barnet alltså. En riktig tjejhelg ska det bli. Musiken är färdigfixad till bilresan, värre är det med packningen..
nelly.com
2011-10-27
 23:19:45

Vill ha på mina fötter

Jag vill ha på mina fötter. Jag dör vad snygga! Säkert inte alls sköna men snygga!! Men i dessa kan jag lida om det skulle vara så! Får ju ont i fötterna i svarta gympadojjor efter ett 10 timmars arbetspass och då kan jag lika gärnna ha snygga skor och få ont  då också! Inte för att jag skulle ha dessa på jobbet men ändå.. haha!


nelly.com
2011-10-26
 09:43:53

Ovärt med vin

Jag har sedan i slutet av maj helt undvikit att dricka vin, alla sorters vin; vitt vin, rött vin, mousserande vin, rosévin och champange. Alla dessa viner ger mig fruktansvärd huvudvärk. Inte sån där huvudvärk/tunghet som man kan få efter att ha druckit just alkohol utan superhuvudvärk som inte går bort över natten när man sover eller hjälper med en huvudvärkstablett eller två. Det började undre våren då jag märkte att jag fick väldigt ont efter att ha druckit vitt vin och då tänkte jag att jag skulle testa mig igenom de olika vinsorterna och till exempel första bara dricka rött vin ett tag. Jag fick dock fortfarande ont i huvudet och testade att bara dricka rosé men det funkade inte heller. Sista gången jag drack vin innan jag gav upp var som sagt i slutet av maj då det slutade med att jag fick ett av mina värsta huvudvärksattacker i hela mitt liv, och då är jag van med att ha huvudvärk sen min högstadietid då jag hade ont i huvudet varje dag i några år.. (som för övrigt ju är helt sjukt.. VARJE dag i flera år.. galet ju) Efter den gången beslutade jag att det inte var värt att dricka vin alls. Det tråkiga är ju dock att jag verkligen tycker om vin, att kunna ta ett glas till middagen, ett mustigt glas rött till en riktig höstmiddag eller att ta ett glas rosé en sommarkvälll eller skåla grattis i lite champange.. Men den gången med dunderhuvudvärken var det slut med det..


Ha testat lite sen dess, bara några gånger, typ tagit en klunk bara för att det är gott och likaså gjorde jag igår när jag var på VIP kväll i forumgallerian då gallerian stängde som vanligt och sedan öppnade upp igen för kvällshopping med vin/öl/cider/chips, bra erbjudanden och rabatter och sedan uppträdde eric amarillo. Jag var duktig och tog en öl men sen såg det så trevligt ut när de andra gick omkring med vin och shoppade så jag blev lite sugen. "glasen är ju så små.." så jag tog mig ett liiitet glas, typ en halv dl... Det var riktigt gott..  Men dock inte lika roligt när jag efter bara ett tag fick ont i huvudet och nu när jag vaknade på morgonen fortfarande har ont i huvudet. Har tagit en brustablett och hoppas nu att det ska släppa för jag ska snart iväg och jobba...

Jävla vin!
2011-10-25
 22:02:00

Fint i en skål

Blomorna jag fick i för några dagar sen har blivit lite trötta och fick klippas av och läggas i en stor skål med vatten. Lite ljus på det så blev det så här! Fint!

2011-10-24
 21:29:25

Tummen ner

Tummen ner för Lager i Uppsala... Var där men det var inte alls som i Sågmyra och det var ju synd. Väldigt liten om man jämför med Sågmyra. Hela butiken är väl typ lika stor som första rummet i Sågmyra. Men jag köpte i allafall ett par strumpbyxor, ett baslinne i svart och ett par svarta bastights.  Ändå något och det är ju bättre än ingen butik alls!
2011-10-24
 17:22:00

Äntligen i stan

Lager 157 var en mycket bra butik som man mer än gärna tog sig en tripp till när jag bodde i Falun (staden som jag för övrigt saknar en hel del...skönt att jag ska dit på fredag och få mig en Falu-dos). Ibland hittade man jättemycket  på lager och ibland ingenting men det gjorde som ingenting. Det var bara skoj att åka dit på en liten utflykt i och med att det ligger i Sågmyra i en cool gammal lokal plus att i fiket så har de en hejdundrande snickerskaka som inte går av för hackor! Nu har äntligen lager 157 kommit till Uppsala också och det tackar vi för! Det har bara varit öppet ett kort tag och idag har jag lurat med mig brorsan och Niklas! Hoppas det väntar några riktigt bra plagg på mig där som vill bli köpta. Har redan varit inne på deras web och tjuvkikat.
2011-10-24
 14:06:11

Biobesök med mycket popcorn

Vi har nu lärt oss att vi inte får i oss en hel sådan här...

 

...under ett biobesök...

 

...efter en sådan här middag..

 

 

 

2011-10-24
 14:00:43

Ut i svampskogen

Lite sent ute trodde vi nog att vi var men vi gav dte en chans och tur var väl det. Det blev en mycket lyckad dag om jag får säga det sjäv! Picknick och trattkantareller i en påse som fick följa med hem och torkas!

Varför är man inte ute mer i skogen! Det är ju mysfaktor på hög grad.. dock inte när man inte vet åt vilket håll amn ska gå för att hitta tillbaka till bilen... Vi lyckades tills slut!

Picknick i skogen!

Rensade och redo för att torkas!

Torkade och klara! Dessa ska sparas och njutas av lite längre fram..

2011-10-24
 13:52:35

Förra helgen

Glömt att redovisa förra helgen som var ytterligare en sån där toppen höst-helg! Mysigt besök från Falun, uppdateringar och massa snack, mysiga frukostar med invigning av en present i form av en muggvärmare, ännu mysigare höstpromenad med söta små djur! Denna höst har hittils varit mycket mysig!

dags för promenad i solskenet

Griseknoa?


2 Veckors gammal kaninunge. Denna ville jag ta med mig hem!

Tottohäst


Getter som var inne en sväng för lite mat

4H gårdarna

2011-10-24
 13:38:32

Paradrätt?

 

Kan det vara så att detta har blivit vår paradrätt! Vi har blivit riktigt duktiga på detta, en perfekt middag när man verkligen gillar sushi som vi gör! Ingen dålig paradrätt om jag får säga det själv!

2011-10-24
 13:35:38

Bukett med blommor

 

En blombukett av mina kära kille! Världens bästa! Min kära kusin tutade i honom förr att jag inte ville ha blommor men han har nu äntligen fattat att jag blir mer än glad av det!

2011-10-15
 09:31:00

Inramad vimpel

Nytt på hyllan som jag pysslade ihop häromdagen.

2011-10-14
 08:03:00

1,5 liters flaska också



Jag är kär i denna läsk! Vanligtvis så kanske man bara dricker denna läsk som groggvirke men just Coco funkar alldeles utmärkt ala naturelle! Jag ska stöjda denna ch köpa massor så att den ej tas bort från marknaden!
2011-10-13
 20:27:00

En stickig liten sak

När man går och handlar mat en kväll kan man möta på denna söta lilla sak..

2011-10-12
 15:30:01

Namnsdagspresent


Min namnsdagspresent från mina föräldrar står alldeles utmärkt på köksbordet! Man kan ha tvådagarsostbågar på det! Tack!


2011-10-12
 15:21:08

Rosa gummistövlar i skogen

Söndagen spenderades i skogen. I den lummiga fina höstskogen! Underbara mysiga dag! Vi var fem som spenderade drygt en timma i skogen och fick tillsammans drygt 8 kg svamp! Mums! När vi kom hem fick vi oss en liten svampmacka.. Väl hemma så hade jag ungefär 3 kg svamp som skulle rensas, det var ju mindre roligt kan man ju säga... Men varför är man inte ute i skogen oftare. Vilken känsla det är att gå där.. I stövlar, i solsken, bland mossor och snår...

S

Vi gick inte särskillt länge innan vi fann dessa härliga svampar.. och sen bara kryllade av dem..

Titta vilka fina trattisar!

Så härligt att bara ta upp från marken och alla svampar och titta sig omkring! I  solsken är ju skogen underbar!

En glad Jennifer med flera kilo trattisar och vanliga kantareller rikare!

En timmas gamla trattisar på nybaktbröd!

2011-10-12
 15:13:59

Grillad korv och bibelläsning

Först iväg och fixa vikre

Fönstrena skulle tas bort för att renoveras under vintern. Det var på tiden...

Igenbommat

Grillad korv och pinnbröd. Lyckad ochså lura med mig morbror med familj för höstgrillning fast deras plan från början var att åka och bada, haha. Jag bokade in en träff i vinter ockå, tre månader kvar.. Ett tips är att inte testa på att grilla korvbröd, choklad och ketchup i ett och samma paket. Min kusin testade och det smakade inte gott.. Såg inte gott ut i alla fall.


Löven faller

Kvällen spenderades med bibelläsning.. Haha! Det roliga var att det såg ut som om min kära sambos namn stod i en av dem fast än en bibel var mer än 100 år gammal... Det visades sen att det bara var efternamnet som stämde men lite kul är dte ju att hans efternamn är samma som fanns i min släkt för så pass länge sen...

Som alltis hemma hos mina föräldrar får man alltid såå god mat! eller vad sägs som detta. Varmchoklad med likör i. Jordärtskockssoppa med bacon. Skaldjur ia alla dess former, skampi, rökt ål, räkor och bläckfiskringar.. Efterätt var cream brule!!! Mumma!

Underbara höstlördag!

2011-10-06
 21:00:00

Fint runt halsen

Jag som har min klocka på "fel" hand skulle gärna vilja ha en klocka runt halsen! detta lilla ur från friis and company skulle sitta fint! Har letat efter ett ur som detta men har inte hittat något..

Vad är klockan!?

2011-10-06
 10:49:15

Jennifer-dagen

Det här med namn är ju ganska intressant. Tänk om mina föräldrar hade beslutat sig för att jag skulle ha hetat något annat. Undrar om det hade kännts konstigt då. Jag trivs ju så bra med mitt namn. Jag ÄR ju Jennifer. Ingen annan.


2011-10-04
 21:55:25

Julklappslista påbörjad

Okej, det ä ganska långt kvar till jul men idag påbörjade jag min julklappslista... Väska från friis & Company står med på den listan!!

2011-10-01
 18:59:36

Recept på dagens middag

Recept för dagens middag:

 

1. Tina ett paket kräftor
2. Öppna paketet (vill man lyxa kan man koka om kräftorna)
3. Häll av spadet och servera (jag har valt en grymt stor skål för ett paket kräftor)
4. Färdigt att avnjutas!

Har jag sagt att jag älskar kräftor!?
2011-10-01
 10:50:00

Cykelvägen till jobbet tipsar..


Cykelvägen till jobbet meddelar att det nu är höst...