2009-08-31
 12:33:23

Ost men ingen osthyvel!

Kolla in den här Reklam filmen. Jag tycker om ost men det finns ju ingen osthyvel!! Finns ju bara färdigskuren ost nästan! och det går bort!



Okej, det verkar inte funka idag att lägga in en länk men gå in på Youtube.com och sök på "kerry low low cheese" eller "low low cheese kitchen". Det är en reklamfilm om hur bra en ost kan vara( ?) Det är en kvinna som pratar med tecknade djur, aningens skumt! Men kul!

Love
Jennifer♥
2009-08-31
 10:09:47

Regnar visst ganska mycket på den här ön..


Värst vad det regnar i den här stan. Fast det verkar som om det nog gör det på hela Iralnd. men är nog därför det är så grönt och fint här. Var ju upp till skolan igår och där var det jättegrönt och fint.


Den här bilden är tagen på campus området. Visst är det fint? Är massa knasiga växter och murgröna som växer upp på typ alla träd.


Shit det bara öser ner och jag måste ta mig till reception för att snacka med hysesvärden Jack för duschen funkar inte. är inge tryck i kranen plus att det är lite andra saker. Vet tex inte vart man ska slänga alla sopor och sen ska jag få nyckeln till balkongen. Den hade vi behövt igår för vi rengjorde vattenkokaren med vinäger igår så efter det så luktade det ganska så rejält i lägenheten och i trapphuset... Men efter att vi varit på vår långpromenad så luktade det (knappt) inte.


Love
Jennifer♥
2009-08-30
 22:50:03

min lägenhet...






varför denna gula färg på väggen mot badrummet är en gåta




Lika så den blå väggen vid köket är en gåta..


mitt lilla rum!

Utsikt från mitt rum ut på gårsplanen


Dagens örhängen: dalecarlia hourses! you know the red hourses with flowers on! (dalahästar! du vet, sånna där röda hästar med blommor på) Go Dalarna!

Love
Jennifer♥
2009-08-30
 20:47:03

Lååång promenad till skolan

Dagens upptäcksfärd gick till att finna universitetet. Vi visste åt vilket håll det ligger och hade hört att det ska vara lika lång för oss in till stan som till skolan. Det kan jag ju säga att det inte är. Vi gick och gick och gick.. ja vi kom ju fram men det tog sin lilla stund. Det hann regna, vi hann bli blöta, det hann skina upp och vi hann bli torra. Tar väl kankse 50 minuter att ta oss dit. Det är några flaggor som man ser på långt håll och vi trodde att vi skulle va framme då men det va visst en bit till då. Det är bara entren till campusområdet. Har iallefall kommit på att det är skönt att jag bor där jag gör för hade man bott på campus så är det väldigt långt in till stan och det vill man ju inte även om jag är här för att plugga men skolan ligger långt utanför typ allt. Men skolan verkar okej, stoor  byggnad och byggt på 70 talet skulle jag gissa och med heltäckningsmatta nästan överallt.. fattar inte det där med heltäckningsmattor. Har det i lägenheten oxå, jag måste ta mig att köpa ett par innetofflor.. Och kolla upp det här med bussar. tänkte i och för sig att jag ska försöka gå till skolan jämt. Då kommer jag bli riktigt vältränad, beach 2010 nästa! men ibland har det en förmåga till att regna på den här lilla ön så ibland vill jag nog fuska.




Love
Jennifer♥
2009-08-30
 20:25:16

Dag 2, upptäcksfärd

Ja så kom lördagen. vaknade utvilad och glad. En pirrande känsla i kroppen. Det är skoj att vara här och massa nya intryck att ta in. jag, min rumskamrat och hennes kompis som bor precis under oss en trappa ner, gjorde ett försök till att hitta in till stan. Är ganska enkelt kom vi på: bara att följa en väg rak fram och när man inte kan gå rak fram längre så är det bara att svänga t vänster. Mina tatueringar gör nytta ibland.. haha

Vi strosade omkring lite, gick till turisminformationen och fick en karta. Första intrycket av stan är bra, det är mysigt, lite blommer upphängda lite var stans å en himlans massa kyrkor, gamla murar och massa affärer. Och det är inte så himlans långt in till stan, kanske tar 15 min att gå å det är helt okej.

Kyrkor finns det typ överallt. bra att ha som riktigmärke när man ska nån stans. för resterande hur här är väldigt låga.

Turister, haha så här såh vi väl ut typ hela dan..

Riktlinjer om hur man går över vägen, oftast stor det stop och vilken håll man kolla åt. Men här ska man ju titta år motsatt håll än hemma, inte bra! ser konstigt ut för övrigt!

Senare på dagen gick vi till affären för att fylla på våra kylskåp med lite mat. Ligger en jättebra, stor affär bar fem minuter här ifrån. Finns lite roliga kakor och grejer också som ni kanske ser. Har för övrigt hittat ett skitgott bröd för 84 cent! Billigt å gott!! 

 

På kvällskvisten tyckte vi att det var dags att gå å ta en öl. De där skyltarna med barer överallt hade satt sina spår..Men först gick vi till affären igen för att köpa vatten och öl. Blev guinnes och cider. Vet att det är en vanesak men jag gillar cidern mer. Men jag kan säga att ölen var bättre än jag förväntat mig. Här ser ni kulan som ligger i. Vi hade roligt åt det ett tag.

 

 

Ps. jag gillar skype starkt!


Love
Jennifer♥

 

 

2009-08-30
 10:52:57

Dag 1 i Limerick

Okej, nu tar vi det från början.

I torsdags befann jag mig i Östhammar, packade klart och försökte lägga mig ganska tidigt eftersom jag skulle upp vid 02.30 för att åka t Arlanda. Sömnen blev det ju inte allt för mkt av för hur lätt är det att somna vid 21.00? kan jag tala om för er att det inte är. Skulle ju avverka några samtal innan dess också.. Konstigt nog hade jag inte så många fjärilar imagen då heller.. Upp och hoppa vid halv tre, klä på mig och checka att allt var med. Hann sätta mig ner några minuter i soffan med mamma och pappa också. Sen vid strax efter tre begav jag och pappa oss till arlanda. Tack kära pappa för skjussen!  Behöver väl inte säga att det inte var så mycket trafik ute på vägarna? Till skillnad mot när jag satt i en bil nästa gång, som var i Limerick i taxin till mitt boende från flygplatsen här. TRAFIKSTOCKNING!

 

Väl inne på arlanda gick det väl okej, pappa var med in en stund, för at kolla att hans lilla dotter var okej. Sen växlade jag pengar, checkade in, lämnade in mitt bagage och gick t gaten. Måste bara påpeka att det pep om mig både i säkerhetskontrollen på Arlanda och i paris. Och så var man ju tvungen att ta upp datorn och den hade jag packat ner ihop med en kudde, haha, måste sett kul ut! Sen var det till att vänta på arlanda en stund, boarda planet och sen flyga till nästa stopp; paris. Var lite orolig att jag inte skull hitta med det gjorde jag. Jag är så himla bra! Eller jag hittade det inte helt själv för jag slog följe med en svensk familj som skulle till samma terminal men jag var duktig ändå! Skulle ju hålla på å byta terminal och grejer, tänkte ta buss men frågade om man lika bra kunde gå eftersom jag hade tid att spilla och det gick bra. Tog typ 10 minuter att gå, helt sjuk stor flygplats! Sen blev det flyget försenat och det var något fel på radarn eller något liknande så blev försenat ännu mer. Men efter ungefär 2 timmar flögs jag vidare till shannon airport. En liten mellan stickare här är att jag bara måste säga hur fint det är med moln. Ser ut som mjuka bommulstussar eller sockervadd. Mm, jag tycke rom sockervadd. De tar mig tillbaka till markander och karusellåkande som barn! Nostalgi!

Okej, man kankse inte ser det så bra på kortet, eller ja ni ser det väl inte alls men i mitten på koret är eiffeltornet. Så nu kan man ju säga att jag checkat av det på listan?

 

I shannon tog jag mitt bagage som lyckligsvis hade hamnat rätt, letade reda på en taxi och bad om att få åka till Limerick som skulle ta ungeför 20 minuter. Det tog inte 20 minuter, det tog närmare 40, detta pga den trafikstockning som var i stan. Men jag hade inge brottom och fick på köper en riktigt bra guidning av del del av stan vi åkte igenom. ”Besök det slottet, besök den kyrkan, det regnar mycket här, gå inte in på den gatan, drick gunines och ge det några gånger annars ska du testa den torra cidern, såhär hittar du in till stan” osv.  Mycket trevlig taxichaufför måste jag säga. Tack för den skjussen du vithåriga medelålders man  som hatade den fuktiga kylan som finns här!

 

Parkview Hall, här bor jag. det är några lägenhetlängor som är byggt 2004, riktigt fint här. När jag kom hit gick jag till kontoret här, snackade med dem där, skrev på papper och grejer, fick information och sen visade Jack mig till min lägenhet. Första intrycket var bra. Jag ska dela en 4 rummare med två tyska tjejer under den här terminen. Men de skulle inte komma föräns på måndag, alltså om tre dagar. Men det visade sig senare den kvällen att en av dem, steffenie, skulle komma redan där här kvällen.

 

 

Jag kikade runt lite och sen begav jag mig ut på upptäcksfärd i strålande sol för att hitta en adapter. Irriterande att alla inte har lika strömuttag. Hittade en efter att frågat mig fram, sen handlade jag lite mat och vatten, käkade på burger king och sen skulle jag bege mig hem igen. (hm, hem, konstigt, det här är mitt HEM nu..) men det var ju strålande sol när jag gick och det spööööregnade när jag skulle tillbaka. Visserligen ligger det här shoppingcentrat bara 5 minuters promenix ifrån min lägenhet men man hinner bli genomvåt på den stunden kan jag tala om. Oruttninerat att inte ha med mig mitt paraflax. Där lärde sig Jennifer en läxa. Det är väldigt växlade väder här som det verkar.

 

Väl i lägenheten igen skulle jag koppla in min dator, gick inge bra. Adaptern funkade inte och då var jga inte lika glad längre. Så kvällen blev till att spendera med att packa upp lite, kika på tv och läsa lite. Var super duper trött efter att ha varit vaken sen halv tre så gick å la mig. Hann bara läsa något blad innan det knackade på dörren. Höll på att få hjärtsnörp när det knackade. Men det var Jack som öppnade och presenterade mig för steffenie som ska bo i rummet bredvid mig. Jag bor i rum 1 och hon i 2 (logiskt va?). Hon fick en rundvandrig i lägenheten, vi snackade lite men båda var jättetrötta så det blev sängdags ganska fort efter det. Somnade som en stock.


Love
Jennifer♥

 

 

2009-08-29
 20:09:39

Testa en guinnes kanske?

Ja efter en promenix i stan så märker man ju att det är pubbar i vart enda hört och på varje gata! Så kvällen uppdrag blir att kika upp publivet. Jag, min tyska rumskamrat och hennes kompis ska ut på upptäcksfärd! Måste nog testa en guinnes ändå eller som min taxishaufför tipsa om; torr äppelcider. ska tydligen av en hit! Vi bara undrar vad som är skillnaden mellan pub och lounge? Vi får se helt enkelt!

Love
Jennifer♥


2009-08-29
 14:39:35

Framme!!

hej hej!!

det är min andra dag i Limerick. Vill bara säga att jag kom fram helskinnad, staden känns kalas och lägenheten den är helt okej, efter en genomstädning av lägenheten kommer det bli kalas. Ska sätta mig och skriva ett längre inlägg senare idag om resan, ladda upp lite kort och sånt. Jag har träffat på två tyska tjejer så vi har varit inne i stan nyss och nu ska vi snart gå och fylla upp våra kylskåp!

Hoppas ni har det toppen!!

Love
Jennifer♥
2009-08-27
 17:29:59

Om 12 timmar är jag på Arlanda

Om 12 timmar är jag på Arlanda, står kanske och checkar in mitt bagage. Sista dagen I Sverige på ett tag är snart avverkad. Den har gått åt till att hämta täcke i Snesslinge (sommarstugan), fixat med försäkrning, skivit på jobbpapper, fixat med en massa praktsikt, besökt min mormor och morfar, ja och framför allt har jag packat. Jag är riktigt imponerad av mig själv som kunnat få ner så pass mycket i min resväska! 20 kg får den bara väga och jag klarar det nästan men det får vara så nu. Flyget går 06.40 till Paris och jag ska vara framme på shannon airport 12.15. Sen blir det väl att ta taxi till Limerick och mitt boende.

Idag har det sugit lite i magen, jag åker verkligen nu. Allt blir som det blir och jag hoppas det blir toppen! Jag har den inställningen nu i alla fall och så hoppas jag att det blir så också. Allt är så främande och jag har ingen aning om hur allt kommer te sig. Spännande är det men lite jobbigt..det går inte att sticka under stolen med. Känner väl kankse så nu för att jag bar går och väntar nu. Jag vill bara vara där nu.

Nästa gång jag skriver så befinner jag mig på Irland! Lilla jag i stora världen!


Love
Jennifer♥

2009-08-27
 09:33:01

Kan det vara så att jag får lite flyt nu?

CSN pengar kommer att komma in på mitt konto! TJIHO!!!!!!!!!!!! JAAAARÅÅÅ!

               

Som jag skrtivit tidigare så har inget, å det menar jag inget, fungerat på vägen känns det som. Allt har följs av krångel och jag har många gånger haft ont i magen, nästan gett upp och jag har bett om att få lite flyt. Nu verkar det som om jag kanske får lite flyt men jag tänker inte ropa Hej! än. Det gör jag när jag är på plats och allt är ordnat! Men att jag kommer få CSN utbetalat är som om en stor sten faller från mina axlar. Nu har jag gjort min studieförsäkran i alla fall!

Love
Jennifer♥
2009-08-26
 23:15:45

Näst sista dagen..

Två dagar kvar eller ja igentligen är det bara morgondagen som är kvar (i sverige) sen drar jag till den gröna ön. Tjiho!! Nu kan jag nästan räkna ner timmarna till och med. Känns mer och mer verkligt att jag faktiska ska åka och att jag ska plugga och bo på irland. För övrigt, satt med familjen idag och diskuterade över matbordet; vad säger man egentligen; PÅ Irland eller I Irland? Någon som har något bra svar? Som sagt det känns mer och mer verkligt att jag åker nu, känns som om resan redan började igår när jag gick till tåget på Falutågstation och jag lämnade kära Falun bakom mig för en stund. Men jag har fått  flera kontakter med personer, som jag, ska plugga på the University of Limerick i höst. Speciellt en tjej som ska bo på samma ställe som jag och en kille som är från sverige. Har redan bestämt träff med dem när de anländer! =) För jag är först där! Skojilajbans!



Idag blev det mums till middag. Kräftor stod på menyn!



Har även pratat med mina klippor Caro och Martan idag. Resultatet av dessa samtal blev ett nytt motto. Det är som följer; Caro och Carl! ;)

Tack för kommentaren Mamma, va duktig du är! Nu kan du till och med Skype!

Lover
Jennifer♥
2009-08-26
 17:17:17

Berg och dalbana

Berg-och- dal-bana.


Love
Jennifer♥
2009-08-26
 12:38:57

Jorden runt med henrik dorsin

Alltså ni bara måste kolla på det här. Henrik dorsin tar oss jorden runt! Klockrent!


Love
Jennifer ♥
2009-08-26
 11:24:55

Lyssna, hör, fundera, tänk

Lars Winnerbäck har släppt en ny singel.. han går inte av för hackor. Lyssna på hans nya låt "jag får liksom ingen ordning" Hans låtar kan man bara sitta och lyssna på, höra på, fundera till, tänka till och bara vara till! Ibland är det inte så bra att tänka för mycket men ibland är det oxå otroligt bra. Just nu kanske jag tänker för mycket men försöker släppa, försöker bara vara! Men idag faller regnet ner utanför fönstren och då blir det lätt att tankarna far iväg. Men nu är det nog dags att fortsätta med min packningslista. Kläder är ju lätt att komma ihåg men inte sånna där smågrejer som ändå är väldigt viktiga att ha med sig!





Love
Jennifer♥
2009-08-25
 21:57:33

Nu kör vi!

Hej och välkommna! Oj så formelt men så får det bli. Ja vad ska nu detta bli av? Min tanke är att skriva om mina äventyr, tankar, funderingar och andra saker som händer mig och om saker som försegår i mitt lilla huvud. Nästa äventyr blir Limerick.



Jag ska åka dit via Erasmus och ska vara utbytesstudent på Irland under höstterminen. Jag ser så otroligt mycket fram emot det. Nu är det bara några dagar kvar att jag bara går och väntar ut tiden innan jag åker på fredag. Vill vara där nu! Jag vill packa upp min väska, jag vill registrera mig på kurserna, jag vill fixa i ordning där jag ska bo, jag vill att csn ska vara fixat och utbetalt, jag vill se mig om i staden, jag vill, jag vill, jag vill!! Men samtidigt som jag ser fram emot att få åka iväg så går mina tankar mot det hållet att det även är otroligt jobbigt oxå. Vissa kan säga att jag inte ska vara borta så länge och visst, det är inte så länge men ibland kan det kännas länge. När jag väl är där kommer säkert (förhoppningsvis) tiden bara flyga iväg för att jag kommer ha fullt upp med att leva loppan och jag kommer ha det så himlans skoj men just nu känner jag mest av den saknad jag kommer känna.

Därför var det med otroligt tunga steg jag gick till tåget imorse som skulle ta mig till mina föräldrar i några dagar innan jag drar på fredag. Men dessa steg var även väldigt lätta, som om jag flög, för nu, äntligen, åker jag! Jag har talat om detta så länge, jag vill det så gärna och NU åker jag. Nu kör vi bara! Grymt ska det bli!!

Resan hit har inte varit lätt, inget har gått som det ska men jag hoppas att nu vänder turen. Efter så mycket krångel måste det bara gå bra nu! Det ska gå bra!



Love
Jennifer ♥