2009-10-31
 10:06:34

Dublin, here we come!

Nu är det romantisk helg i huvudstaden Dublin som gäller. Vi ska promenera, mysa, fika, äta middgar, dricka öl/ vin, se ställen som man måste se om man är i storstan (guinness storehouse tex) och bara vara kära!

Solen skiner och om drygt en timma går färden!

N+J= restaurang någon stans på Irland


Love

Jennifer

2009-10-29
 22:02:07

På lördag beger vi oss till en myshelg i dublin



Magnifikt landskap

Guinnes

Cider och annan diverse öl

Fika på mysiga fik med kanelsmakande kaffe

Guidad tur på skolan

Guidad tur i Limerick i både mörker och ljust tillstånd

Pussar och kramar i regn, blåst och solsken

Middagar hemma och på uteställen

Mysig trerätters middag i Limerick så vi rullade hem

Shopping (idag blev kombinationen en mössa och badshorts)

Bokning av hotel till Dublin helgen!

 

...vi har bockat av lite saker på vår att göra lista redan, mer kommer! mer minnen att dela och mer kärlek! underbara Vi! Vi är bäst Niklas!

 

Nu blir det dokumentär på Tv om Limerick the gangland!! haha, Limerick framställs som (är) en superkriminell stad! Mycket ruff areas! allt är "ruff"!

 

Det regnar idag, men jag märker inte det!

 


Love
Jennifer♥
2009-10-27
 21:53:39

Flipp eller flopp

Hm, mitt första mid term exam avklarad i marketing communication. Det kan ha gått precis hur som helst men fasiken va lurigt det är. Men men nu är det avklarad, avbockad. Glömma och gå vidare! Hoppa upp på cykel och kom hem till Niklas som hade maten redo och en öl.. Vilket firande! Lyx på hög grad!

Har varit guid idag på universitetsområdet för Niklas idag bland de bruna byggnaderna och de gröna växterna.. i regnet. Det är väldans vad det regnar här just nu. Men jag märker det inte riktigt just nu..

Kärlek är bra grejer!

Love
Jennifer♥
2009-10-26
 00:02:54

Halvvägs

I går, lördag, hade jag avverkat halva min tid här. Av 114 dagar på irland och om erasmusstudent på UL så hade jag igår varit här i 57 dagar.. Sjukt vad tiden går fort! Snart är jag hemma och kommer sakna regnet och blåsten!

Love
Jennifer♥
2009-10-25
 23:38:56

Roadtrip och julafton

Niklas tog sig hit efter en låååg resa hit så på fredagen var han ruskit trött men så himla skönt att vara i varandras närhet igen. Skönt att han är här så han får en bild om hur jag har det här på den Gröna ön. Och när han kom hit och öppnade sin resväska så blev det ju värsta julafton/födelsedagen för mig, för där i låg hälsningar från sverige och paket till lilla mig! Jag har så himla söta och helt underbara vänner. Jag är så himla lyckligt lottad. Ni värmer mitt hjärta. Jag fick julinspirarande delikatesser som glögg, pepparkakor och julmust! Jag fick, te med tesil, ansiktsmasker och svenska tidningar/magazin med små komentarer i. Josse har tom lärt sig att skriva limerickatr nu! Kärlek!

Tack kära vänner igen! Ni anar inte hur glad jag blev! Sen fick jag resten av min "att ha från sverige lista" avbockad; zendiumtandkräm (som om löddrar så där jävligt), Ibumetin och lite sånt bra! sverige kan sina grejer!

Denna helgen har spenderats med roadtrips. Underbart! Detta landskap är verkligen magnifikt! Det har blivit kust, stränder, höga berg och djupa dalar, regn, blåst och strålande sol, fotografering, plockande av snäckor, mat och kaffepauser i mysiga små pittireska småbyar!

Vädret är väldigt skiftande här, ena studnen sol andra spöregn med en massa blåst! Men den gröna ön gör sig verkligen förtjänt av sitt namn! Vi har idag avverkat The ring av kerry som är en turistsak som man måste bocka av. Imorrn dock blir det dödsplugg för mig (har midterm exam i marketing communication) och niklas kan äntligen få sova ut, han har ju faktiskt semester. Men shit pommes frises va det är härligt att ha Niklas här! Jag är lycklig!

J+N på en strand där vi höll på all blåsa all världens väg.



Love
Jennifer♥
2009-10-23
 15:41:44

Today is my lucky day

Idag regnar det, men jag märker inte av det!!


Idag är dagen jag räknar ner till så länge!
Idag är idag
Idag kommer Niklas!
Jippe!
Jennifer hoppar av glädje och kan nu nästan räkna ner minuter..
Snart är han här, hos mig, med mig!

Har flyt idag, när jag kom med (aninas lånade) cykel här hemma så hade jga turen att gaten/porten öppnade sig så jag kunde cykla igenom utan att behöva hoppa av cykel, ta fram chipkortet så dörren öppnar sig.. !

Mys i Högskolan Dalarna tröjor!! Kärlek


Love
Jennifer♥
2009-10-22
 16:56:03

Snor, nässlor och lera.. och en regnbåge

Jag tycker INTE om när folk snyter sig. Jag tycker verkligen inte om det. Jag får rysningar i hela kroppen och mår illa och får kräkreflex..  Ordet betyder ju lixom blåsa snor ut ur näsan! Fy va äckligt!Ibland verkar det ju som om folk snyter ur hela hjärnan. Jag hatar det ljudet. Jag tycker att det borde vara förbjudet att snyta sig offentligt. Dels för att det låter så förbaskat motbjudande och äckligt, dels för att det är väldigt ohygieniskt. Folk snyter sig lixom i en bitpapper och sen lägger i fickan/väskan eller dylikt, hallå, hur äckligt är inte det?! Men även om man slänger pappret, borde man inte tvätta händerna efteråt. Vet ni hur mycket bakterier som sprids!

Det är verkligen jättejobbigt på föreläsningar och så när det är en massa folk som snyter sig nästan hela tiden. Det stör mig så in i norden. Och det blir jobbigt för mig för varje gång så måste jag försöka hålla för öronen och säga mmm.. så jag inte hör det ordentligt. Det dumma är då ju att jag missar vad föreläsaren har att säga just då. Plus att jag ser lite dum ut. Fast jag tycker i och för sig att folk som snyter sig ser ännu dummare ut. Men ljudet är verkligen det som är skitjobbigt. Det är lixom som en reflex jag har att hålla för öronen..

Det andra jag konstaterar idag är att de här på Irland inte är håller efter gång och cykelbanan på vissa ställen. Ni kan ju kolla på bilden så säger ju den ganska mycket. Det växer björnbärsbuskar och nässlor ut på vägen där man ska kunna gå. Jag vill inte gå bland dem. Ska det av så jobbigt att klippa eller ta bort dem. Tydligen.  Man måste ibland gå på cykelvägen och då blir ju inte cyklisterna så glada på en.

En annan sak att konstatera men vägunderhållning är att de inte klipper och fixar med träd och dyligt som skymmer vägskyltar.

Efter som det regnar så mycket på denna lilla ö så resulterar det i dessa sorters skyltar på gräsmattor. Just här utanför på gräsplan så står det en skylt som varnar för att gräsmattan inte håller för att parkera en bil på så det finns en skylt på varifrån det är okej att parkera.Bakom blir för lerigt eller så fastnar bilen i gräset.

Efter all negativitet så avslutar jag här med en bild som jag knäppte på vägen hem från skolan. Regnbåde över mitt hem Parkview Hall. Regnbågar är så fina tycker jag. Undrar om någon någonsin funnit den där skatten som man ska kunna hitta. Undrar vad det är för en skatt? Kanske borde ut och leta..

Framsida, syns inte så tydligt men den är där till vänster

Baksida/från trapphuset


Love
Jennifer♥
2009-10-21
 18:06:47

Vattenkoppor?

Ja vad har hänt nu då?

Vattenkoppor är uteslutet för det hade jag när jag var en liten plutt, eller hur mamma och pappa. Däremot har jag nässelutslag/nässelfeber över HELA min kropp på grund av en allergisik reaktion/chock. Jag misstänker antibiotika. Visserligen blev jag frisk från min halsinfektion men nu ser jag ut som en rödprickig -jag vet inte vad. Det kliar och har sig. Jävla utslagshelvete! Jag och min tur!

Gick till farbror doktorn idag och han var väl inte så mycket till nytta. Han bara kolla på mig och sa att det antagligen var från antibiotican men som jag läste om det så kan man få det av typ vad som helst.. mat, kyla, värme, mediciner, stress osv så det är ju bara att dra sticka eller köra ole dole doff på vad orsaken är. Jag fick iallefall efter 30 sekunder utskriver ett recept på steroider.. Det vill inte lilla Jennifer ha i sin kropp. Jag frågade om det inte var lite väl att ta i men han sa att det var bra. Jag håller inte med farbror doktorn där. Så jag gick till apoteket här och köpte allergitabletter med anti histamin istället. Ska käka det varje kväll nu i en vecka. Bad Niklas att köpa med lite allergitabletter från det riktiga svenska apoteket, det som man litar på, och ta med sig till mig. De på apoteket sa här att om jag tar steroiderna så går det fort bort och det skulle ju va trevligt för jag ser inte klok ut men jag vill verkligen inte ta dem. Allergitabletter är att föredra. Urk på bruk för steroider. det e ju helt galet.

Det verkar här som om läkarna bara skriver ut recept på löpande band men staaaarka mediciner huller om buller. De ger en inte särskillt mycket information heller. Här hej, varsegod, hejdå ungefär! När jag kommer hem till sverige i kallaste december så ska jag boka en tid för en total checkup..

Två dagar kvar nu till Niklas ska få se hans underbara rödprickiga flickvän!

Love
Jennifer♥
2009-10-20
 11:32:35

Tre dagar kvar...

...nedräkningen är i full gång. Tre dagar kvar till fredag!! Jag vill ha fredag idag!

Love
Jennifer♥
2009-10-19
 16:57:04

Tappat huvudet..

Idag är mitt huvud inte riktigt med mig. Har glömt det någon stans. Inget går som det ska, kan inte skriva en mening utan att det blir fel, måste skriva om.. Gör om gör rätt som man brukar säga!

Miss u!!


Idag är en gråmulen dag. Inte en sån där perfekt höstdag som i lördags. Lång dag i skolan men har lånat Levkes cykel så på min tre timmars paus åkte jag hem. Hm, kan nog lätt bli så att jag inte åker tillbaka för min sista lektion mellan fem och sex. Man blir lätt bekväm. Men sitter faktiskt och pluggar här hemma. Har en gruppuppgift som måste göras lite på. Tdligen har jag blivit tilldelad gruppledarrollen. De tyckte det va så bra så, de i min grupp. Jag råkade ju säga att jag läser kommunikation hemma i sverige så då tyckte de att jag skulle ta hand om allt. Det tyckte inte jag. Tre irländare och jag. Den skumma killen som är lat och vill att man ska säga vad han ska göra men man vill inte dela ut nåt till han för han kommer antingen inte göra det alls eller göra det på fel sätt, pladdrande mamman och söta lilla 17 åriga tjejen och så svenska tjejen som är proffset" vilken grupp va?

Är nu i vecka 7 i skolan nu (i skolan räknar man så, och inte som hemma att man använder alla årets veckor, Nu är vi väl i vecka 43 i vanliga fall) men vecka 8,9,10 och 11 är det massa i skolan. Massa gruppuppgifter som ska in och sen presenteras.. Suck! Jag är väl inte här för att plugga heller!! Och det går inte så bra att plugga när man inte har huvudet på plats!! Kanske glömde det i sängen i morse..

Love
Jennifer♥
2009-10-18
 17:01:13

We are not part of an lost generation...

Romancing Your Soul Absolutely Brilliant!

Ni bara måste kolla på det här youtube klippet!! Ni måste kolla på hela! Det är samma text men läst från ett håll till ett annat! Fantastiskt!

Love
Jennifer
2009-10-18
 16:08:48

Vink vink för ett tag bästaste brorsan!

Söndag.. vilken dag.. här på irland är det många som går i kyrkan på denna dag. Jag jobbar inte så. Men idag blir det tvättning, lite städning och plugg. Otroligt intressant dag.

Den här senaste veckan har varit alldeles kalas. Christoffer här varit här och va så skönt att få umgås med brorsan lite. Skönt att han nu har en bild av mitt "hem". Vi har haft det jätteskoj hela veckan lång, en toppen underbar roadtrip, shopping, promenixisar i solen, skolbesök, fika, middagar, fest och guinnes. Många fina minnen! Men nu sitter han på bussen till Dublin flygplats och är åter hemma igen på svensk mark sent ikväll. Det var med vemod jag vinka av han på bussen får jag nog säga.. Pappa varnade för underlaget på de svenska vägarna och det är lite svårt att fatta att det är så kallt redan i sverige. Här är det ganska varmt. Solen skiner och alla träd fäller sina löv. Härligt med höst. Snälla låt det inte regna bara!

Anina, jag, Per, Sonja, Christoffer



Nu känns det att skolan är på allvar. Läser ju fem kursen samtidigt och jag gillar inte systemet. Jag har alla kurser i huvudet på samma gång och det är lätt att man blandar ihop alla. Har grupparbeten i fyra kurser just nu, en midterm exam om drygt en vecka och en individuell uppgift som ska in på fredag.. Urk! Jag är väl inte här för att plugga heller, jag är ju här för att uppleva Irland och vara en del av den irländska kulturen. Plugg är överskattat!!

Idag är det ju som sagt söndag och jag åker hem till sverige en söndag i december. Det blir alltså 9 hela veckor kvar här på den gröna ön. Nio veckor.. och jag har varit här med än 7 veckor nu. Sju veckor är en lång tid tycker jag men ibland känns det inte så.. Om en vecka har jag kommit halvvägs. Men lika som det känns som om man inte varit här såååå länge så kan det ibland kännas superlångt. Jag saknar saker där hemma, när och kära framförallt men små detaljer som man inte riktigt kanske reflekterar över hemma. Skönt att brorsan tog med sig lite svenska godbitar hit. Jag har lixom två ganska stora IKEA kartonger med saltlakrits. Det är ju galet! =) Måste ta och göra lite turkistpepparshot tror jag! Mumsfilibabba!

Mina lådor med lakrits!


Jag har en ost i mitt kylskåp också. Men vet inte när jag ska öppna den, den kommer ju försvinna på ett kick. Jag gillar ost! Svenska ost! här finns det ost men bara olika former av cheddar, vit cheddar, röd cheddar, medium cheddar, låg fetthalt cheddar, lagrad cheddar.. Man gillar cheddar här..

Jag saknar min säng, min soffa, min rosa hårtork, min världens-bästa-goastefilt!

Kan jag inte riktigt fatta att Niklas kommer om bara några dagar. Min mage pirrar!!

Love
Jennifer♥
2009-10-17
 17:30:42

Det regnar löv...

Hösten är här på riktigt. Rödagula träd. Solen värmer så där skönt i ansiktet. Manablir lixom bara så glad.

Idag har varit en perfekt höstdag. Milkmarket och promenix i stan och en kaffe/cola på en utservering medans de gulröda löven faller/regnar ner från träden. Jag gilllar ljudet av när man går på gatorna och löven på marken prasslar så där härligt. Solen skiner och det är varmt! OO vad jag har det bra!! Och jag vill inte att min brorsa ska åka hem imorrn. Stanna kvar här, skit i jobbet där hemma och var kvar ett tag till.



Gårkvällen var en mycket lyckad kväll. Pregaming hos grannarna och sen till till stan till klubben Mollys och dansade hela kvällen lång. Galet roligt!

Love
Jennifer♥
2009-10-16
 10:16:56

Höga berg och djupa dalar



Gänget på roadtrip vid en liten strand mitt i ingenstans..
Livet  är bra underbart ibland! mest för jämnan tycker jag nog!


Nu ska jag snart ta mig till universitetet, ha några lektioner, sen är det kaffe på scholars så christoffer kommer dit efter mina lektioner, sen ska vi fortsätta på shoppingen vi startade igår.  Och ikväll ska jag visa ahn utelivet här lite tror jag. Vi är många som haft uppgifter och midterm exams idag/den här veckan och det måste ju firas!!

Love
Jennifer
2009-10-15
 12:31:42

Som musik för mina öron!

Melissa Horns nya spelas för fulla muggar här i mitt lilla mysiga krypin! Det är musik det! Hennes nya album "säg ingenting till mig" är minst lika bra som hennes förra "Långa nätter"! Tones och texter som bara går rakt in i hjärtat! Jag lyssnar på Spotify men man kan lyssna några låtar på MySpace oxå! Det var en vän där hemma som hade koll som tipsade om Melissas nya! Tack Fröken Norman!



Sitter med en kaffe vid skrivbordet och pluggar. Har en grej som ska in i morrn men ska nog snart ge upp för att ta brorsan ner på stan så han kan få shoppa lite.

Okej, bara för att jag skriver att kaffet står på skrivbordet så var Klumpidunsjennifer i farten och spillde ut hela kaffekoppen på skrivbordet, som rann ner längs väggen och ner på heltäckningsmattan.. Den är blå så det syns ju inte men dte blev till att ha en paus från pluggeriet och försöka skura golvet, nu vet jag varför alla heltäckningsmattor inte är av de ljusaste färgerna.. Hata heltäckningsmatta! och hata kaffe överallt! kaffe ska vara i en mugg eller i magen.. inte på alla ytor som finns i ett rum! suck, blir så less på mig själv att jag är så förbannat klumpig hela tiden. Jag verkar inte ha koll på min kropp, tur att jag inte har fler armar och ben att hålla reda på. Det skulle sluta i katastrof. Och hur skulle man då göra med höger och vänster.. ? Nä det skulle ju bara inte gå.

Love
Jennifer♥
2009-10-15
 01:26:06

Sol, värme, berg och dal





Minnen som kommer sätta sig fast!
Vilken fantastisk resa!
Vilka vyer! Vilka roliga trevliga stunder!

Vi bara tog bilen och körde, chansade på några avstickare som visade sig vara guldkorn! Tack Youghal! ;) Och en stjärna till Christoffer, du är en pärla på att köra på "fel" "motsatt" sida av vägen. Även om jag la i handbromsen när vi parkerade i bara farten!

Irland är fantastiskt underbart i solen!

Love
Jennifer
2009-10-13
 00:21:24

Jag visste inte att man behövde solglasögon på bio

Kvällen spenderades med bio.

Vi såg en super duper bra film; Up (Upp, på svenska bios) och den gick i 3D. Hur läckert som helst. Ibland kändes det som om saker flög rakt mot en och stjärnor på himlen på filmern såg så himla verkliga ut! Man ville bar plocka ner dem. Ni bara måste se en film i 3D om ni inte gjort det. Och speciellt den här filmen, den var hur mysig och rolig som helst. Ibland skrattade jag så jag grät. Den var så charmig.

Handlar om en liten gubbe och en liten skoutpojke på äventyr i en hus som flyger av en massa bollonger. Ett måste att se på bio i höstmörkret! Ett plus är ju oxå att man ser så här cool ut;



Ett annat meddelande till världen är att jag numera går på antibiotica i några dagar för första gången i mitt liv.


När man inte kan svälja riktigt utan att ge en grimars som ser ut som `en jag vet inte vad´, när man inte riktigt kan gapa och spotta då är det något som är fel. När sjuksköterska och läkare säger att man är alldeles infekterad i hals, öra och bihåla då är det nog dags för lite medusin, som pippi säger!

Ikväll hade familjen Ågstrand-Wahlqvist familjeträff över skype. Jag och broran här framför min skärm och vår mamma och pappa i andra änden!! Kul!


Imorrn bär det av på roadtrip med Christoffer ( som har turen att få köra bil på fel sida av vägen, grattis på den), Anina, Sonja och Per. Vi ska bara ut och se landet, bara köra, chansa och se vart vi hamnar! Spännande! Back on onsdag kväll!


Love
Jennifer
2009-10-12
 18:35:42

Nu e det jag som är guiden

Brorsan jobbar bland annat som guid på Forsmark kärnkraftverk men nu e det jag som är guiden. Är så himla glad att han är här!!



Vi har varit på stan...

Vi har tittat över Shannon River i solen...

Vi har gått längs Shannon river promenerat och sett lite kulturella saker..

Vi har fikat...


Jag har guidat han på campus!


Love
Jennifer♥
2009-10-12
 18:05:03

Syskonen Ågstrand i Limerick

Min bästaste brorsa är här nu, kom till Limerick mitt i mörkaste regnigaste natten/morgonen, söndag vid halv 4 på natten/morgonen!! jippie! Vad jag har längtat!


I väskan hade han FEM kilo saltlakrits!!! Hjortsonsylt!!! Prästost!!! (tack mamma) Kaviar!!! Bakpulver! Jag älskar svensk mat/godis och diverse!!!!

Love
Jennifer
2009-10-12
 17:51:03

Intervju av Högskolan Dalarna..

Fick ett samtal förra veckan av Annette på Info på Högskolan som ville prata lite med mej; Så här blev resultatet:

Tryck på länken och läs va jag har att säga =) --> Åk och studera i ett annat land. Jennifer gillar Irland.


Love
Jennifer♥
2009-10-09
 20:06:50

Löven faller...


Löven faller.. träden har alla möjliga olika färger.. Gatorna är fulla med vattenpöjar som man får akta fossingarna för...


...och affärerna har tagit fram tomtar och troll... Är det inte två månader kvar till mössan måste på?

Love
Jennifer♥
2009-10-08
 17:42:50

Jag kan så mycket, som Lotta på Bråkmakargatan säger!

Idag har varit e bra dag. En sån där dag då du är så där himlans nöjd, med livet, med dig själv, med allt.. Det bara slog mig när jag gick till universitetet idag, i solen, i värmen. Vägen till skolan är en bra väg att fundera och tänka till. Går måstadels längs en stor trafikerad väg men den har sina godbitar också, grönt och lummigt så man får båda delar och jag gillar det. Ibland är livet bara så himla bra.

Jag är så himla stolt över mig själv att jag åkt iväg från tryggheten där hemma, att jag faktiskt tog tag i det och åkte iväg, själv, ensam på mina egna två ben. Även om jag fick mycket stöd på vägen och att många av mina nära och kära stöttat (var tvungna att stötta) mig. Så tack alla för det! Alla stöttande ord, allt peptalk; TACK! För jag har det så himla bra.


Men tanken som slog mig idag var inte att jag bara har det bra är på Irland, utan jag tog det ett steg till. Jag har det så himla bra över huvud tagen. Jag har världens bästa familj och släkt. Världens bästa Niklas och de bästa vänner man kan tänka sig. Jag är så himla lyckligt lottat! Jag är så himla bra! Jag kan så mycket, som Lotta på bråkmakargatan säger!

All kärlek till alla mina nära och kära! Saknar er där hemma!

Love
Jennifer
2009-10-08
 11:44:49

Guinnespaj med två tyskor, en spanjor, en irländare

Igår var det "mentordinner" här hemma. Levke hade som sagt skriver uåå sig i en grupp som ska laga mat åt varandra och varje grupp har en person från irland. Tjejen som var från irland i hennes grupp kunde inte laga mat hos henne så hon fick göra sin rätt här och då fick jag och stef va med på ett hörn. Det va lite tur för de ska egentligen vara 6 personer i gruppen men de var bara tre (en tysk, en irländsk, en spanjor, haha låter som en bellman historia)så med mej och stef blev vi ju iallefall 5. Var ritkigt trevligt.




Shepards pie med guinnes, ärtor, morötter, potatis, köttfärs, ost.


Love
Jennifer
2009-10-07
 19:21:36

Irländska toner

Idag hade det varit en perfekt dag att visa Universitet från dess bästa sida. Campusområdet är väldigt grönt och har många mörskbruna byggnader. Det är ganksa stort område och jag har föreläsningar och tutorials i nästan alla byggnader så man får flänga som en skållad råtta mellan byggnaderna och alla olika våningar. Idag sken solen och visade de fina sidorna av skolan, vattnet från alla fontänder glittarade, att lyssna på vatten är härligt. Det bästa var även att det var musikanter som stod/satt och spelade lite var stans. Detvad tydligen någon speciell musikdag som kåren här har anordnat och det var mycket trevligt att sitta ute i solen men en kaffe i handen och lyssna på lite musik! Lite så där klyschigt irland men trevligt!



Om en vecka ska jag köra guidad tur på universitetet med brorsan! kul ska det blir!


Love
Jennifer
2009-10-06
 23:03:50

Grattis på namnsdagen till mig!

Idag har tjejerna och jag åter haft en av våra middagar tillsammans här på Parkview. Jag och mina rumskamrater, (Levke och Stef) och tjejerna en trappa ner( Anina, Sonja och Franziska) har haft en trevlig liten middagstund med en massa prat och skratt och ibland, heta diskussioner. Vi kör varannan tur, ena gången lagar någon i vår lägenhet middag och nästa gång någon av tjejerna i den andra lägenheten. Den här gången var det min tur och på menyn stod taco och jalapenos torillarullar i ugnen ala Maria Lejskog! Det var mycket omtycks av tjerna. Efterrätt blev chokladglass med mashmallows! Det behövs lite kallt efter en het middag!

Jag gillar våra middagar tillsammans. Är så mycket roligare att laga för några andra än bara sig själv och trevligare att äta ihop. Och vi är så otroligt olika allihop så dte blir många roliga intressanta samtalsämnen. Allt från skolan, personer man träffar ( irländare som man inte förstår), saker som man gör hemma, nära och kära, hur saker fungerar hemma och saker man kan sakna. Det samtal som blev hetast idag var språk. Om det här med att folk som pratar engelska/amerikanska, spanska eller franska som förstaspråk inte lär sig någon annat språk. Där hade folk delade meningar och varför så var fallet och vad man borde göra åt det. Men det är så roligt att höra hur olika saker fungerar i olika länder. Just runt detta bord är vi från tyskland, sverige och danmark men imorrn tror jag att dte kommer va ännu fler länder representerat runt vårt bord här hemma. Levke är nämligen med i nån grupp med studenter från olika länder som ska laga mat ihop, mat från deras länder och imorrn ska det lagas mat här. Är en irländsk tjej med i den gruppen och hon kunde inte ha träffen hemma hos henne så levke sa att de kunde vara här men då ska även jag och stef mat! Det gillar vi! undrar vad som står på menyn!?


Jag och de fina gröna landskapen här på irland. Regnet gör ju nytta iallefall. Vackert!


Angående språk så har jag, Stef och Levke ett utbyte av ord. Vi har en idee om att sätta upp postits i hela lägenheten med vad saker heter på våra språk. Kommer se roligt ut tror jag men jag tycker om ideen för just nu så frågar tjejerna mig hela tiden om vad saker heter och så. Idag hjälpte stef mig att laga mat. Eller ja, hon kan inte laga mat men hon fick skära tomat.. men iallefall, hon frågade mig hela tiden om saker. Typ vad första, andra, tredje heter och lite sånt!

Nä nu dags för lite plugg innan tidig sängdags! Och grattis till mig själv på Jennifer namnsdagen, tack mamma och pappa för mitt fina namn!


Love
Jennifer♥
2009-10-05
 21:49:18

Saltlakrits

Aninas mamma är på besök så hon tog med sig saltlakrits till henne och anina kom just över och bjöd mig! UNDERBART!!!!!!!!!!!!!!! Tack! Å snart kommer min brorsa med mer!!

Love
Jennifer♥
2009-10-05
 20:52:28

Ny fin skinande blå...

...dammsugare har vi just fått.

Idag har vi fått en ny dammsaugare. Den vi hade innan var kass så vi fick en sprillans ny. Som faktiskt gör nytta. Den andra sög lixom inte, eller ja den sög eller hur man nu vill uttrycka det. Bra var den inte iallefall men nu jävlar, här ska dammsugas. En bra dammsugare är ett måste när man har heltäckningsmatta i nästan hela lägenheten!

Lång dag i skolan för övrigt. Måndagar är inte den bästa dagen. Har låtit som en 14 årig kille i målbrottet och inte riktigt kunnat prata om vart annat, hes som en kråka. När jag gick till biblioteket idag för att läsa några kapitel i en bok så somnade jag! Trött som satan. Tur att jag inte snarkar för det måste ju vara tyst i biblioteket. Det jobbar till och med vakter som går omkring i i den byggnaden och kollar till folk så man inte pratar ( man får inte ens viska) och gör oväsen.

När jag kom hem blev jag bjuden på toast, vilken service det är här! Nästan lika lång dag imorrn i skolan, suck! Det ser jag inte fram emot!

Love
Jennifer
2009-10-04
 22:49:52

Kanelbullens dag

Ja idag är det Kanelbullens dag där hemma i Sverige. hoppas ni ätat massa där hemma i Svea Rike. Jag saknar pappas kanelbullar. Jag vill ha en NU!

Min pappa är kanelbullens man hemma. Mamma bakar nästan allt, förutom kanelbullar. När jag var liten fick jag alltid kanten av pappa som han skar extra stor. Och då menar jag inte att jag bara fick en kant.. utan många, och om nån var lite ful, då fick jag den med. Detta medförde till att min mage jäste lika fort som bullarna. Men gott var det. Även om man fick lite ont i magen  efter 8 kanter bulldeg med massa kanel och socker och smör! Men sen orka man inte äta så många bullar när de väl var färdiggräddade och det var kanske en taktik pappa hade så han fick dem för sig själv!

Love
Jennifer
2009-10-04
 17:47:19

Tjejbrunch på Parkview, lägenhet A2E




Brunch här hemma.

Menyn bestod, kaffe, te, nybakta hemmabakade scones med smör och jordgubbsmarmelad, perfekt kokta ägg, grekisk yougurt med färska blåbär, musli och honung, vegitarisk korv, vita bönor i tomatsås, toast, tomat. Kittlar dödskönt i kistan!

Love
Jennifer♥
2009-10-04
 12:39:49

Hela huset gungar..

Hej hej och god dag!

Gårdagen var en skoj dag, eller i allefall kvällen för dagen var mindre rolig. Jag har tråkigt helt enkelt. Jag har aldrig förståt det där med att ha tråkigt och speciellt inte det där med att man måste ha tråkigt ibland för att uppskatta den roliga.. Jag skulle in till stan men det spöregnade och blåste så jag tyckte inte det var någon bra idee med min förkylning och min röst som var på väg bort. Så jag stannade hemma, inne, sittandes i soffan och klagade på att jag hade tråkigt. Tjejerna här hemma satt inne på sina rum och pluggade. Det gjorde inte jag. Fördrev tiden ibland med att kolla på lite svensk Tv, som Idol och ensam mamma söker (?) Blev en sväng till mataffären senare för att handla saker till idag, om en timma ska det serveras brunch här och jag ska baka scones! Ska bli gott och mysigt, solen skiner! Tror vi blir ett gäng tjejer på 7 eller 8.

Vid sjutiden begav jag mig till Per för vi var ett gäng som skulle laga middag ihop. Är ju såå mycket roligare att laga ihop, och speciellt äta ihop. Per, Per, Joel och Sofia körde lite utbyte av diverse filmer och  tvprogram på deras datorer samtidigt. Middagen bestod av färsk pasta, pesto, kyckling och körsbärstomater. Bra påhitt av Anina där! Mums var det! Vi gav oss själva en stjärna i kanten när vi sa till en av Pers rumskamrater att han kunde få mat av oss. För han skulle ställa sig och laga mat och vi hade ganska mycket mat över! Pasta är ju helt omöjligt att få rätt portion till! Blir offta en hel del kvar! Men det var ju bra den här gången.

Anina, Joel och Sofia vid matbordet


Efter den trevliga middagen gick jag, Anina, Sonja och Sofia till Brookfield, som är ett av studentboendena off-campus, precis som Parkview där jag bor. Det skulle vara en fest där i en av lägenheterna och jag tror de hade bjudit in alla! Kolla bara på bilden, detta kortet är tagit på ett av hörnen i vardagsrummer bara, det var verkligen hur mycket folk som helst i den där lägenheten. Och varmt, men skoj.



Några killar satt och spelade på  en massa instrument och spelade irländsk musik. Hur trevligt som helst. Men som sagt det väldigt mycket folk, så det blev som en bastu och kändes som om hela huset snart skulle gå i gungning!

Men vakten blev inte så glad när festen fortfarande höll på efter ett, så efter ett tag  sa han till oss att festen skulle behövas flyttas. Han hade väl hoppas på att alla skule gå hem men en kille skrek till alla att festen skulle flyttas till hans lägenhet. Det funkade i ungefär en halvtimma sen kom vakten igen.. haha. Jag skulle inte vilja vara den killen just nu.

Men under kvällen stod vi och prata ett tag med ett par irländare, en av killen skulle nämligen till köpenhamn till våren och ville ha lite info av Anina. Han hade gått till internationella kontoret på skolan och frågat efter någon som kommer där ifrån så han fick Aninas mailadress och de har mailat i veckan men igårkväll sprang de på varandra så vi diskuterade lite skandinavien vs irland. Hur skolsystemen funkar, studentlivet och så. Mycket intressant  konversation. Måste åter igen bara påveka hur treviga irländare är. Väldigt öppna och trevliga! (dock inte de unga små partyprissarna och partypinglorna när de har fest,är skitfulla och skriker och har sönder saker, den historian blir en annan gång)

Kom hem utan riktig röst igår, jag lät som en kille i målbrottet med hes röst. haha! Stef och liivi trodde inte att jag skulle kunan prata idag men det kan jag, men den låter kanske inte riktigt som vanligt.. Måste bara värma upp den lite!

Nu ska jag ta å fixa scones! mums!! Sen kommer tjejerna!

Love
jennifer
2009-10-03
 01:23:58

Börjar med te och TV..?

Saknar te och mysmackskvällar som slutar på slitage, knas, dans och skratt.. Förra hösten med Er var Galet rolig! Emelie och jompan, de tre musketörerna förra hösten!



Kvällen här hemma blev filmtittande, no countrie for old men (?), med mina roomates som tog en paus från plugget och Söta Sofia kom över i höstmörkret. På bordet stod morötter med dipp! Jag gillart, dock blir ju dipen utan gräddfil.. utan man får hitta sina knep. Men detta är en lugn kväll för min hals är inte som den ska. Den vill inte vara frisk, känns som det fastnat ett grön stort äpple i halsen på mej.



Love
Jennifer
2009-10-02
 13:11:00

Installd forelasning och inlagg utan a a o och

Nu blir det ett sant dar inlagg utan de tre sista bokstaverna i det svenksa alfabetet. Sa, mamma, bara for dig, nu far du lite roligt igen och far lasa Werner och werner dialekt!! =)

Vill bara beratta om min dag hittills. Sista dagarna har jag varit sjuk och inte haft nagon som helst ork, ont i kroppen och ingen energi. Forkylningan har tagit mig i dess grepp men kanner mig battre idag aven om halsen inte ar den basta och aven om jag inte skulle orka springa ett maraton. Maraton, okej, det va att ta i for det skulle jag nog inte orka vare sig jag var frisk eller inte. Men kan ta det ner pa den nivan att jag inte skulle orka att springa en liten jobggingrunda just nu. Men jag pallrade alltsa mig till skolan idag sa jag inte missar allt for mycket, gick i gosd tid innan sa jag inte skulle behova ga sa fort , kom fram i tid och pa dorren star det sa klart att forelasningen ar installd. Vanliga fall skulle man ju bli glad men inte nu nar jag tagit mig ur sangen och gatt hit for att kanna mig duktig. Ja ja, blev en kaffe pa The scholars. Nu sitter jga ater i biblioteket och kollar lite mail och ska satta mig och skriva lite anteckningar innan naste forelasning ska borja som ska ta upp det har med fenomenet bollywood.

I helgen i ovrigt finns inget speciellt planerat pa schemat. Det far visa sig helt enkelt. Hopaps pa att ta mig in till stan imorrn och ga pa the milkmarket. den lilla marknaden med ost, gronsaker, kakor, choklad och allt annat gott.

Och om lite mer an en vecka kommer brorsan och veckan han ar har sa har vi tva open university days (tisdagen den 13 och onsdagen den 14) vilket gor att man ar ledig fran skolan sa da ar nog planen att kora en roadtrip.

Den andra braiga saken ar att jag aven har en mandag ledigt fran skolan da Niklas ar har. Sa igar over middagsbordet pratade jag och mina rumskamrater som att ta en liten roadtrip och se oss omkring den helgen han kommer. 

 Sa framover finna lite planer men just denna helg ar tom, hoppas dock att den fylls med nage skoj, vilket jag inte tvivlar pa i och for sig.

Dagens konstanterande ar att vatten kan smaka sa himla olika. Varfor ar det sa. vattnet har smakar valdigt mycket klor, vilket inte smakar gott. I Galway somakade vattenet som direkt tagit fran en pool. Men i limerick smakar den anda okej. Med lemonade i vattnet sa kanns det knappt nagon skillnad. Sa min fraga ar om vatten kan smaka, ar inte vatten bara vatten?


Love
Jennifer♥


2009-10-01
 17:55:59

Mitt schema på UL



Här är mitt schema på Universitet, kankse inte syns så bra men lite kanske.. ser inte ut så mycket för världen.. Vi har satt upp våra scheman på den blåa väggen i vardagsrummet. Vi har ju en blå och en knallgul vägg här i lägenheten så lägenheten har lite svenskt i sig.

I alla ämnen har man uppgifter (assigments), gruppövingsuppgifter, redovisningar, läsning och sluttenta, i vissa fall tenta mitt i terminen också.

LEC= lecture, lektion, föreläsning
TUT= tutorial, gruppövning, klassseminare

Kurser jag läser här är:
  1. Marketing communication (2 föreläsningar och en tutorial per vecka) - Marknadsföring, inte den gamla vanliga utan sån där marknadsföring sam sticker ut och som man måste tänka ett steg längre för att förstå.
  2. Digital Media ( 2 föreläsningar per vecka) - Media på internet, nya digitala former av media, interaktiva installationer bla
  3. Communication ( 2 föreläsningar och en tutorial per vecka) - olika former och modeller om hur kommunikation fungerar, hur man presenterar på bästa sätt
  4. Sociology of Media ( 2 föreläsningar och en tutorial per vecka) Hur man använder media (på bästa sätt) och hur det påverkar oss.
  5. New Media and Cultural studies ( 1 dubbelföreläsning och en tutorial per vecka)- all sorts ny media och hur det är relaterat i alla sorters kulturer, diskusioner kring stereotyper osv

Love
Jennifer♥