2009-11-30
 23:19:21

Mot Dublin imorgon!!! Tjieho!

Plugg plugg plugg är det som gäller nu. Final exams är på gång nu.. Suttit med näsan i boken hela dagen men imorgon blir det Dublin med Sofia. Julmys!! Dublin gillas! En irish coffe kanske ska slinkas ner i magen! Och en eller annan julklapp kanske ska inhandlas.. men bara kanske.. ;) hihi!

Första December imorgon!! Shit tiden bara flyger iväg. Var det inte igår det var Augusti och jag begav mig hit!? Time flies!


Love

jennifer♥

2009-11-29
 19:36:17

Leksaker ingår ej!

"En gång köpte jag ett par batterier till mina barn i julklapp, med en lapp som sade, "Leksaker ingår ej"."

Haha, så himla kul. Var en engelsk komiker som sa detta en gång!! haha! Humor!

Nu blir det adventsmys med kära vänner!



love
Jennifer
2009-11-29
 19:20:30

Med en Kaffe i handen i kylan


De mysiga farbröderna igår som jammade lite irländska sånger igår på the milkmarket! De var bara för söta!


Fikapaus. Jag med min nya jacka och Sonja


Söta Anina och hennes trevliga pappa.


Marcus och Anina


Franziska med hennes nya haircut! tjusigt!

Love
Jennifer
2009-11-29
 18:50:31

Lussekattsbak


Gårdagens uppgift: lussekatter! mums!! de blev helt OK!

ska bjuda på adventsfika ikväll!

Tjuvstartade iofs igår med att ha Franziska, anina och aninas pappa över på fika igår. Lussekatterna och pepparkakorna (Tack Maria, nu får jag äntligen äta dem) blev godkända!


Love
jennifer♥
2009-11-28
 21:16:16

Juldofter sprider sig i mitt hem

Juldofter
Saffran
Juldekorationer
Mörker
Värme

Jag har nu bakat lussekatter! Mys. Julmusik hördes i bakgrunden. Egentid är så himla skönt ibland. Jag njöt av julen som närmar sig och jag njöt av att bara vara.

Hade en mysig dag i stan också. Jag, Franziska, Marcus, Anina och Aninas pappa var ner på the milkmarket som nu också hade en massa jultema. Två gubbar jammade ihop och var så glada så jag gav dem lite pengar. Blev en kaffe på stan också inne på en irländsk pub. Juldekorationerna är uppe i stan. Det är så himla fint. En stor julgran pryder stan också. Jag kommer sakna detta ställe. Man blir allt lite sentimental!! man räknar ner dagarna till vi ska åka hem och man längtar men på samma gång så blir man ju ledsen för att mna ska lämna detta. Vi har haft en så himla bra tid här och jag är så stolt att jag åkte iväg. Tänk va bra jag är!

Har för övrigt bokat tåg till Dublin på hemresedagen nu!


Mys är ordet!

Love
Jennifer♥
2009-11-27
 21:21:33

Världens bästa Linn och Caro!!

Jag har världens bästa vänner!


När niklas kom hit så skicka vänner från Falun med paket och idag fick jag ett paket på posten. Söta underbara vänner jag har! Söta Linn och Fina Caro hade skickat ett paket med en julhälsning. är de inte för underbara? Rosa var temat. De känner mig för väl. Så nu pryder presenterna mitt hem. Rosa ljusslinga i mitt rom. Det lyser rosa i hela rummet. Jag trivs i mitt rum. Det är hur mysigt som hellst. Rosa glitter blev till ett hjärta och dekoration i vardagsrummet. Sen som ni ser en jättefin rosa tomtemössa. Den ska jag bo i.  Stef har gjord teckningar av julgrejer plus att vi har en anan ljusslinga i vardagsrummet så nu har vi adventspyntat. Fint värre!! Plus att jag har ju min fina adventskalender också så nu är jag redo för december månad och firandet av jul!! Ooo, Linn och Caro, ni värmde mitt hjärta. Ni är de bästa och jag saknar er så! tack fina ni! Tack tack tack, ni anar inte hur glad jag blev!! Tack även till Borg för den otroligt fina LIMERICKEN!!!





LiNn, BoRg, CaRo

 


Love
Jennifer♥
2009-11-27
 19:12:07

Utan Jacka!!

Igår var fylld av massa olika grejer.. Började bra men slutade värre!! och posten idag var det bästa!!!

Julfest på Stables igår. Jättebra stämmning, massa julsånger

och massa fulla irländare. Blev nåra öl där.

Jag, Sofia och Hanna. Sötnosarna där.  Sonja var också med och sen dök även Per N och Joel upp för en öl.

Vi drog hem till Parkview och hade förfest hos Hanna och Sofia. Här är jag och Jessica. Hennes kväll, precis som min slutade inge bra..men här var vi glada!!  =)

Utgång på Mollys. Vi var ett helt gäng som drog ut. En mycket trevlig kväll med en massa dans i några timmar. Skoj var det, big time. Jag gillar att dansa. "Alla ska dansa!" som DJ sebastian där hemma säger! ;)


Dans med Hanna! Tiden flög iväg.

Ja, det var den roliga biten. När klubben stängde och vi skulle gå hem tog alla sina jackor och stod berädda att gå hem. Men Jag, Jessica, Tanja och Per N hittade inte våra. Trodde att någon hade tagit fel jacka men inte när vi var 4 personer som inte hittade våra. Så vi förstod ju snabbt att de hade blivit stulna. Vem stjäl en jacka liksom? Puckon! Jävla idioter! Vi gick runt och letade i lokalen så jag hittade Pers som låg slängd i ett hörn. Men vi tjejer hittade inte våra, vi frågade i baren men de sa bara nej och var otrevliga och sa att vi måste gå hem nu för de stänger. Frågade vakterna om hjälp med de sa bara åt oss att gå. "Vårt problem." Så det vara bara att gå ut från klubben, utan jacka. November. Kallt. Regn. Blåsigt. Perfekt väder att vara utan jacka i. NOT. Per P kompis, som är på besök från Sverige, gav mig hans för jag höll ju på att frysa ihjäl i väntan på taxin. Vilken kille va, gentlemannaaktigt av han. Stjärna i kanten till han! TACK!!!!

 

Tog taxi hem och var riktigt arg! Så jag ville bara hem. Men Hanna lät mig inte gå hem direkt för att jag var ledsen. Så hon occh Sofia bjöd på Svenska Pepparkakor och Svensk Glögg som de hade fått av Hannas bors som var på besök förra veckan. Tack söta Tjejer för att ni fick mig glad igen. Skönt!

 

Idag är det bättre. Jag hade ju inget i jackan så jag blev ju "bara" bestulen på jackan och inget av värde. Så idag blev det ner till stan för att köpa en ny jacka.. Men fortfarande sur och irriterad. Men jag fick en mysig överraskning på posten så jag blev genast glad igen. Det förgyllde min dag så otroligt.

 

Jag har Världens Bästa Vänner!!

 


Love
Jennifer♥
2009-11-26
 00:52:20

Ollscoil Luimnigh tröja


Jag har köpt en tröja!! Per slog också på stort och införskaffade sig en Univiersity of Limerick tröfa. Sämst bild men ändå. ( felvänd och grejer) Den är jättefin och mysig! Det är ett tryck på framsidan och ett på armen. Så tjusig så. Myströjan nummer ett!

Ikväll blev det middag hoos Caroline och Jessica. 10 tjejer runt bordet och kvällen avslutades med film. Love actually! Den filmen gillas!

Imorrn ska en sista gruppuppgift sättas ihop, lämans in och på kvällen blir det The stables club Chritsmas day 2009!! Jul är temat såklart!

Love
jennifer
2009-11-25
 17:42:16

Papperspåsar i regnet är ingen bra idee

Vet ni varför platspåsar kostar pengar här.. Jo det har något med regeringen att göra. De tänker på miljön så alla använder papperspåsar istället.  Jättebra i regnet, NOT! Men det är ju bra att de tänker på miljön. Man måste ju börja någon stanns eller hur. Meningen med det hela är att alla ska ta med sig egna påsar, i tyg. Jag har faktiskt blivit väldigt duktig på det. Jag har en fin liten tygpåse i min väska hela (nästan) tiden för oftast handlar jag när jag är på väg hem, oftast hem från skolan. Man känner sig så himla duktig när man har med sig en egen påse här. Undrar bara om man skulle vara lika stolt hemma i Sverige. Där tar man ju en plastpåse av bara farten fast man har en massa plastpåsar hemma som man i så fall kunnat återanvända istället.  Jag tycker det här med tygpåsar borde bli större i Sverige. Tänk vad man sparar in på miljön.

 

Måste även påpeka att jag fått hört att Shannon, som är grannstaden och för övrig staden (flygplatsen) som jag anlände till irland på, att det är där Irish coffe skapades. Det ska drickas i mängder när jag kommer hem, så det så. Kanske jag borde ha en välkommenhem fest? Hm, bra tänkt där jennifer!

 


Love

Jennifer♥

 

2009-11-24
 21:29:36

Överraskning på posten hämtad!

Jag fick en julkalender på posten. Det var det som var överraskningen. Mamma min hade varit i farten!! Tack underbara du!! Nu kan jga ta en chokladbit på min nedräkning till hemfärd!! Julkalendern så så fin och stgår nu inne på mitt rum!


Saknar min mamma och pappa!!


Love
Jennifer♥
2009-11-24
 16:32:26

15 av 15!

Det är siffrorna på en av mina grupparbetens presentationer i New media and cultural studies.  score 15 out of 15. Grymt ju!

Jag är glad!

Love
Jennifer♥
2009-11-23
 21:35:24

Överraskning med posten!

Fick ett sms av min hyresvärd om att jag har ett paket att hämta på hans kontor idag. Fick tydligen inte plats i postboxen.. Får hämta det imorrn. Vad kan det vara!!?

Kan det vara min mamma som varit i farten?! Eller vem kan det vara som har skickat post till lilla mig, som inte ens får plats i postboxen... hm.. ? Nyfiken!

Love
Jennifer♥
2009-11-23
 16:14:27

Kossor kan väl inte simma heller?


Kohage påväg till universitetet som är helt översvämmat och är nu mera en sjö med VÅGOR!!! Jag och Sofia hoppade av cyklarna imorse för att ta ett litet kort. Är ju helt galet!

Love
jennifer♥
2009-11-22
 22:31:24

Lusselelle, lusselelle..


Jag har nu införskaffat mig saffran så här ska bakas i veckan! Måste ju ha lussekatter till nästa söndag!! Det kommer dofta jul så det skriker om det. De har för övrigt satt upp en massa fina juldekorationer inne i stan nu och sen stor julgran utanför Pennys. Mycket tjusigt! Jag längtar efter julen!

Love
Jennifer♥
2009-11-22
 22:11:36

Nästan så jag blåste bort i ovädret

Det är helt galet väder här på Irland ju nu. Översvämmingar lite överallt. Det blåser jätte mycket och regnar väldigt mycket. Det är ju oväder i Storbritanien också men det är som tur är inte lika illa här i Limerick som i resten av landet. Men vi får beskärda del av oväder ändå, men här är det inge större översvämmningar som jag visade bilder på för något inlägg sen, där det är översvämmningar i städerna och inne i citycenter. Men de har inte  så många avlopp här. Det är ju som sjöar på gatorna och vid nerförsbackar så är det som floder nerför. Bilarna tycker om att jävlas med en och kör såklart nära trottoaren så man får sig en dusch där man går. Jag har dushat idag kan jag tala om! Och jag har nästan blåst iväg. (kanske hade jag flygit hela vägen hem till Sverige och kisvägen)



Jag och hanna trotsade ovädret och begav oss till en galleria en bit utanför stan. Två bussar tog det att ta sig dit. Jag var där alldeles i början av  min vistelse här i Limerick men då började jag och resterande gäng att traska för att vi hade frågat efter vägen och se sa 15 minuter så vi tänkte att det kan vi ju gå, men det va visst 15 minuter med bil. Så denna gång blev det buss fram och tillbaka med Hanna.

En söndag. Alla är lediga. Det är dåligt(skit) väder. Det är snart (!) jul. Ja ni färstår själva. Det var massa med folk. Men skönt att shoppa under ett och samma tak och slippa ovädret utanför husknuten. Hanna storshoppa. Jag köpte två nagellack! Det ni! Men jag är nöjd för de var jättefina färger! Sen tittade jag ut en julklapp som jag nog ska köpa. Måste ta mig dit en gång till innan jag åker hem om FYRA veckor!

En vecka till första advent, guu så mysigt! Och mamma håller på och gör årets papparkakshus. Hon är en pärla på det även om det kanske blir några svärord på vägen.

Så här såg en del ut förra året; Utedasset, snö, staket, små tomtar..



Jag saknar isolerade hus! Det är som om jag har öppet fönster! =Kallt!

Love
Jennifer♥
2009-11-22
 21:19:31

Jag hjärta bilar



Svenskt godis!! Ahlgrens bilar (rattar)!! Det är grejer det!
Tack Jonna för godiset och tack Underbara Niklas som fraktade hit det!
Jag sakar er båda!♥
Nu ska det ner i min mage så den blir glad! Mums!

Rugguggleväder är det idag! Världens blåst och regn! Jag vill ha snö!

Love
Jennifer♥
2009-11-22
 00:59:14

Vatten, bara vanligt vatten!

Regn och blåst! glad att jag sitter inneomhus, med min sköna filt efter att just kollat på skräckfilm med tjejerna. Sängdags  nu.

Låter som om huset ska blåsa iväg. Regnet bara öser ner helt galet. Ruskväder! Inte konstigt att det ser ut så här i detta landet just nu.

Bilder över Cork.


Love
Jennifer♥
2009-11-21
 14:01:34

Fullt hus

Sonja, Sofia & Anina




Fest igårkväll i Brookfield. Full hus blev det minst sagt!! I like it. Det är så himla kul här, man träffas så otroligt intressanta roliga människor. Så många olika nationaliteter och olika kulturer. Tänk vad jag är med om! Tänk så mycket folk jag träffar som jag aldrig annars skulle ha träffat. Tänk vad många fina vänner jag har fått! Ni är är så fina!

Love
Jennifer♥

2009-11-21
 13:39:36

Kaffe i datorn är inge bra idee


Ja min dator pajade ju ihop här för någon vecka sen efter att jag, som den klumpiduns jag är, spillde kaffe i min dator. Gör inte det, det är ingen bra idee alls. Men lyckligvis, med den tur jag har, så vaknade den till liv igen efter några dagar på tork. Jag hoppade av glädje för jag trodde jag blivit av med allt som jag har på min datorn. Alla bilder och alla dokument. Jag har tänkt jättelänge att jag ska ska ha en backup men man tänker ju jämt "jag gör det imorgon". Men när jag fick igång min dator sa la jag över alla mina saker på Franziskas hårddisk men nu har jag köpt mig en egen extern hårddisk på 500 GB. Så nu har jag allt som backup. Skönt!


Instuktiosnbok med svenska till och med!


Love
Jennifer
2009-11-20
 19:15:50

Jelly in my belly




Love
Jennifer
2009-11-20
 18:56:35

Jag vill ha, jag vill ha...

... en ny tatuering!!


Visst får man om man vill? Om det inte kostar så mycket. Julklapp till mig själv liksom?

Love
Jennifer♥
2009-11-20
 13:18:53

Avbockat mina fredagslektioner

Apartment crawlet i onsdags var kalskul! Mycket olika teman och manga drinkar blev det. Pa menyn stod apelsinbal, appletinis, jelloshots och bailyes. Mumsfilibabba! BRA BLANDING DAR! Mycket skratt, mycket prat, mycket skoj och mysket spel. Mycket lyckad kvall som slutade vid 4 tiden pa torsdagsmorgon.

Idag har jag gatt pa mina sista fredagslektioner efter att denna dag ar slut. Idag har jag namligen bokat av min sista communicationslektion och min sista sociology of media lektion som ar pa fredagar. Har dessa tva lektioner for absolut sista gangen pa onsdag. Sen ar det hardplugg till sluttentorna. Nervos!  Sa det kanns riktigt ordentligt nu att tiden verkligen drar ihop sig. Laskit va tiden gar fort! En manad kvar idag, sen star jag pa svensk mark igen! Och da jaklar, da ska det firas jul!! Jul ar kul! =)


Love
Jennifer♥

2009-11-18
 18:43:13

Ytteligare en sak att bocka av!

Jajjemensan, nu kan jag äntligen bocka av min sista presentation och det känns UNDERBART!!! Big time! och även denna gick ju galant! Idag hade jag presenation i marketing communication och läraren är väldigt hård och detta arbetet (presentation plus skriftligt dokument) är på 60% av hela betyget.

Men nu känns det skönt att presenationerna är över och nu ska firas. Apartment crowl!! tjieho! Vi ska gå från lägenhet till lägenhet och varje lägenhet ska ha ett tema och en drink. Jag har temat "jelly in my belly" (gele i min mage) Mums!!!! detta konsept ska jag ta med mig hem!! =)

Nu ska jag först få i mig lite chili con carne och sen svida om!


Love
Jennifer♥


2009-11-18
 01:01:05

1,2,3 knacka på dörren..

Vad är grejen med skräckfilm egentligen..Jag skulle nog säga att just den filmgengren har till uppgift att väcka känslor av rädsla, obehag, skräck och spänning. Alla de känslorn har jag, Stef, Franziska och Anina fått en dos av ikväll. Skräckfilmstittande stod på schemat. Och o tack det fick vi! Hurr burr va läskigt! Vi satt o soffan ihopkurade med filtar upp över ögonon mest hela tiden. Haha, vilken syn.

Nä nu blir det en igenomgång av min presetation som ska göras imorrn. 4 timmars session med 17 olika men ändå lika presetnationer. långtråkigt, och där någon stans i mitten ska min grupp upp och prata. Urk på burk men vid den här tiden imorrn så är det ytterligare en sak jga kan bocka av på min att-göra-lista! Skönt!

Måste för övrigt säga att jag gillar de olika möjligheterna man har att titta på svensk TV. tv3 play och tv4play.se. Ibland står dte dock att det inte är tillgängligt i mitt land.. skumt. Men ruskit bra när det funkar!

puss på kinden


Love
Jennifer

2009-11-16
 20:08:34

Pust

Ja, verkligen; pust! Denna skoldag är över och det känns bra. Så skönt att komma hem. Presentationen som jag hade idag, gick galant. Kan väl inte gå annat med mig i spetsen, haha. Nä men det gick verkligen kalas. Läraren gav tummen upp och sa att vi var jättebra, fick bara bra kritik och ingen negativt. Vi var en av dem bästa av alla grupperna! och presentationerna har pågått i två veckor på alla tutorials under dessa veckor. Fy fan va jag är bra! Jag kan så mycket som lotta på bråkmakargatan säger..!!

Så det var en sak att bocka av på listan!

Ikväll blir det en sväng över till Tanja som fyller år men tidigt i säng ska jagm är nästan en lika full dag i skolan som idag, imorrn oxå.

Full rulle var ordet!

Love
Jennifer♥

2009-11-16
 13:31:25

Full rulle

Mondagar ar inte sa himla rioliga...


Dagen ser ut som foljer.
Gick upp tidigt och gick igenom min presentation jag ska ha senare idag.. efter att knappt ha sovit nagot alls efter som mitt huvud snurrar, fullt med tankar..

11= Lektion
12=skriva ut massa saker, kolla mail
13=Tutorial, lyssna pa andras presentationer
14=mote for grupparbete. har presentaion senare idag sa vi ska ga igenom en sista gang
15= mote med en annan grupp for ett grupparbete som ska in snart
16= mote med ytterligare en annan grup sopm jag har fatt dragit i tradarna for att fa ihop. Har presentation pa ondsdag med denna grupp plus att vi har inlamning pa det oxa nasta vecka..
17=presentation i kommunikation

Hem!!!

Och kl 21 ar det fodelsedagskalas hos grannen...

Love
Jennifer♥

2009-11-15
 23:55:08

Försökt mig på att göra köttbullar...


Jag i köket med alla ingredienserna....


Köttbullssmet... Intreeasnt kort va? Haha!


Resultat: köttbullar (som inte håller ihop som de ska. Tips?), ketchup, potatismos och senap..

Måste testgöraom! Bättre kan jag. Men svårt att få dem som hemma med konstig form av ströbröd och köttfärs..

Gör om, gör rätt jennifer!! =)

Love
Jennifer♥
2009-11-15
 23:12:02

Dubbat

Ikvällen har bland annat spenderats framför stefs dator, kollandes på dubbade tyska tv program. De dubbar verkligen allt och det är vansinnigt roligt att titta på, det är ju helt galet! Har de en internationell gäst i en tv show/talkshow så ställer programledaren frågorna på tyska, gästen har en snäcka i öret där det översätts och när sen gästen svarar på engelska så är det en röst med översättningen i en högtalare som överröstar gästen som går ut i sändning och som hörs i hela studion för all publik. Måste vara ruskit irriterande att vara gäst i ett sånt program. Och rösterna i serieprogram låter otroligt roliga. Jag skrattade så jag nästan grät!

Intressant!

Love
Jennifer♥
2009-11-15
 16:35:03

Jo.. himlans fint är det..trots regn



Love
Jennifer♥
2009-11-15
 16:05:40

Det är ju ganska så himlans fint här..

2009-11-15
 12:47:33

Do not cover...

Den här luftfuktigheten här gör ju som sagt att man måste finna alternativa torkningsmöjligheter, annars blir allt surt. Det finns torktummlare men de är totalt onödiga. Jag tvättade mina sängkläder och körde dem i torktummlaer men fortfarande efter nästan 2 timmar så var allt fort jätteblött. Ända skillnaden var att alla sängkläderna var varma. Så det blev aldrig mera att använda torktummlaren. Köpte ett torkställ/tvättställ (Jag säger tvättställ men pappa rättar mig alltid då men det är ju ett ställ för tvätt, eller?)


Kläder hängandes från lampan, strax över elementet.

Do not cover står det på elementet. Men så här gör jag.. Men bara när jag är hemma. När jag inte är hemma så är inte ens elementet på iofs.. Men ändå. Kläderna torkar på ett kick! När en omgång är torkat är det bara att ta bort dem och sen lägga dit en ny omgång! Funkar kalas.

Nu ska det bli ägg och kaviar! Mums! Tack brorsan!

Här kommer en länk till vart man kan köpa julklapp till lilla söta mig! ginatricot

5 veckor kvar i dag för övrigt! Nu ska fem veckors lapper bort från min nedräkningslapp här på väggen!

Love
Jennifer♥
2009-11-15
 12:29:11

Väderprognos en söndag i november


Ibland ska man ju inte klaga på vädret faktiskt, är ju faktisk i mitten av november..

Vädret i Limerick är som följer:

Grader: 11 grader celcius. Helt okej men jag skulle nog säga att dte är lite varmare, typ 13 iallfall.
Molninghet: Lite molningt, men man ser mest din underbart blåa himmlen. Är det så att himlen kan vara olika blå? Jag tror det!

Viund:  S-23km/h

Luftfuktighet: 82%. Denna luftfuktighet gör att när man tvättar så måste man vara lite klurig gällande alternativa torkningsmöjligheter.









sön
Delvis soligt
12 °C | 7 °C
mån
Risk för regn
13 °C | 6 °C
tis
Risk för regn
10 °C | 6 °C
ons
Risk för regn
13 °C | 10 °C


Love
Jennifer♥
2009-11-13
 18:55:01

Det var en gång en klumpig flicka...

Fredagen den 13:e var det ja.. Idag efter min sista lektion idag så gick jag mot cykeln, letandes som en tok i min väska (som alltid) efter min mobil. Jag hittar den aldrig när jag letar efter den, tror att jag har tappat den eller något liknande. Så jag satt mig på marken för att tömma ut nästan hela väskan. Leta leta! Det fanns ingen mobil där, inte i min fickor heller. Spårlöst borta. Hur lyckas man med det, jag hade ju mobilen för 5 minuter sen.

Så jag tänkte att det var bäst att gå tillbaka till föreläsningssalen och kolla. På vägen mötte jag en tjej i en av mina grupparbeten som sa att min mobil är i receptionen. Någon hade hittat den och lämnat in den där och sen ringde dem den här tjejen. Mycket konstigt för hon var inte på någon av mina senaste nummer eller missade samtal.. Men de fick tag på henne och bad henne säga det till mig (när hon nu sprang på mig) och så gjorde hon det efter 10 sekunder. Irländare är som sagt ett väldigt vänligt folk! Jag gillar dem! De är vänliga och mer avslappnade. Och man kan säga hej till dem på gatan! Utan att man känner dem!!

Så jag pallrade mig till receptionen och där fanns ju så klart min gamle trogne rosa vän. Du har varit med om mycket du! Den har badat i en vattenpöl, den har blivit tappad i golvet, den har varit i sverige och utanför dess gränser. Den har badat i kaffe också och nu blivit borttappad! Vilken vapendragare!

Otur på fredagen den 13:e; nope skulle inte tro det.. (Ta i trä)

Kollade på externa hårddiskar idag också, hittade en som verkade bra på 500 Gb för ungefär 1000 svenska kronor. Det är ju ändå okej.. tror jag..

Jag För Ett År Sen..Rysligt snygg var jag!


Hälsar även till mina kära vänner i kalla Falun; hoppas era maskeradkläder är framplockade, strykta och reda att ta på. Ha en fanastisk kväll! Vem vinner bästa utklädnad?? Jag vill se kort!

Själv ska jag till en pub och dricka Guinness! Det är jag värd!


Puss på er

Love
Jennifer♥

2009-11-13
 11:21:29

Fredagen den 13.. otur eller tur?

Mycket i skolan nu men har just lämnat in en uppgift som ska vara inne idag, solen skiner och det är dags att dra sig till skolan.

Det jobbiga med att det är så mycket just nu är att även om det är mycket i skolan och man har bockat av en uppgift så är det alltid en annan uppfgift som ska göras efter.  Finns inge slut. Är som om man bär på en tung sten med sig hela tiden. De roliga uppgifterna är det ju inga problem med, som just denna som jag lämnat in, den har jag inte varit stressad över. Men grupparbetena som ska göras/görs är jobbigare för det funkar liksom inte riktigt. Alla jobbar på olika sätt och är svårt att få ihop en tid att träffas när alla har olika scheman. Lite lurigt är det allt.


Men idag är det ju fredagen den 13:e. Alla ser det som en otursdag verkar det som, men jag ser den nog snarare som en TURDAG.
 
13 är ju mitt nummer!

Än så länge har ju allt gått bra, solen skiner, kankse 10 plus och det gick lätt att lämna in arbetet. Idag är ju inlämningsdagen och då brukar det strula just för att alla lämnar in den idag så nätet blir lite överbelastat.

Nä nu dags för att dra sig till skolan!

Love
Jennifer
2009-11-12
 13:22:13

Lappar


Här ser ni min vägg med två lappar. En lapp ( den vita) är med tid och datum på mina final exams. ( sluttentor för hela terminen) Det är fyra stycken tentor jag kommer ha i december. En vecka i skolan är satt för att man ska kunna plugga till dem, vissa lärare har lektioner denna "pluggvecka" men då ska de mest bara gå igenom vad vi tidigare gått igenom så man känner sig lite mer förberedd till provet. Ingen nytt får då komma upp. Är lite nervös för de där proven..  Håll era (alla) tummar för mig den 9:e, 10:e, 11:e och 18:e december! Då sitter jag där med vässad penna och svettig panna.

Den andra lappen, den rosa, är med en massa färgade smålappar på med viktiga kommentater på. Räknar bland annat ner mina veckor här. Är fem veckor kvar nu, och några dagar. Känns som om det är på slutspurten nu men fem veckor, det är ju ett tag. Och jag ska njuta av den här sista tiden med alla underbara människor som jag mött! Kommer ju gråta som en tok när jag åker härifrån!! Kan inte riktigt fatta att jag varit här sen i augusti och nu är det november liksom. Galet!

Men jag lämnar ju något bra och kommer hem till något fantastiskt bra.

Sakar er där hemma! Hoppas tjejmyset ikväll hos Emma blir mysigt, tjejer! jag tänker på er!

17 dagar kvar till första advent!!




Love
Jennifer
2009-11-12
 13:14:11

Sopgubbar



Idag var sopgubbarna här. Det är gratis med sopupphämtning här på Irland. Det är ju bra. Även om de är kassa på att på återanvändning så är det ju bra att soporna tas omhand på något vis även om  The landfills, där alla sopor hamnar, håller på att svämma över.



Love
Jennifer♥
2009-11-12
 11:42:15

Ogräs och regn och vattenpölar

Idag regnar det. Och när jag skriver regn då menar jag verkligen regn.



så här står det att hitta: Irlands klimat är milt och fuktigt. Medeltemperaturen (dygnsmaximum) i Limerick ligger på +13 grader i januari och +29 (dygnsmaximum) i juli. Sommaren är den torraste årstiden och vintern den regnigaste, men vädret året om är mycket omväxlande.


Sommaren kan jag inte riktigt uttala mig om men hösten och vintern, för visst är det vinter nu.. eller börjar kanske vintern i december..? Vilket fall, så vet jag om att Irland är ett mycket regnit land. Det ärt kul att lyssna på väderprognoserna som oftast har fel så de kör en Plan B också och säger -växlande väder, växlande vindar, regnskurar och sen kan solen kika fram. Smart där!

 

Det är ganksa blåsigt här så oftast så är inte paraply någon idee att använda iallefall just för att det i så fall blåser iväg/sönder.

 

Under hösten så har regnet oftast slutat efter en timma eller två men nu verkar det regna konstant igen. Säger igen för att de två första veckorna här så regnade det helt sjukt mycket. Konstant. Men jag har hört att man säger "Om det börjar regna så går ni in på en pub och när ni är klara har det slutat regna!" Men det är fullt med potthål och lera som har spolats upp på vägen av regnen. Det finns sällan diken utmed vägarna för att hålla regn-vattnet borta. Det kan bli riktigt häftiga pölar ibland. Då är det inte kul att vara gångtrafikant.

 

Men det trevliga med detta milda väder är ju att det är så grönt och fint här. Jag är så imponerad av gräsmattorna här. De är (o)naturligt gröna. Plus att här växer murgröna som ogräs och kväver buskar och träd. Murgröna finns det nästan överallt.

Vägen till universitetet


Love
Jennifer
2009-11-11
 19:50:44

Måste bara påpeka..

..att jag älskar saltlakrits! Det är verkligen helt sjukt gott! Får akta så jag inte föräter mig bara!! Men mmm mums är det!! Men undrar hur mycket man måste äta för att bli sjuk. Laktitsroten i lakrits kan tydligen ge en högt blodtryck och kalsiumbrist. Men vad är överkonsumtion då? Och jag har faktiskt hört att  lakritsrot har positiva hälsoeffekter..


Love
jennifer

2009-11-11
 18:41:05

Flipsflops i regnet istället för gummistövlar..

Nu drar jag alla över en kant men menar ju verkligen inte alla.. Bra några.. men ändå.. ganska så många... nästan alla..


Konstiga irländare.

De har mjukisbrallor i skolan, som är för långa så de kliver sönder dem. Vissa ser ut som om de just klivit upp ur sängen. De har flipflops på sig fortfarande.. det är ju fasiken typ vinter snart.. Typ 10 grader på dagen och typ 2-3 grader på kvällen. DET är kallt. Eller så har de shorts  och bara ben.. Okej det är ju inte så kallt som i sverige med snö och grejer men ändå. Det regnar här!

Okej, inge fel i att ha mjukisbyxor på sig, verkligen inte. Det är ju skönt. Men de bara gör det på helt fel sätt. De ser bara så hamla ovårdade ut. En lärare klagade till och med på alla irländska studenter, att de inte kan klä sig ordentligt. Jag läser en kurs med några som läser buisness och då måste man faktiskt vara lite vårdad, se proper ut.. så läraren sa till dem " ser ni ut sådär när ni kommer ut i arbetslivet kan ni lika gärna strunta i att söka jobbet" Ha lite klass!! Haha.

Och sen på kvällen när det är dags för fest då är de som förbytta. Man känner ju inte igen dem. Då ligger mjukisbrallorna på tork på elementet, flipflopsen långt in i garderoben och kortkortkort kjol, super stylade och skyyyhöga klackar som gäller.

Fascinerande.

Love
jennifer♥
2009-11-10
 21:06:32

Ut i kylan, upp på cykeln för att se på bio

Ikväll blir det en paus från allt pluggande till alla grupparbeten och presentationer som ska ske den närmsta veckan. Men mitt motto är ju att jag inte är här för skolan (bara). Jag ska ju ha kul och leva erasmusstudentlivet fullt ut. Det är inte mer än rätt.

Idag blir det Disneys nya film A christmas carol /En julsaga. Vi ska kolla på den i 3D. 3D är grymt. Så nu ska de snygga 3D glasögonen på. =)




Jim Carrey ska spela Ebenezer Scrooge och tre spöken i en ny version av Charles Dickens klassiker A Christmas Carol. En ny tappning av Charles Dickens klassiska mästerverk som utspelas i London 1836.

Scrooge bryr sig bara om pengar och bryr sig inte om människorna omkring honom. Natten före julafton blir han varnad av spöken för att fortsätta sitt själviska liv. Vålnaderna tar Scrooge på en resa genom livet. Till slut tvingas Scrooge att välja om han ska börja bjuda på sig själv eller om han ska dömas till ensamhet och bli bortglömd.

 


Love
Jennifer♥
2009-11-10
 01:40:27

Pannkakor en trappa ner...

Idag/inatt vill jag dela med mig av en tanke. Lars winnerbäck ljuder i bakgrunden, sitter åoch kollar på bilder och tänker hur bra jag har det. Har haft en mysig kväll en våning ner med Hanna och Sofia som nu flyttat hit efter lite missöden med deras förra boende (hyresvärdar)...Men så mysigt att ha dem här, de flyttade in i lägenheten precis under mig!!


Vi har pluggat lite. Tog med mig en tekopp och satt oss för att kolla på en gruppuppgift som vi lämnade in i fredags ihop i kursen Digital Media om ämnet Microbloggning. Det var några som hade gjort fel så läraren gav dem 24 timmar på att rätta det och då var hon ju tvungen att säga att vi andra fick ändra lite på våra uppgifter om vi ville. Eftersom det är så mkt i skolan nu så satte vi inte första prioritet på layouten i fredags så vi fixade lite med det och nu blev det alldeles kalas. Vi var så stolta när vi var klara.

 

Sen gick vi till lägenheten bredvid där Anina bjöd på pannkakor. Jag hade choklad och glass på min(a). Var så himla gott! Tack söta Anina!

 

Så himla behändigt att vi alla bor i samma trappuppgång. Behöver ju inte ens sätta på sig skorna, man bara tar sina tofflor och travar ner. Mys!

 

Nästa vecka ska vi köra lägenhetsparty där vi går från lägenhet till lägenhet här på Parkview och alla lägenheter ska ha en sorts drink eller tema på drinken. Jag ska dock vara med i lägenheten en trappa ner för jag, Anina och Franziska har ju våra jelloshots. Vi körde en ny omgång i lördags och de blev perfekta! Jag gillart!

 

Jag trivs med livet!

 


 

Love
Jennifer♥
2009-11-09
 17:46:47

Jag vill ha....



http://www.shopfriiscompany.com/category/bags/2?&page=8



Love
Jennifer♥

2009-11-08
 22:51:22

Min dator lever igen!!


Nu är det en lycklig och glad Jennifer som skriver igen!

Jag tog mod till mig idag, efter att min dator har legat upp och ner på golvet under mitt element i några dagar, och gjorde att försök med att få igång min kära gamla dator. Efter ett tag så fick jag faktiskt igång den. Sprang ner för trappan till Franiziska och lånade hennes externa hårddisk och förde över alla mina viktiga saker som dokument och bilder fort som tusan.

Sen kunde jag vara lugn. Nu var det viktigaste i säkerhet och sparat. Pju!!

Sen ringde jag mina hjältar Christoffer och Joel. Internet verkade inte funka och antagligen skulle då närverkskortet vara kaputt vilket inte skulle varit så konstigt för att hela min dator är ju ingdränkt i (torkat) kaffe med mjölk. Den luktar fin fin tnu iallefall... haha. Gammalt kaffe.. mm.. Undrar om det finns någon perfym som luktar så. Tvivlar.

Men Joel fick guida mig igenom om hur jag skulle kunna få igång internet igen. Inaktivera och aktiviera nätverket av nyckeln. Så nu är min gamle käre vän igång och levande igen!! Det gillar vi!

Lättnad!!!

Tack Joel! Tack Boffen!


Joel vid cliff of moher

så nu slipper min käre far skicka sin sprillans nya till mig och han får ha den i sin ägo istället. Jag får nog se mig om efter en ny dator när jag kommer hem. En mindre (till storleken) och  större ( till kapacitet). Imorrn ska jag införskaffa mig en egen extern hårddisk så jag har alla mina saker och bilder pa en hårddisk som inte är placerad I datorn.

Nu ska jag ner till mina nya grannar, hanna och sofia för hanna har bakat kladdkaka!! mums!! så mysigt att ha dem här, bara en trappa ner och rakt under min lägenhet!!

FÖR ÖVRIGT ÄR JAG HEMMA PÅ SVENSK MARK OM (mindre än) SEX VECKOR!


Love
Jennifer

2009-11-08
 15:00:25

Till Världens Bästa Pappa!!

Fars dag idag!

Grattis pa fars dag min kära pappa! Han är den bästa pappa man kan ha!

Önskar jag kunde flyga till det lilla bla huset i Boda och äta en god middag som mamma lagat!!


Denna skulle passa!!



Men hoppas DU har en bra dag!!

Massa kramar till dej pappa!

Love
Jennifer♥
2009-11-06
 11:22:58

Det som hände, som inte fick hända, hände

Alla svärord jag kan komma pa, har kommit ur min mun.
Jag har fält tarar!
Jag ar arg
Jag ar ledsen
Jag ar förbannad
Jag ar sa förbannat klumpig

Känns som om jag har 10 ben och 37 arnar ibland, och da inte pa ett positivt sätt utan bara det negativa med att ha sa manga kroppsdelar att ha kolla pa.

Jag har helt enkelt pajat min labtop. Den ar helt kaputt, död, trasig ja helt oanvändbar. Kommer inte at nagot alls pa den. Hoppas att jag kan lämna in den i Sverige och lata nan försöka fa tag pa min harddisk med ALLA bilder och ALLA mina arbeten!!!

Den ligger inne pa mitt rum och torkar men det ar dömt att missyckas. Sitter med Levkes dator just nu. Finns faktiskt ä och ö men inte bokstaven i mitt efternamn...

Jävla skit!!

Förbannad
Jennifer
2009-11-05
 20:10:01

Sill sille dill silliruttas dill


Dagens middag häromdagen hos Hanna och Sofia!!
Svensk sill, det är grejer det!

Och saltlakritsen från brosan slinker ner i magen då och då... Mmm, och planerad första adventsfika är inbokat med min glögg och pepparkakor. Sen ska vi försöka göra egen glögg och man kanske ska försöka ssig åp att baka lussekatter. Dock inte lika många som lussebullsbaket för två (?!) år sen med Emelie och Sebastian. (saknar er)

Julmusten ska jag allt ha för mig själv!!

Love
Jennifer♥
2009-11-05
 19:59:21

Rosa gelatin rom slingrar ner i magen



Dagens (party) tips är jellyshots..  Ser det inte gott ut?! Mmm =)
Våra blev lite sladdriga så vi var tvugna att äta dem med sked,
nästa gång ska vi göra med mindre vätska eller mer gelatin!


Love
jennifer
2009-11-04
 23:48:32

Jag kommer farande som blixten

När terminen började här i augusti/september skiftet så var många av mina vänner väldigt snabba med att skaffa cykel just för att det blir ganska långa avstång mellan alla ställen man befinner sig på. Skola-stan-handla och alal kompisar som mna känner här. On-campus, brookfiel, castletroy och parkview (där jag bor). Blir lite flängande och jag skaffade ju aldrig mig någon rosa-lila-vit tjejcykel här.


Jag trotsade och sa att jag skulle gå överallt. Det har funkat fin fint för mig.


Ibland har jag kunnat låna någons och ibland har vi alla velat gått istället eller någon gång försökt ta en buss. Men busstiderna här är inte riktigt sannlighetsenliga. De kommer lixom lite när de vill.Och ett och samma buss nummer går oliak rutter så men vet inte alltid vilken rutt den tar. Mycket mystiskt. Men nu då så har Levke beslutat att köpa månadsbusskort och ta bussen till skolan jämt så nu hra jag först thing på den så hedanefter så har jga en cykel (i min ägo..!?) så cyklar jag till skolan. Skönt! För vanligvis tar det typ 30 minuter att gå. En bra och uppfriskande promenix DIT men HEM är det inte riktigt lika skoj, speciellt nu när det är mörkt och när klockan är efter sex. Här finns ju ingen snö heller så ljusar upp i vintermörkret!

Jag saknar snö!

Love
Jennifer♥
2009-11-02
 19:32:54

Trasiga blöta papperspåsar

Japp, då äntligen i skolvecka 9 (v 45) så har man kommit ut med när the final exams är. Ska det ta så lång tid? Konstigt.  Men men är glad, för inga av mina prov krockar med varandra iallefall. I vecka 14 och 15 (v 50 och 51) är proven iallefall och tre ligger i dagarna efter varandra ena veckan (ons, tors fre) och sen ett prov den andra veckan fre den 18.e dec och sen beger jag mig hem ihop med de flesta av svenskarna till  sverige och julfirandet den 20.e. Helt okej tentaschema även om tre i rad inte är det optimala. Men ändå okej.

Är ju inte så längt kvar här nu på den gröna regniga ön. 48 dagar kvar eller 6 veckor och sex dagar. och den här veckan har ju redan börjat så den räknas ju inte och veckan då jag åker hem räknar ju inte heller så då är det bara fem veckor kvar.. positivism kallas det!

konstanterande
  • Varför envisas irland med att ha papperspåsar? Det regnar ju här för jämnan så de går ju sönder hela tiden då de inte tål detta våta nederbörd. Jag brukar ha en tygpåse i min väska om jag ska handla men ibland glömmer man ju saker och typ när man handlar kläder och dyl så får man en papperspåse, miljövänligt javisst men inte så praktiskt när det spöregnar. den går ju sönder och allt ramlar ut på ett kick.
  • irländare kör väldigt lugnt och sansat. Okej  väldigt är väl att ta i, de är ju inga sniglar, men de kör lugnt. De har lixom ingen vidare bråttom. Det slår om till grönt och de tar sin tid med att växla och köra iväg. De tar sin tid på sig. Och de är snälla och stannar för en när man är gångtrafikant. Tack för det säger jag!'

Hoppas ni har det bra där hemma! saknar er! Ikväll blir det Kärlekste ala Josefine, passar en dag so detta när dte är kallt och mörkt och blåsigt!
Love
Jennifer♥

2009-11-02
 19:13:16

Romantisk middag för två...

Har spenderat en en underbar helg i Dublin tillsammans med min pojkvän. Vi har haft det fantastiskt. Hotellet var lagom hotelligt och fint och vi spenderade dagarna med att promenera (mycket), vi var kulturella, drack och åt och vi var allmänt bara kära och mysiga. Hade lite otur med vädret, en lördags när vi skulle ta oss in till stan för middag hamnade vi i världens störtskur, vi försökte promenara ett tag men vi var tvugna att ställa oss under tak ett tag och vänta på att det värsta skulle gå över. Vi kunde inget annat än att bara stå och skratta. Irland i ett nötskal.

Det blev iallefall en tre (!!) rätters i lördags. Gott var det och mätta blev vi. Romantiskt värre var det! En dag var vindagen och en dag var öldagen med guinness museem där det ingick guinness proving och sen en pint guinness högst upp i byggnaden med 360 graders glasfönster och utiskt över hela Dublin. Guinness kl 11-12 och knappt någon frukost gör en mysigt lullig. Nu har vi lärt oss att man ska lukta på ölen, sen snurra på glaset, lukta igen, sippa och smaka av. Då ska man känna det söta längst fram på tungan, det bittra i mitten av tungan och det bitta längst bak i munnen och eftersmaken av rostat stannar kvar ett tag.  Den kommer nog Niklas köra med ett tag..


Det har iallefall varit helt fantastiskt att ha han här. Jag är så himla glad som hittat detta guldkorn. Bra gjort där Jennifer. Jag är så himla bra ibland! Jag gillart!

Var inte alls kul att se han åka iväg.. Vi stod och väntade på flygbussen som skulle ta han till flygplatsen och så stannade en taxi till och sa att han kunde få skjuss för samma pris som flybussen och det går ju smidigare med taxi så på två sekunder satt han i en taxi och där stod jag.. Men han kom fram ordentligt och jag letade efter en taxi att ta mig till tågstationen och den till gråa tråkiga) Limerick.


Nu tillbaka till verkligheten för ett tag.

Det regnar idag och det märks!

Love
Jennifer