2010-12-31
 12:02:10

Hur var Jennifers år 2010?

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Var på möhippa och sedan bröllopet till det!

Har du några nyårslöften?

Inte kanske direkt nyårslöften, känns så mycket jobbigare om man inte uppfyller dem men jag har mål istället; Träna mera, vara mer positiv, hälsa på nära och kära oftare, åka till finland, ja lite så går mina nyårsmål.


Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Jajjemensan. Söta ungar bara ploppar ut nu känns det som!

 

Vilka länder besökte du?

Varit dålig på resandet i år men i somras åkte jag till 40 gradiga Huelva, Spanien och levde loppan ett tag med min lilla familj från Limerick.

 

Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?

Finns flera men bröllopet som jag var på i sormras är ju ett datum att minnas så klart, sötnöten E födelsedag.

 

Vad var din största framgång 2010?

Framgång, ja men det får väl bli att jag tog examen i somras.

 

Största misstaget?

Misstag? Ja att jag fick recept på nya Ppiller och biverkningarna av dem var inte nådiga. Jag blev arg och irriterad som värsta monstret. Helt galet var det. Lite läskigt hur hormoner kan påverka ens kropp så negativt. Jag blev ju till och med rädd för mig själv. Stackars dem i min närhet och framförallt N.

 

Bästa köpet?

Mina skor.

 

Vad spenderade du mest pengar på?
Skor igen. Eller mat kanske? Kläder? Men det är inte så mycket dock.

 

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Mycket har gjort mig riktigt glad i år. När jag fick gå på mitt första bröllop. När plugget äntligen var slut. 25*2 års festen i somras. När jag fick träffa Anina igen sen Irland och vi sedan dansade loss på ett svettigt pch varmt dansgolv i spanien till morgontimmarna. När sötnöten E föddes. När jag fick reda på att jag fått jobb. Att vi fått en mysig lägenhet med toppenläge. När tomten kom. Min familj och nära och kära.


Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?

Kärleksvisan med Sarah Dawn Finer, den går ju rakt in i hjärtat. Waka waka med Shakira från spanien i sommras. Empire state of mind med Jay-Z och Alicia Keys med nära vänner från Falun en het sommarnatt på Peace and love som sedan avslutades med årets första dopp i Runn.

 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Ibland gladare och ibland ledsnare.

 

Vad önskar du att du gjort mer?

Rest mera och bara känt. Njutit av nuet. Umgåtts mer med nära och kära.

 

Favoritprogram på TV?

Greys anatomy.


Vad gjorde du på din födelsedag 2010?

På min födelsedag  köpte jag en grill och hade årets första grillning. Den helgen kom min familj och hälsade på och vi åt maaaasa gott. Sen för att inte glömma blev det en 25års*2 fest i Juni.

 

 

Hur skulle du beskriva din stil år 2010?

Som vanligt men ännu mera svart. Måste bli skärpning. Hur trist är inte det?


Den bästa nya personen du träffade?
Elise och Ville

2010-12-31
 10:04:00

Sista dagen 2010

Min fina underbara N. Du är mitt hjärta!

2011 är vårt år!

2011 blir guld!

2010-12-30
 21:45:08

Nyårsdress

Hann med en sväng på stan idag och letade efter något att slänga på mig imorgon. Hittade en klänning på Cubus som jag kollat efter förut. Tänkte ha denna tillsammans med fina smycken så att jag gnistrar som en snöflinga. Farmors fina brosch tex. Blev en svart Bh också, ett riktigt kap. Bh brukar annars vara riktigt jobbigt att köpa så jag slog till när jag fann en.





Efter shoppingrundan kom brorsan och möttes upp för att sedan träffa på kusin L innan hon skulle med tåget tillbaka till dalarna så att vi hann med en liten fika innan hon skulle sätta sig på tåget som sedan stannade för trafikproblem strax utanför stan. (surprise, SJ är aningens kasst nu på vintern)
2010-12-30
 21:33:49

Victoria´s secret fashion show

Jag bokade Tvn klockan 20 idag för att titta på Victoria´s secret fashion show. Det är ju årets show tycker jag. Snyggat, coolt, annorlunda och roligt att titta på. Själva showen gick ju av stapeln för några veckor sen men Tv3 visade showen idag. Det tackar vi för. Fullt med färg, bubblor, änglafingar och släng pussar! Får en ju att tänka på beach 2011 dock... Dags att starta det projektet!

2010-12-29
 10:03:00

Packa upp?Packa ner?

Nästan så att man kan räkna ner dagar till flytten och allt detta tog massa plats i bilen igår. Då ställdes bara väskorna, julklapparna, påsar, blommor och annat in för att packas upp idag. Men det känns lite drygt eftersom sakerna snaart ska packas ner igen. Står redan en hel flyttlåda med köksgrejer i köket.

 

Nä nu off to work! Packningen får bli senare..

2010-12-28
 21:41:49

Juldukar av Mormor

Hemma igen nu. Var och hälsade på Mormor och Morfar i dag på förmiddagen innan vi satt oss i en proppfull bil, med julklappar oh någon låda inför vår flytt, till Uppsala. Mormor gav mig några riktigt fina juldukar. Hon har så många att hon inte hinner använda dem. Jag gav som förslag att hon ju kunde byta dukar i huset varje vecka från första advent så kanske hon skulle få användning för dem. Hon tyckte inte det var en såndan bra ideé. Jag kom då på att jag inte har en endaste julduk.

En av de nya åkte på bordet direkt. Passa som en smäck! Tack gulliga Mormor!

 

Firade när vi kom hem med mumsig rökt laxsås (rester från julmaten) och pasta. Till det varsin öl.

Skål älskling för oss, vår flytt och nya jobb! Två veckor kvar!

 

2010-12-28
 10:04:25

Förkylning

Någon som har några bra husmorstips mot förkylningar? Jag vaknade upp värre än i går av min förkylning. Låter som en kråka, näsan är knasig, ont i halsen som bara den och allmänt hängig. Inte bra det här! Jag behöver bli frisk. Helst på momangen! Jag har inte tid med det här!



2010-12-27
 22:03:11

Alla pusselbitar på plats

Idag ramlade den sista pusselbiten, som jag väntat på nu eller tag, på plats. Har egentligen nästan varit klart sen dag ett men man blir ju så besviken om man är föör positivt inställd för då blir man ju mer besviken om man får ett negativt besked. Men idag fick vi beskedet om att vår flytt blir av. Samma dag som både jag och N börjar nya jobb. Vilket bra datum! Nu har vi lite med tur. Fick reda på det idag när jag kom hem från jobbet, helt slut eftersom jga har åkt på en dunderförkylning så jag knappt kan andas. Men när jag kom genom dörren kom N med det braiga beskedet. Jippie! Och lägenheten som var så fin! En charmig, mysig, ljus,  fin 2:a men som nästan känns som en tre:a. Alldeles nära brorsan och kusin. Toppen ju! Nu har vi gångavstånd dit!


Idag är en bra dag, trots förkylning!
2010-12-27
 21:45:04

Fin trapp va?

Trapphus som är så trista, gråa och tråkiga skulle ha sådana här roliga trappor, inte sant!?

2010-12-26
 22:36:05

Julmys

Julen är något jag längtar efter. Precis som jag gjorde när jag gjorde när jag var liten. Jag tycker julen är så mysig. Visst, den kan upplevas lite stressig ibland men jag försöker ignorera det. Man är ju stressad över stora som små saker året om så att passa på att inte vara stresad just över julhelgen är något jag försöker med. Julen är en ju mysig tid för mig. En tid för famnilj och släkt. En tid då man ses. Man tar sig tid och mna umgås. Då man faktiskt sitter ner och spelar spel. Då man sitter vid bordet efter middagen och pratar hur länge som hellst. Nu är jag har och för sig en familj och släkt som träffas väldigt ofta i vanliga fall också och det är jag glad för, tacksam för. Men julen för med sig en extra mysig känsla!



Jag önskar julen var längre. Fast  då kanske jag inte skulle uppskatta den lika mycket.
2010-12-25
 18:00:00

Snygga röd pumps


Dessa skriver ju jul! Så god jul från mig till dig!!

2010-12-25
 10:22:16

Tomten knackade på vår dörr

Jag hade varit snäll i år igen! Tur för mig. Jag har fått en mängd med fina julklappar som bevis på det. Jag fick an massa fina klappar,  allt från köksgrejer så som en blender, allt om mats stora kokbok, rosa skärbräda formad som ett hjärta till kakfat att ha mina smycken på. Precis det som jag visade här från Indiska för inte så länge sen! Tomten visste exakt vad jag ville ha och behövde.

 

Utöver alla julklappar så hade jag en riktigt bra dag. Precis så som det ska vara på julafton. Julklappsinslagning, Kalle ankas julafton med ett glas glögg i handen och rocky road, underbart god julmat, tomten på besök och julklappasöppning på det, ris ala malta med saftsås, spel, telefonen som pep och blev full med massa fina julhälsningar (allt från i vänner i sverige till vänner som befinner sig Bali och spanien).

 

Tack alla fina rara underbara för att julklappar. Det värmer! Kärlek till er!

 

Knack knack, nu kommer tomten med en stor säck!

Mitt berg av julklappar! Tack tack tack!

2010-12-24
 12:42:42

Pepparkakshus version 2010

Finaste pepparkakshuset jag vet! Det är min kära fina mammas pepparkakshus. I år med stenmur, husvagn,  dass, gatulampa och adventsgran. Detta är jul för mig!

 

Stenmur och snö runt huset.

 

Man ska ha husvagn! En glittrig husvagn!

 

Hon har till och med matta och en kristallkrona i sitt lilla hus!

 

Välkommen i mitt fina hus!

 

Fina kort va? Tycker jag i allafall. De är tagna med mina nya röda kamera som jag fick av Tomten i julstrumpan i morse. Tack tomten, kul att du tyckte att jag varit så snäll i år igen!

 

Sitter just nu med julmusik i bakgrunden och alla paket som ska slås in tills i kväll. Tänkte bli klar snart och lägga dem under vår fina gran här hemma. Sen dags att fixa sig riktigt julfin för innan Kalle Anka så knackar det på dörren och dte blir fullt hus här.

Lycka!

2010-12-24
 08:50:00

Nu är det julafton!!!

''min jul ska vara kul,
min jul får inte vara ful,
som påsken den är gul,
ska min jul vara kul,
och snön den ska vara vit,
och är den gul har någon pinkat på den,
kanske en hund. ''

 



2010-12-23
 15:37:00

Snesslinge road

Idag har vi varit hurtiga. Åkte ner till Sjö och ställde i ordning för vår flytt som sker i januari, jippie, inte långt kvar nu. Har ju halva vårt hem i sommarstugan så var tvungen att kolla vad som ska med, vad som inte ska med. Var dock sjukt mycket snö där nere så var tvugna att skotta oss fram. Så här mycket snö kan det ju inte varit på riktigt länge.

Här hemma har det varit matlagning för stora middagen ikväll. Doftar riktigt gott här hemma nu, saffran tror jag att det är. Godisbak har vi också sysslat med. Jag och N gjorde rockyroad igår och idag hittade vi på ett eget recept, Snessligne road fick det receptet heta. Insprirerat av rocky road men med lite andra grejer, ni vet; man taget vad man haver. Blev riktigt lyckat kan jag tala om. Sen har vi alla pysslat med lite juldekoration och snart ska julgranen kläs och några julklappar slås in.  NU ÄR DET JUL!!

Nu blir det duschen och finkläderna på.

2010-12-23
 09:42:00

Julen är här

Ja nu är det jul. Julen 2010. Det doftar jul. Stämmningen är här. Skönt att vara hemma. Riktigt skönt. Här andas det jul när man kommer in genom dörren. Precis som det ska vara. Nu ska jag njuta och vara god och glad och umgås!

2010-12-22
 16:15:00

Packade och klara

Nu är jag packad, ja alltså inte full. Det skulle inte se så bra ut eftersom jag ska iväg och jobba ett litet kvällspass i den stora blåagula byggnaden. Jag har packat klart alla mina grejer och julklappar som ska med nu över julhelgen. Tur att vi har bil och slipper sitta på buss och tåg och såndant jobbigt som inte verkar hålla tidtabellen pga av snö och kylan. N kommer och hämtar mig efter jobbet och sen drar vi iväg!

Ikväll får jag nog ta tag i att slå in lite julklappar tror jag!

Puss
2010-12-22
 14:10:43

Ta dig i kragen nu

Fan nu får jag ta och skärpa mig. Mer träning ska det bli i min vardag. Vill svettas mera. Vill vara utmattad mera. Vill köra slut på mig. Spressa mig själv. Bli starkare. Bli smidigare. Bli mindre. Mina träningskläder ska slitas på. Nyårslöfte, big time!

2010-12-21
 17:14:54

Det går ännu bättre nu

En till pusselbit är på plats! Idag är en mycket bra dag! Jag och N börjar båda två nya jobb i efter årskiftet, samma datum till och med! N firar det med att gå på bio med min brorsa. Jag ska vara hemma och vara pyssla med lite julklappar och packa lite ikväll.

2010-12-21
 12:56:53

Rosa och Rött fungerar ihop

Rosa nagellack från Make Up Store, färg Jennifer. Deras nagellack är ju döpta med tjejnamn och detta rosa heter Jennifer, kunde inte vara med klockrent ju. Rosa är ju jag. Har fått det av Kusinen. Sen har jag ett rött från depend på tipparna. Lite tokigt men ändå kul och snyggt.

 

Nu ska jag ta mig ner på stan för att skriva på papprena för mitt nya jobb sen en sista sväng på stan för en julklapp sen är jag klar med mina klappar. Jobbar imorgon och sen drar jag och N till mina föräldrar för julmys. Ska testa julskinkan, göra rocky road!

 

Puss

2010-12-20
 20:08:57

Efter

Känns toppen med nya nyansen! Trivs bäst så här, eller i riktigt mörkt. Blänker och är sååå fint nu.Men attans, att det ska göra ont att bli snygg, det visste jag inte. Ska även börja öva mer på att göra hollywoodlockar med plattång. Hade en lektion i det i Falun för men har aldrig riktigt lyckats. Övning ger färdighet, right?!

 

2010-12-20
 13:02:51

Dags att ta tag i..

...min hårfärg. Jag är så less på den. Går i funderingar på att bli mörkare.. Men det får bli riktigt riktigt ljust i stället tror jag. Ringde min vän Frisören i panik i morse. Hon blev dock inte så förvånad då jag varnade henne för detta scenario sist jag var där och klippte mig. Jag är glad att jag är naturligt blond (med lite fusk bara, bara lite) men på vintern blir det så trist. Så nu dags för en uppfräschning. Börjar ju ha lite mer flyt i livet nu så dags att unna mig detta. Så här inför jul och nyår också! Snygg ska jag bli!


FÖRE

Okej, bara för att jag skulle visa min dassiga hårfärg så ser det ju faktiskt riktigt fint ut. Nytvättat och ett foto med blixt ger inte min hårfärg rättvisa.. Brukar ju vara tvärt om, att man inte blir så lyckad på ett foto men här är det snyggare på bild än i verkligenheten.


Okej, strunt samma, snyggare ska det bli. Nu ska jag dra mig ner på stan och tänkte köpa de två sista julklapparna idag också. Den här veckan är det ju JUL!!!
2010-12-20
 08:29:00

Värmande och fint om halsen

Jenny Scarf SEK 299, Monrow - NELLY.COMJenny Scarf SEK 299, Monrow - NELLY.COMSandra Woven Scarf SEK 369, Atlas Design - NELLY.COMSandra Woven Scarf SEK 369, Atlas Design - NELLY.COMEssei Scarf SEK 179, Pieces - NELLY.COMEllen Woven Scarf SEK 649, Atlas Design - NELLY.COM

En skarf gör faktiskt väldans mycket. Kanske ett bra trick för mig att få lite färg på mina outfits..Har ju klagat på kusin J att hon jämt hade mörka kläder på sig jämt förr och så när hon väl blev bra på att ha lite färg och ljusa färger då börjar jag jämt ha mörkt på mig istället. Fy, bättring, Jennifer! Mer färg ska det bli! Och mer färg på ens grejer i handväskan så att man hittar sakerna. Blir ju tokig när man aldrig hittar sakerna.

Ha en vacker dag!
2010-12-19
 21:10:12

Midcut boot


Snyggt, jajjemensan.
Snygg skor från DinSko som har 50% rea just nu. Skulle gnastra fint när man går i snön som bara viner här utanför fönstrena. Är lite dålig på att kolla efter bruna skor men det är ju faktiskt riktigt snyggt. Jag tänker att det är svårare att matcha till men jag går ju ofta i bara svarta/mörka kläder så det är ju bara något dumt påhitt. Hade ju en riktigt brunperiod förr hösten..

2010-12-19
 14:39:11

Snart ett år sen

För ett år sen så hade jag sovit min sista natt i lägenheten A2E. Levke och Stef hade åkt hem till Tyskland igen och jag plockade ihop mina saker och sov de sista dagarna i Aninas och Franziskas lägenhet en trappa ner. För ett år sen var jag klar med mina exams. För ett år den firade jag min sista tid i Limeirick. För ett år sen var det många Farwellspartyn. För ett år sen gjorde jag och några tjejer en sista "roadtrip" och åkte bland annat till underbart mysiga Galway och nationalparken. För ett år sen längtade jag hem.

 

Nu längtar jag dit, till min bubbla. Eller kanske inte längtar efter det just eftersom det ilvet inte finns där mera men jag saknar det i alla fall. Jag är så glad att jag tog tag i mig själv och åkte dit och studerade. Ett minne för livet som jag bär nära i hjärtat.

A2E crew!

 

Merry christmas hälsning från Limericks gator.

 

Anina, jag och charmiga amerikanerna Sara och Bianca. Jag SKA åka till dem någon gång!!

 

Tjejerna!! oh!!

 

Roadtrip några dagar innan hemfärd i december. Vilket landskkap!

 

Varmt om hjärtat! The scandinavian family!




Ps. Hoppas att detta snöoväder, med den s.k. snökanonen, försvinner till jul så min kära pappa får vila upp sig och fira jul med oss alla andra. Han är duktig han som ser till att alla kan ta sig fram på vägarna men jag vill hellre ha han hemma över jul än ute på vägarna. Så; en snöpaus önskas till jul!
2010-12-19
 14:16:12

Glad 4:e advent

19 december idag. Vet att det sägs ofta men det är så sant, tiden går fort! Ett år och det har hänt så mycket.
Mycket roliga minnen.
Mycket skratt. Mycket kärlek. Men jag vill ha mer av det nästa år! Och lite mera flyt på saker. För jag vill så mycket! Jag vill utvecklas, jag vill utmanas!!

 

 

2010-12-18
 08:43:49

Namnfest

Ljusen tända, kaffet står och droppar och jag är redo för dagen. Idag är det nämligen namnfest. Fina, söta lilla E ska få ha en fest bara för henne. Hoppas hon blir glad för hennes present som hon får av mig , N och brorsan. Tror vi hittad epå en toppenpresent faktiskt. Fick ideen av rara C som gav det til enn annan väns barn när han döptes. Nu ska jag fixa till mig lite och sen tar vi en buss till Gränby för att fixa några julklappar innan vi ska iväg vid 12!


Idag används denna, min bästa lock-fixar-grej. Nu när jag har lite kortare hår funkar den tom bättre. Har ju så mycket hår så det blir inte lika tungt nu.

2010-12-17
 21:28:53

Det går bra nu

Min kära sambos fyrklöver som jag fick gav tydligen tur ändå!
Det går bra nu!
Två pusselbitar till behövs dock.. Men idag somnar jag med ett leende.

2010-12-17
 09:44:00

En present? till mig? Nämen..

Sen jag spenderade en termin på Irland så blev jag alldeles förtjust i fyrklövern. Fyra små blad. Sammansvetsade. Unika genom att de är svåra att finna. Tre brukar det vara. Kommer i håg som barn att man letade efter dessa fyrklöver för att de sägs att de gör tur. Men jag tror faktiskt aldrig att jag fann någon. Trots ihärdigt letande i det doftande gräset. Så att man fick gröna fläckar på kläderna. Jag har sedan ett bra tag tillbaka kommit underfund med att jag vill ha just en fyrklöver som en tatuering. Den står på tur tillsammans med två andra. I sinom tid..

Men igår så fick jag detta halsband av min finaste sambo. Bara sådär. Han kan han. Vi såg det när vi var på stan och han såg hur jag glittrade till och sen helt plötsligt så fick jag en liten present. Fint va?! Jag blev så himla glad.

Sitter som handen i hansken på min hals. Tack min älskling!

2010-12-16
 21:25:58

Mat, shopping och raggisar


Kvällmaten idag, bestod av nybakt bröd, precis uttaget från ugnen. Tomater, pesto, kallrökt skinka och chevré. Mumsfilibabba efter en dag på jobb och efter det lite julklappsshopping. Hittade några toppenpresenter.

När jag kom hem så fanns denna post. Tog äntligen tag i och framkallade lite kort. Uppdelad order dock, men hoppas på att de andra kommer imorgon kanske... Mitt mål är att ha en inramde-kort-vägg men vita och svarta ramar. Dock hittade jag en supersnygg grej på Household idag. Ungefär som en liten skärmvägg men där amn ramar in kort i.

Nu är raggisarna på och dags för mys i soffan framför tvn tror jag.

2010-12-16
 09:17:00

Hej mitt vinterland!

Ha en underbar dag!
Andas. Le. Var glad.

2010-12-16
 00:27:15

pyamas och rosa mössa

Just genomflugen genom dörren. Sitter här vid köksbordet och äter Ns goda soppa för att försöka värma mig lite. Jag är så kall om benen så att nu hetter det, eller ja det är så kallt så att det känns som om det hettar. Läskigt. Jobbat hela långa dagen, specialdag på jobbet vilket gjorde att jag  slutade kl 23. Mörkrädd som jag är tog jag följe med två som bor i området bredvid. Omväg för mig men det var det värt. Roligare, trevligare och mycket mindre läskigt. Uppsala är väldans fint att cykla genom en kväll/natt. Det handlar bara om att uppskatta det.

Sitter i pyamas nu, men mössan fortfarande på. Ska nog ta av mig den. Äta upp soppan och gå och lägga mig. Imorrn blir det ju jobb igen.


God natt sverige!!
2010-12-15
 00:14:25

Ett berg av bröd

Färdigbakat! 100:e frallan.

Nu blir det sängen. Somnar med doften av nybakat. Brukar det inte vara så att man ska vakna upp till doften av nybakt. Jag jobbar bak och fram. Imorrn blir det jobb hela långa dagen och får inte hoppa upp på cykeln igen förens kl 23 och ta mig hem. Lång dag imorgon. Spännande!

Hm, hur ofta är det egentligen som man vaknar upp till doften av nybakt. Nästan aldrig. Typ när jag var liten sist och pappa bakade scones. Hm fast när jag tänker efter så bakar mamma väldans sent på kvällarna, precis som jag. Nattuggla som hon är. Sådan mor, sådan dotter, right!?

2010-12-14
 17:31:08

Rullade i pärlor

Snart knackar det på dörren och vi får fikabesök så N är ju inte sämre han. Han gör chokladbollar han. Chokladbollar, nybakta bullar och glögg står på fikamenyn.

Mys!!


Nu måste jag fortsätta med mitt brödbak! Till köket och ugnen! Luktar Underbart här hemma nu! Doften av nybakt är ganska svårslaget.  Ligger i alla fall på topp 10!

2010-12-14
 17:24:15

Bakstuga

Jag bakar bröd till 70 personer ikväll så dte är riktigt bakstuga här hemma ikväll!n Hoppas kusin vitamin blir nöjd och glad!


Degen jäser

Degen på bakbordet. Inget ska knådas, bara plattas ut. Superenkelt!

Små frallor! Tummen upp för det!

 

2010-12-14
 09:04:00

Fint

LEANNA lanternGOLDEN bon bon
Fint att ha i köket. Så att ljuset reflekterar. Och en fin liten skål med små karameller i som man kan gå och smygta. JA!
2010-12-13
 22:58:17

Nu tänds hon

Idag tändes min fina lucia ljusstake. Den är så där charmigt snygg. Gjord av små krukor. Det kom jag på för bara några år sen. Jag har liksom inte tänkt på det bara, även om det är uppenbart. Min mormor och morfar har en likadan. Annars har jag inte sett någon annan ha en likadan.

Unik.


Den andas barndom för mig. Först julsakerna till advent. Sen denna till lucia och sen tomtarna till jul! Och pepparkakshuset. Undrar hur mamma gjort med pepparkakshuset i år. Glasyr gardiner med prickar på? Ett dass? En trappa? Gäststuga? Hon hittar alltid på någe kul!

 

2010-12-13
 21:48:18

Hon kommer med ljus

Jag kommer ihåg när man var en liten söt tös. På den tiden då man sa helår och halvår. 5 och ett halvt till exempel. Eller 6 år om 4 månader. Jag hade alldelles ljusblond hår. Inget blekmedel här inte. På den tiden då livet verkligen var en dans på rosor. På den tiden då alla ville vara lucia. Jag ville nog hellst vara tomte jag. För alla var ju lucia. Och inte lika många ville var just tomte.

Sen var man tärna några år. Med vitt längt linne och glitter runt huvudet. Det är ju så fint med lucia tycker jag. Speciellt barnluciatåg. Juligt, fint och stämningsfullt.

Jag var med i en kör i skolan under högstadiet. Vi skulle lussa i skolan och sen i kyrkan. Jag hade rosa slingor i mitt hår. Och då snackar vi knallrosa. Inte så där ljusbäbis rosa/gammelrosa utan KNALLROSA. I kyrkan. Vad tänkte jag med. Jag var väldigt mycket för rosa på den tiden men jag fattar inte varför ingen sa till mig! Inte lika många ville ha just rosa hår.


Fast rosa, vitt och glitter passar ju.

Glad lucia

2010-12-12
 14:18:46

En rädsla

Jag vet att ordet hatar inte ska missbrukas. Det händer för ofta tycker jag. Likaså avsky.. men ordet hatar är så starkt men i detta fall vill jag faktiskt använda det ordet. Hatar.


Jag hatar ormar. Jag är rädd för dem, eller kanske har väldigt stor respelt för det djuret. Små som stora arter. De är läskiga, sluskiga, opålitliga och slingiga. Deras sätt att röra sig på. Deras sätt att låta. Deras sätt att äta på. Jag är inte så rädd för att de ska bita och förgifta mig. Giftet är nog det sista jag tänker på.

Anledningen till denna tanke är tagen från min mardröm i natt. När jag drömmer mardrömmar så handlar det ofta om just ormar. Jag tror att med största sannorlikhet att jag drömde om det i natt pga av filmsekvenser från igårkväll, Harry Potter. Den var fasiken läskig ju och det är bara 11 års gräns tror jag. Utöver ormsekvenserna i gårdagens händelser så var gårdagen en mycket bra kväll.

Min mardröm handlade om en ihärdig svart, 1 meters orm som slingrade sig fram och letade sig till mig. Som om att den var ute efter mig. Den följde min rädsla. Just eftersom att jag är rädd så dras ormen till den känslan.  Skrämmas mera. Etsa sig fast i mitt minne. Jag kan inte ens se på en orm, inte ens på bild. Får en ruggning i hela kroppen om det händer. Mår smått illa. Så under filmen så fick jag titta bort och bara lyssna ett tag. j*la ormar.

Jag hatar ormar.

2010-12-12
 12:14:03

Trevlig tredje andvent

Tredje advent är här. 12 dagar kvar till julafton. Tredje ljuset är tänt. Nu är det tripp trapp trull på ljuset. Ett ljus kvar! Står i fönstret och kollar ut. Kanske en promenad lite senare idag kanske? Nu ska jag bara kolla på veckans avsnitt av Robinsson. Missade det i veckan.  Over and out!

2010-12-11
 10:35:00

Skulle passa fint idag


Jumpin mjukisdress


Onepiece mjukisdress



Glida runt i denna hemma idag skulle inte sitta fel!! Lördagsmys!
2010-12-10
 17:11:49

Fredagsmys med Harry Potter


Damn, it is cold!

Var kommer kylan ifrån egentligen? Fryser ju rumpan av mig.
Och näsan också för den delen. Varför finns det ingen näsmössa?

Ikväll blir det uppdatering från Harry potterfilmerna
då det snart är dags att kolla på den nyaste filmen
på listan!

Over and out!

 

2010-12-10
 00:02:23

Bild från förr

Jag ska framkalla lite kort inför en blivande "inramade-kort-vägg" så jag satt och kollade igenom en himlans massa kort ikväll. Både gamla och nya. Spanienresa, fester på alla håll och kanter i falun, kryssning, studenten, midsommarar, nyåraftonar, inloppet, smögen, irland, fallskärmshopp, julaftonar, födelsedagar, sommar på klipporna, lägenhetsbilder och massa massa annat. Superkul att kolla igenom. Man gör det för sällan. Påmindes om att jag måste framkalla och göra i ordning ett irlandsalbum känner jag med en massa kort och historier därifrån.


Om man blåser ut och skakar på huvudet vädligt mycket och tar kort på det så ser man lite ut som så här. Det ägnade jag mig åt tillsammans med tjejerna hemmifrån en dag då vi var och hälsade på F, tror det var typ hösten 2004.  Mycket roligt.




2010-12-09
 09:15:00

För många skor? Aldrig!

Mina nya älsklingar. Hämtade igår. Snygga och sköna. Och ett riktigt kap.


Skor från Nelly.com
2010-12-08
 17:39:00

Middag och film

Dags för filmkväll hos brorsan och middag till det. dagens fråga är då; vad blir dte för mat? Jag och N gissar nog fel som vanligt. Men gott blir det, det är det enda vi vet.

Ha en fin kväll!
2010-12-08
 13:35:36

Glögg i stora lass

Så här ser vårt köksfönster ut. Massa glögg. Är med i en tävling där man tävlar om ett presentkort men vinner aldrig så tröstpriset är detta. Och glögg är ju gott så det är ju ett bra tröstpris. Tävling någon vecka till och en glögg per dag blir ju ett par styckna. Får nog ge bort lite tror jag..

2010-12-07
 21:10:00

Barty Party


-Ja vill också få vara med på barty.
-Vaddå?
-Jag vill också vara med på barty.
-Party menar du?
-Ja jag sa ju det, barty!




2010-12-07
 19:55:33

Menyn idag

Potatismos
Köttbullar/pannbiff
Brunsås
Rårörda lingon


God och bra mat! Räknas inte detta till husmanskost va?




2010-12-07
 18:56:34

Julklappshandlingsstart

Idag var jag ner på stan för att börja min julklappsinhandling. Jag som brukar vara väldigt duktig på att handla julklappar i tid och nästan vara klar innan alla andra börjar. För ett år sen var jga redan klar har jag för mig och nästan hela väskan hem från Irland bestod av massor med julklappar.  Så nu ligger jag efter känner jag så idag startade jag.

Jag tycker om att handla julklappar, att ge bort saker och ting. Hittade flera klockrena julklappar idag. Blev en ganska så stor julklapp handlad idag. Jag trodde att jag skulle vara tvungen att köpa den via nätet eller åka till stockholm men så fann jag det jag letade efter idag. Superbra ju!


Man får ju kolla lite till sig själv oxå.. Hittade dessa vackra skålar på Indiska, det jag föll mest var ett kakfat i samma serie som dessa skålar men tänk att ha alla ens smycken i dessa skålar och på kakfatet till. SNYGGT!

CUTOUT heart S
49 kr från Indiska.



CUTOUT heart L

99 från Indiska
2010-12-06
 18:29:55

Mys på schemat

Ikväll blir det mys med flickorna M&C. Julmys står på schemat. Var riktigt länge sen vi såg alla tre samtidigt men nu bor vi ju i samma stad allihop så jag hoppas det blir oftare framöver.

Vänskap är något man ska vara rädd om. Inget att ta för givet och något som måste vattnas och uppskattas. Tiden räcker kanske inte till till allt men ibland så får man stanna upp. Ta ett djupt andetag och tänka efter vad som är viktigt. För mig är vänskap mycket viktigt. Men ibland så räcker inte alltis tiden till, till så mycket som man skulle önska. Sin egen energi och tid finns ju tyvärr bara i en begränsad mängd. Man måste ju ha tid till sig själv, man måste ha energi till sig själv och sedan, när ens eget hjärta och kropp fått nog så ska det ju finnas energi kvar att dela med sig av. Ge till andra. Det ska finnas nog kvar till att dela med sig till dem andra i sin omgivning. Jag önskar att jag hade mer. Mer till andra. Och att jag var duktigare på det.

Jag tänker ofta på personer som jag tyvärr allt för sällan hör av mig till eller har träffat på väldigt länge. Som tex karismatiska Miriam eller rara Maria som jag inte träffat på över tre år. Skäms. ( men hoppas att vi snart ses nu när vi snrta bor i samma del av landet snart) Eller även de som jag träffat de senaste månaderna men det känns som om det är för lite. Men man ska ju inte ha dåligt samvete för det även om det kan kännas lite dumt i hjärtat men man ses ju och man hörs ju om man bara vill. Om man ger det tid och huvudsaken är ju att man ses och hörs igen. Någon gång. Vare sig det är i veckan, nästa månad eller om något år. Viktigast är kanske inte exakt när utan att det faktiskt sker någon gång. Att man är närvarande ändå och att när man väl ses och hörs så känns det rätt. Och att de månader eller år som gått, bara känns som om de passerat på någon sekund när man väl ses igen. Jag vill känna en längtan efter att ses igen till mina vänner. Någon gång. På något konstigt sätt så möts man igen. Och att man inte blir av med varandra.


2010-12-05
 08:25:00

Kläder för sista dagen 2010

Detta år börjar ta slut. Lider mot sitt slut. Nedräkning. Har inga planer för nyårsafton. Än. Hoppas jag. Men någon av dessa kläningar kanske skulle kunna sitta fint då.. Eller till jul också för den delen. Åh, jag längtar efter julen!! Ska inte missa att kolla på dagens avsnitt av Sunes Jul idag efter jobbet och ta en chokladbit av min chokladkalender som jag fått från mamma. Jag är glad att hon inte frågade om jag ville ha en; så jag slapp säga att jag verkligen, verkligen vill ha en, trots att jag kanske är för gammal och är 25 år gammal.



Klänningar och bild från Cubus.se
2010-12-04
 19:57:28

Risk för virus

Jobbat hela dagen idag. Dagen flög förbi som vanligt. Ett extra plus på dagen var att mina föräldrar kikade förbi. Utan förvarning så stod de helt plötsligt där och kom och hälsa på på jobbet. Pappa hade en liten paus på hans annars (nästan) nonstop-jobb nu under vintertid då det bara snöar och snöar mest hela tiden. Då får man passa på att åka in när det passar. Undrar om de kanske handlade lite julklappar idag, hihi....

Under fikapausen så stod de massa godisskålar framme och efter min smörgås så lockade godiset och det slank ner några godisar. (Varför säger man inte karameller nu för tiden förresten, jag tycker det låter så mycket godare på något vis. Karamell. Men godis är kanske mer generellt och karameller är sådanda där hårda godisar, typ polkagris, eller?) Några runt bordet påpekade efter ett tag om vinterkräksjukan som går och då kanske inte några godisskåklar är de bästa att plocka godis, förlåt;karameller, från. Blir jag kanske sjuk nu? Vill verkligen inte. Föredrar att vara frisk. Men jag hoppas att jag blev immun från det då N var sjuk här för någon vecka sen.
2010-12-03
 20:35:55

Dagens tips

Dagens tips är att mna inte ska försöka skruva åt sängben ensam. För vet ni vad som händer då om man är lite  klumpig som jag. Jo man får blodblåsor på händerna som gör jätteont! Ajja bajja!

Nu ska jag bli serverad fyllda färsbollar med fetaost och klyftpotatis! I like my sambo!


Ps. Håll era tummar nu ett tag! We need them!!
2010-12-03
 14:27:12

Nytt nagellacktrick

Jag gillar att hålla på med mina naglar. Testa olika metoder. Måla naglarna lite olika.  Har tom frågat N om tips och så kommer han på ideen att måla dem tvärt över nageln, liksom diagonalt.. Blev med blått och det ser ganska roligt ut faktiskt.


Nä nu off to work! Ha en fin kväll!
2010-12-02
 21:01:40

Olika frisyrer och färger

Februari 2008

 

Mars 2008

 

 

Augusti 2008

 

 

December 2008

 

 

December 2008

 

 

 

Maj 2010

 

 

Ganska kul att titta på så här i efterhand. Blir riktigt sugen på att klippa det lite kortare igen. Kort liten page så man får en snygg lockig frisyr. Det mörka går bort då. Det mörka skulle jag vilja ha igen men då måste jag ha långt.. Kort och mörkt har jag kommit underfund med, är inget för mig. Kort och ruskit blont ska det vara i så fall. Men har jag ett långt svall, ni vet hollywoodlockar, då kan jag tänka mig att ha mörkt. Jag gillade ju min mörka hårfärg, dock inte det där mitt emellan, alltså när jag varit riktigt mörk till att gå till blond. Urk, det var ingen vacker syn.

 

Oh, hur ska jag göra. Orkar jag spara ut? eller ska jag be M om en klippning till... Men då ångrar jag väl mig igen...
2010-12-02
 19:54:35

Nyklippt

God kväll!

Sitter här i soffan, under en filt då det är så kallt här hemma,  och sitter och pillar i mitt hår. Luktar på det och för fingrarna genom håret. Det är ju så skönt när man är nyklippt. Jag försöker ju spara ut till långt fint svallande blont hår. Går sådär.. Jag vill ju egentligen ha långt hår men är ju så trist att spara ut. Jag trivs ju jättebra i min korta page som jag hade för dryga år sen. Men jag ska hålla ut!

Nyklippt, fräscht, friskt, glatt hår!

Jag och mina braiga Frisör. Göteborg, april 2009.

2010-12-02
 09:22:00

2 december

2010-12-01
 22:11:00

Julkalendern avsnitt 1

Första avsnittet på julkalendern avklarat. Grejen är bara den att jag kollar på 1991s version så jag kollar på dvd. Det är ju den bästa julkalendern ever! Klockren på alla ätt och vis! Jag ska kolla på ett avsnitt per dag, precis som på riktigt. Första avsnittet är när familjen ska knäppa årets familjefoto och den går inge vidare, haha! Jag kna ju nästan alla avsnitt utantill men det är ju det som är charmen.

Några bra citat:

-Hon ba. Och jag ba. Va? Hon ba? Och du ba? Men hon ba. och Jag ba. Igår bra.

-Puh vad jobbigt det här var. Puh

-Jag brukar knycka Sunes grejer.

-Det där är väl inget jobb. Vända på papper och säga mm, mm. När man jobbar ska man ju såga, hyvla och svettas och så.

- Jag visste ju inte att han tog betalt per timma..





2010-12-01
 14:22:45

Nytt datafoderal



Ser inte texten så bra:


Födelsedagspresent från brorsan lite så här i efterskott.. Haha! Skulle fått den i april men vart en massa strul med leverans och bortglömde bestlnningar. Men bättre sent än aldrig, elle rhur? Ruskit snyggt är mitt nya datafodral i alla fall.
2010-12-01
 09:14:00

Gaaaaa

Gaaa vad snygga. Säkert inte alls sköna och svåra att match men snygga är dem. Jag saknar att ha mina skor framme så jag kan se dem. Jag ser fram emot att kunna bygga massa hyllor eller en bokhylla för att ha alla mina skor på. Så synd att de bara ligger nu. Sommarskorna ligger ju bara och väntar nu. De ska ju vara framme. Kanske inte för användning men för att tittas på. Se men inte röra!


Angie SEK 399, Nelly  Shoes - NELLY.COM

nelly.com