2010-10-31
 10:29:04

Fortfarande mätt

Jag är fortfarande mätt sen gårdagens kroppkakeätning hos bästa C. Det gick ganksa fort att tillaga dem, trodde det skulle ta längre men vi var riktigt snabba. Och gott var det. Riktigt gott. De blev vberkligen superbra. Jag har ju längtat efter detta ett bra tag nu så var skönt att stilla begäret. N hade aldrig ätit det förr och han blev positivt förvånad och gillade det. Man säger ju att man äter med ögat också, att det ska vara färgglatt för att tillata ögat. Det kanske jag inte skulle säga att öländska kroppkakor gör. Men ack så gott det är. Man äter ju också tills man blir proppmätt men jag tror man gör det också för att man inte äter det så ofta just för att det är ganksa kruxigt att göra dem. Flera timmar av jobb. C&C hade visserligen förberedit lite som underlättade mycket.

Del 1: Finhacka, blanda.
Del 2: Skala, riv, vrid ur, blanda, plata ut, fyll, gör till boll, koka.

Detta ska vi göra om C&C!! Tack för en mysig lördagskväll!


Nu ska jag packa väskan och vänta in taxi Brorsan för vi ska åka till föräldrarna. Var ett tag sen sist så ska bli skönt. Plus att vi ska ner till sommarstugan och hämta vinterkläder och dyligt. Är ju inte så varmt ute längre.


2010-10-31
 10:04:27

Abstinens..

Jag har skoabstinens tror jag. Jag vill ha massor med skor. Jag vill att det ska välla över med skor här hemma. Vill ha fina skor. Vill ha varma skor. Vill ha skor med klack. Vill ha skor på kilklack. Vill ha stövlar. Vill ha kängor. Vill ha skor med högt skaft. Vill ha skor med klågt skaft. Vill ha! Vill ha! Vill ha!

 

Stövel från Skopunkten.com


Stövel från Skopunkten.com

2010-10-29
 17:46:54

Vad blir det för mat?

Igår var det filmkväll hos brorsan som sagt med middagsbjudning. Jag och N försöker alltid gissa vad det kan bli för mat. Det gjorde vi igår igen på bussen. Lax i ugn, fish and chips, köttfärslimpa, kyckling i ugn.. Som N utttalde det:

-Det är så spännande, för man vet att det blir bra.

Man vet att maten alltid är god och bra. Vi gissar jämt fel. Men maten var lika god för det, om inte bättre. Broren min är en hejdare i köket. Testade en drink också med en ny apelsinjuice från ica tillsammand med vodka (!?) och passionfrukt. Det satt fint. Sen blev det film. Cop out tror jag den hette. Riktigt skoj var den, lite knasig men skoj.

Denna var riktigt god.




Nu väntar bakpotatis med skagenröra
(inspirerat från Ns pappas recept med stenbitsrom,lök och räkor) sen ska jag bege mig på tjejkväll med vin. Ska bli riktigt skoj.

Imorgon blir det hem till C&C. Vi ska ägna typ hela dagen till att förbereda kvällens middag: öländska kroppkakor. Ska bli riktigt skoj. N har aldrig ätit det och inte heller för den delen gjort dem själv. Jag har gjort det en gång förr och det är ett riktigt handkraftvärk men skoj att göra det själv!

Vi har ju C gamla öländska  recept från hennes pappa men finns ju på recept. nu också. Bild därifrån.

2010-10-29
 14:35:34

Peppa till fredagen

Kolla in denna killen. Insprirande kille. Man ler.

 

 

2010-10-28
 17:37:46

Framtiden får visa

N sitter bredvid mig och kollar på lägenheter. Framtidsplaner. Längtar efter det. Att köpa en lägenhet, det ser jag fram emot. Renovera lite så att den blir som man vill ha det. Så att det känns som vårt. Göra det till sitt. Som en pusselbit som skulle falla på plats. Vill ha massa fina grejer. Jag vill nu. Drömmer.

2010-10-28
 17:17:59

Filmkväll en torsdag

Jag och brorsan på Irland för ett år sen när han var och besökt mig.


Ska snart bege oss till brorsan för middag och film. Återkommande besök som uppskattas. Blir ingen cykeltur idag dock då N har skurit sig i handen i går så det blir bussen idag. Ganska skönt iofs för det är riktigt kallt och ruggit ute.

 

Kan inte fatta att det gått ett helt år sen Irland nu. Tiden går läskigt fort tycker jag. Ett år känns som.. ja herregud vad tiden går fort. Det var nog exakt ett år sen som brorsan just varit och besökt mig och inväntade kärleken N som skulle komma och besöka mig i Limerick en vecka. Pirr i magen var det samtidigt som det sög i magen när brorsan åkte hem igen. Irland var toppen. Jag ler bara jag tänker på det. Kan längta tillbaka. Kanske ska skaffa mig ett litet hus där när man blir gammal, typ i Galway hade suttit fint. Sitta och lyssna på en trubbadur som spelar de irländska tonerna med en Guinness i handen, eller en Bulmers, eller en snikebite. Testade en snikebite här på Buddeys men den var inge god här. Besvikelse.

Mumsfilibabba. Jag som inte ens trodde att jag skulle gilla det. Ack så fel jag hade.

2010-10-27
 19:00:01

Varmt om huvudet och skärsår

Var ner på stan idag med E och M idag. De båda shoppade loss och jag hittade detta fina att pryda och värma mitt lilla huvud. Jag har ju mössor men detta är perfekt när man har uppsatt. Slipper man förstöra frisyren som man gör med att sätta på sig en mössa! Plus att det inte är snyggt när man har hårtofs och sen trycker på en mössa, inte bekvämt heller för den delen.

Lindex Shop Online - Pannband

Från Lindex

Snyggt svart pannband

 

På vägen hem stannade jag på ett apotek på begäran av sambon. Han hade lyckas skurit sig mellan tummen och pekfingret, ganska djupt till och med så han behövde sårtvätt, bandage och sådana grejer. Fick ringa min mamma för tips. Nu är han halvt handikappad och kan inte använda sin ena hand. Den har vi tejpat ihop. Hårt! Högläge som gäller. Stackarn!

 

2010-10-26
 12:58:55

Finbesök i stan

Dagens uppdrag är avklarad för idag och nu bara hemma och tar det lugnt. Det vankades bullar och kaffe av N när jag kom hem. Uppskattas. Snart dags för lunch säger min mage.  Kör lite omvänt med fika först och sen lunch. En bak och fram dag..

Ikväll blir det tjejsnack med middag för hela slanten. Söta Emma kommer på besök i Uppsala och jag och systrarna M ska mötas upp för en kväll full av uppdatering. Ser fram emot det och ska bli supermysigt. Vi behöver uppdateras. Mysfakor.

I övrigt sitter jag med min Önske/Inspirationslista för julen som snart kommer. Jag älskar julen och ser fram emot den. Bara 4 veckor kvar till första advent! Fyra veckor kvar tills man får spela julmusiken på hög volym. Man får ju spela det när som om man nu vill det men dte får man erkänna fär någon annan. Då får man spela så ingen annan hör. Tycker någon att jag är värd en liten present till jul så kan man be om att få ta en kika på min lilla lista!

 

En ytterligare bra grej med julen är ju detta; det är ju klockrent! Bästa julkalendern EVER! Eller hur?! Jag ska kolla på ett avsnitt per dag i December, som om den gick på riktigt. Skratta, le och njuta! Precis som det ska vara!


 

Ha en fin dag!

2010-10-26
 12:45:29

En Liten Känsla Bara

2010-10-24
 21:55:18

Urvriden

Nyduschad. I pyamas. Med blött hår. Trött efter en helg med bowling, häng med vänner och en skoj jobbhelg, (slog all time high rekordrekord på min avdelning i lördags, jag tar åt mig).Bowlingen gick för övrigt inte alls bra. Men ärligt talat, det hade mycket med kloten att göra. Hittade aldrig något klot som passade, Faktiskt!

Jag slog i och för sig EN strike, alltid nåt!



Nya tag och ny energi kommer nog med morgondagen.


God natt!
2010-10-22
 21:17:35

Varmt om fötterna i vinter

Nu är ju som sagt vintern här med snö och kyla. Då behövs det skor som värmer ens små fossingar.  Jag vill därför vara med i denna tävling och ha chansen att vinna ett par av dessa sköna och varma skor från Ecco. Ni har ju fått hållt era tummar för mycket nu på senaste tiden. Sluta inte med det, behöver dem fortfarande och håll gärna lite extra nu så kanske jag vinner. U never know!


Jag skulle passa i dessa Siberia i storlek 38.


Jag ska svara på en liten fråga också:

Hur många varianter på modellen Jaffna finns det i Eccos skokollektionen?
Svar: Det finns åtta (8)





2010-10-22
 09:18:37

Vantar, halsduk och mössa på

Fattar ni att nu är det fasiken vinter. Det snöar ju runt om i Uppland. Pappa min, har varit och plogat och saltat och haft sig i natt, helt galet!!! Jag måste ta mig ut till sommarstugan och hämta vintergrejerna: halsukar, jackor och sådant. Kan tyckas konstigt att ha vintergrejerna vid sommarstugan, lite så där bakochfram,  uppochner, utochut-aktigt men det har bara med flytten från i sommras att göra. Mellanlandade ju med alla grejer där och där blev det mesta kvar.

Dröjer nog inte länge innan man kan ut och göra dessa fina lyktor. Och snart (!?) får man spela julsångerna igen! Det bästa med vinterna är julen!



Nu ska jag ladda om, fixa här hemma, boka tvätttid för helgen och massa annat. Wka jobba i eftermiddag och sen hela helgen!


2010-10-22
 09:12:57

Ingen bra start på morgonen

Sitter nu hemma i soffan med en nybryggd kopp kaffe. Lampan är inte riktigt tänd och flera värmeljus är tända och världens bästa filt om mina kalla ben. Kan låta som jag har det väldigt mysigt här hemma så här på morgonen. Visst har jag det men notera de kalla benen.. Varför har jag kalla ben? Jo för att jag har varit ner till tågstationen och tillbaka!! Varför det kan man undra? Jo för att jag skulle in till stockholm på intervju på morgonen.


Jag gick upp tidigt, jag gjorde mig i ordning. Jag åt frukost tillsammans med N som skulle till jobbet. Jag hoppade upp på cykeln i kylan och cyklade i illfart till tågstationen. Jag köpte mig en tågbiljett. Jag satt mig på tåget. Jag började läsa min bok. Hann pusta ut och andas. TVÅ minuter innan tåget skulle gå så fick jag ett sms där det står att att intervjun är inställd. Skulle få ett samtal i eftermiddag om att boka en ny tid. Jag plockade ihop alla min grejer FORT och hoppa av tåget. Och där stod jag på parongen igen. Med en biljett som redan var betalt men som inte skulle utnyttjas. Lite sur blev jag allt men jag chansade och gick till SJ och frågade om man kunde få tillbaka pengarna. Och den trevliga mannen i kassan sa "självklart får du det". Då blev jag glad. Service kallas det! Ja men det var ju bara att ta sig hem igen.. Hoppa upp på cykeln och ta sig hem. Kul? NOT!




2010-10-21
 16:48:39

10 kronor till Rosa Bandet

Rosa Bandet får 10 kr från försäkringsbolaget Chartis tack vare den här länken: http://www.cancerforsakring.se/?bannerId=2242 – Klicka och gör en skänk-länk du också!
Stöd rosa bandet

Målet är att samla in 25000 kronot till rosa bandet och jag håller tummarba för att vi når målet. Oktober är ju den rosa månaden!
2010-10-20
 17:19:31

Som sommaren fast hemma

Jag älskar blommor. Jag vill ha massor med blommor hemma. Överallt.  Är det inte fint tycker ni? Tänk att ha en bukett i en fin liten vas i varje rum. Behöver inte vara stora buketter som bilderna nedan, bara några färska snittblommor. Jag ville ju bli florist en gång i tiden. Det är så vackert med blommor, finns ju i alla färger sorter. En blomma för alla!!



Nu har just karln kommit hem från jobbet, så nu måste jag nog fortsätta med maten som står och puttrar på spisen. Nu låter jag som värsta hemmafrun, haha!
2010-10-19
 10:17:56

Fastnat på linsen

Regnet öser ner utanför fönstrena. Det är verkligen höst. Det smattrar högt och är kallt och ruggit där utanför. Jag håller mig inomhus och sysslar med.. ja jag har väl lite tråkigt. Har grejer att göra på Borde-Listan.. Ska nog ta tag i det nu tror jag. Men först ska jag npg ta en kopp kaffe.

Jag borde:

  • städa
  • baka bullar
  • ut och promenera
  • göra långkok
Jag borde inte:
  • äta upp kladdkakan med grädde och chokladsås som står i kylskåpet. Nångon som vill komma hit och äta upp den?
  • sitta framför TVn och slöa

 

 


2010-10-18
 11:25:20

Snyggful

 

 

OnePiece.com

 

Snygg men åndå ful. Finns fulare men just dessa Norgeinspirerande är ju klockrena. VILL HA!!!! VILL HA!!!! VILL HA!!!! Man kanske inte kommer göra som i USA och gå om kring i den typ på stan men hemma, gud så mysigt! Känns som om allt jag skriver som jag vill ha nu kommer upp på min julklappslista men jag skulle bli jätteglad om en sådan här OnePiece skulle vara i ett paket. Om jag nu inte inhandlar en själv... Jag skulle nog bo i min här hemma.

2010-10-16
 21:43:54

Bra är Underbart

 

BRA MOTTO VA? JAG TYCKER DET.  KLOKT PÅ NÅGOT VIS.

 

Allt man är med om ger en erfarenhet. Är det inte så?

Bra eller dåligt. Roligt eller tråkigt. Positivt eller negativt.

Allt det gör en ju till den man är.

Alla erfarenheter är ju ändå erfarenheter.

Det får en att växa.

Att se framåt.

2010-10-16
 20:16:01

Packa ner solglasögonen

Slut på solgalsögonen för sommarsolen för i år.


Nu är det slut på sommar och sol. Slut på höst snart till och med ju. Det är en klysha men herre gud vad tider går läskit fort. Nu är det ju dags för vinter. Höstjackan räcker knappt till nu på morgonen. Är ju frost på cykeln och det isar i nästan på morgonen. Och i går snöade det här utanför fönstret. Gissa om jag blev förvånad av den synen. Höstens första flingor. Snart jul ju!


Att bero på att tiden går fort. En liten kul grej på jobbet idag. Min klocka på höger handled visade att klockan var strax efter 3. Min jobbarkompis kom franm till mig och sa att jag snart slutade. Jag tyckte att "snart" var att ta i. Klckan var ju tre och jag slutade klockan fem. Men min klocka är inte pålitlig någonstans för den är klapp och stannat (bokstavligt talat) stup i kvarten så klockan hade utan att jag ens märkt det blivit kvart i fem. En timme och 45 minuter bara flög iväg. Jag hade inte ens märkt att klockan blivit så mycket. Det kallar jag att tiden går fort.

 

Nu dags för hemmagjort vaniljglass.

 

 

 

2010-10-15
 11:30:24

Ta tag i träningen kanske?


Jag borde
Jag vill
Jag ska
Jag tänker på´t..


Känner att det vore dags för att börja träna igen. Det som liksom kryper i kroppen efter Box/Body Pump/ Afro Dance/ Bodu Balance eller pilates..
Men jag är i alla fall duktig med att cykla överallt, och det blir ganska mycket faktiskt. Igår var det dessutom riktigt mycket motvind och uppförsbackar som gjorde att jag var helt slut när jag kom hem och det är ju bra ur träningssynpunkten..

Får se vad denna fredag har att erbjuda, solen skiner riktigt fint så ska nog hoppa upp på cykeln och åka och handla i alla fall. Sen får jag se.. Helgen blir det till att jobba!

Kram på er fina!
2010-10-14
 09:19:31

Godmorgon!

StylebyTyra

 

 

Snygga ringar eller vad, vill nästan ha dem alla. Snyggt värre är det! Julklapp?!


Sitter vid köksbordet, dricker kaffe, läser på om alla sänggrejer, tänk om de förhör mig idag?!
Haha. Men sitter även med aftonbladet uppe på skärmen och läser om alla de där gruvarbetarna som nu är uppe i det fria. Tänk er att sitta fast i en gruva och inte veta när man eller ens OM man kommer komma loss. Hemska tanke. Skönt att de är räddade nu. Nästan som ett litet mirakel! Välkommna upp till ytan igen hörrni!

Nu ska jag sippa i mig sista klunken av kaffet, packa ner mina grejer, ta fram ett lås till mitt skåp och hoppa upp på cykeln. Gud så skönt att bara kunna cykla till jobbet! Detta ska bli en kul dag!

Godmorgon världen!

Puss och kram alla fina!
2010-10-13
 19:14:48

Nya äventyr på ingång! Start; NU!

Sängstommar eller bara sänggavel? Eller kanske en våningssäng?Madrassbotten eller madrassram?Resorbottnar med pocketfjädrar eller bonellfjädrar??

 

Skoj. Skoj. Skoj. Första dagen på nya jobbet idag. Har fått massor med bra information in i huvudet idag.  Snurrar omkring en massa ny information i huvudet nu. Allt från datasystem, hitta genvägar, säljinfo, förkortningar och en himlans massa produktonformation. Imorgon blir det ännu mer, rikigt skoj! Jag ska bli superduktig på detta och det ska bli riktigt roligt. Känns bra att jag hamnat på den avdelning som jag gjort!

 

Fick ett riktigt bra intryck. Kul och trevlig jobbmiljö. Trevliga, hjälpsamma, snälla och lättsamma kollergor.  Sköna roliga människor.


Inspirerande! Utmanande! Utvecklande!

 

2010-10-12
 17:41:12

Segerdans idag

Nu ska jag visa framfötterna, vara initiativrik och jobba på! Jag ska visa vad jag går för och det här kommer bli så bra! Och KUL! Nu har vi medvind älskling!

 

Jippie säger vi idag!

2010-10-12
 16:18:12

Med sanden mellan tårna

Längtar till sol och bad.

Längtar efter solen.


Vill gå längs strandkanten och känna sanden mellan tårna.


Nu jäklar ska det sparas ihop till en resa. Amerika nästa?!

Kankse inte så mycket sol och bad på den planerade resan men ändå.

Men man får dricka en massa sådant här.

Mums!

Längtar efter fula solglasögonsbränna efter att ha legat på stranden och läst en bok.

2010-10-11
 23:36:24

Vad är bra? Vad är dåligt?

Nagellacksbortagning säger jag bara. Suck.

  • Vad är bra?
  • Vad är dåligt?
  • Ska man ha med eller utan olja?
  • Aceton;tummen ner?
  • Med eller utan aceton?
  • Vilken typ får bäst bort lacket?
Jag gillar att ha nagellack, nästan alla färger. Det gör så mycket. Piffar till det hela liksom! Men är ju så jobbigt att ha bort det hela tiden, är ju inte så snyggt att måla över även om det sker då och då. Inte bra, inte snyggt, jag vet men vad gör man när tid inte finns och man vet att det skadar mer att ta bort det med nagelgiftsmedlet och sen måla igen. Eller är det bara en myt att det skadar? Det är ju viktigt att man tar hand om sina händer och naglar tycker jag. Fint med fina naglar.

Denna står i badrumsskåpet. Är den bra mån tro? Funkar ju. Inte helt men är ju jobbigare när man har starka/mörka färger. Nlir lätt lite rester kvar då.

Man kanske skulle vara mer vänlig mot nageln och använda aloe vera kanske? Men funkar det?

Eller vara vänlig och miljövänlig? Funkar denna? Ska tydligen vara vädigt mild så man får jobba lite för att få bort lacken. Men ska skona nageln..

2010-10-11
 23:16:52

Äntligen

Nu öppnas dörrar!

 

Men fortfarande behövs lite tummar. Håll en i allaf all! Jag behöver! Imorrn hoppas jag!

2010-10-09
 16:48:57

Vitt vin och räk...kräftor

Var iväg och handlade idag till middagen ikväll. Det valkas kräftor. Gick till nyöppnade coop och la i en massa grejer i korgen och sist skulle vi ha jäst och kräftor. Kräftor som var anledningen till att vi skulle handla.

Men det fanns inte. Jästen var slut och kräftor gick inte att finna. Blev sur och gick över till Ica Maxi men där märkte vi att det mycket dyrare. Markant. Blev sur. Men köpte jästen och kräftorna  och gick tillbaka till coop och handlade allt annat vi skulle ha. Sen en sväng till Systemet som ligger vägg i vägg för inhandlande av vitt vin.

underbara röda saftiga kräftor, jag kan äta hur mycket som helst, nästan..

Mycket konstigt det här med priser. Det är ju samma vara men kan kosta väldigt olika. Förstår ju att det skiljer mycket mellan till exempel ica maxi och ica nära, men vad fasiken mellan coop och ica maxi, det borde vara mer eller mindre samma priser. Systemet har i alla fall alltid samma priser, vare sig det är en liten eller stor butik.

Gjorde även att jag fick en stjärna i kanten i dag genom att ge pengar till rädda barnen som stod där utanför med två bössor. Fick så dåligt samvete så kände att jag var tvungen att ge lite pengar. Blev lite växel, men vaddå, tanken osm räknas och många bäckar små, är det inte så?


Nu är det pajbak, brödbak och egen majonäs som ska göras innan gästerna kommer.
2010-10-08
 16:29:42

Snyggt i garderoben

Var inne i stockholm en sväng idag. Hade lite tid över så tog en liten snabbsväng och kollade lite på kläder. Hann med ett par gympa/promenad skor, kakifärgade byxor och en svart skjorta också. undan ska det gå!


Snygga va? Den gör sig mer rättvisa i verkligheten. Är lite genomskinlig och tunn.


Dessa vill jag ha, nästa gång får det nog bli!

Såg en skitsnygg top också när jag sprangadär för att leta efter byxor; en topp med texten 1985, med ett teckensnitt av typ halsband eller något liknande. Skitcoolt! Man ska inte gå i affärer för man hitta bara en himlans massa grejer som man vill ha, och med en himlans massa grejer så menar jag typ hela affärer med saker! Och skor skor skor!! Shit vad med snygga skor det finns i höst!!
2010-10-08
 15:19:36

Ha en trevlig helg!!

 




Okej, nu håller vi tummarna. Många svar om jobb som väntas och jag hoppas och hoppas! Äntligen lite mer medvind!!


2010-10-06
 18:49:28

Jenniferdagen

 

 

Grattis till mig! Idag är det MIN namnsdag! Tycker namnsdagar är ett litet trevlig inslag i vardagen. Fått vykort och telefinsamtalsgrattis av föräldrarna och ett sms från en söt vän i Falun, Emma!

N hade inte koll på det så när vi skulle boka ny tvätttid idag så "råkade" jag peka på dagens datum med mitt finger och så bara råkade jag ju visa honom att det är ju faktiskt min namnsdag idag!


Jag ska fira med hemgjord chokladglass! Vad annars!? Jag älskar min hemgjorda glass!!
2010-10-05
 17:40:12

Love you until the end

En av mina favoritfilmer är P.S I love you. Den är så fin. Den är så bra. Den tar tag i mig. Den är vacker ,Den får mig att fälla tårar. Den måste ses och jag såg just att den sänds på tv på lördag. Har man inte sett den måste man se den. Och det skadar ju inte det är lite irländsk i den.. De spelar bland annat in i County Dublin och County Wicklow och spelar irländsk  msuik.

Den handlar om en kvinna som just blivit änka och upptäcker att hennes man har lämnat 10 brev till henne för att underlätta hennes sorg och för att starta ett nytt liv.Fast hennes omgivning gtycker att dte snarare bara gör att hon håöller sig kvar i det förflutna.. Finns som bok också! Läs och njut!

 

Nu ska jag sätta mig med en kopp varm choklad och kolla på lite tv tror jag. Missade "ensam mamma söker" i söndags.

2010-10-04
 20:39:53

Klokt va?

'

Nu blir det bulle och kaffe framför tvn efter en dags jobb. Är ju kanelbullensdag idag, fick en i dag när jag  jobbade men vi bakade kanelbullar här hemma för några veckor sen men de har vi redan ätit upp så nu får det bli vanilj.

 

2010-10-03
 15:01:35

Sparkar och bråk

Bjöd in mig och N  till brorsan på filmkväll ikväll. Och så frågade han om vi bjöd in oss själva till middag också. Klart vi kan göra det svarade jag. Jag är inte den som är den. Middag med brorsan som kock är aldrid fel.

 

Mysigt att bo i samma stad som han (igen). Var ju skillnad när man bodde hemma hos föräldrarna och vi bråkade när man var yngre.  Vi var väldrig bra på att slå varandra kommer jag ihåg. Och sparkas. Sånt gör vi inte längre. Vilken tur va?! Skulle göra så mycket mera ont nu. Man är ju lite starkare. Men det hör ju till att bråka med ens syskon, gör det inte det? Jag tror det. Speciellt när man är jämngamla. Man menar ju inte att vara elak. Det hör som bara till, när man är liten alltså. Nu är vi bara snälla...

 

Det är ju dem som står en närmast som det är okej att bråka/tjafsa med för då är det så lätt sen att bara säga förlåt och sen är det glömt för de bästa stunderna man har ihop är ju när man är sams och bråken går ju över på någon sekund.

Typisk jag-blick. Jag är så söt, inte kan man väl vara sur på mig, haha!

2010-10-02
 19:07:10

Pizzan i ugnen väntar

Idag blir det pizza till middag. Står i ugnen nu och väntar på att bli klar och snart också uppbeten. Hemmagjord med massa gott på och massa ost! Jag är superduper hungrig också så det blir det ännu godare med middag. Plus att jag sitter i köket just nu med blicken riktad mot ugnen. Blir ju ännu mer hungrig då.

Dumt drag av mig.


Tänk vad bra att det finns så mycket god mat
. Och att man faktiskt behöver äta. Mat är ju vårt bränsle. Vad skulle man göra utan mat liksom? Hemska tanke?! Och tänk vad en massa olika sorts mat det finns. Det är ju lite tråkigt det här med att man har lite dålig matfansasi ibland. Det blir ju oftast samma lika mat som man kommer på och lagar. Man skulle ju kunna äta olika recept varje dag om man vill. Det är ju kul att testa olika maträtter. Inte för att man kanske skulle ha ork att laga olika hela tiden. Finns kanske inte riktigt tid för det i vårt samhälle idag.

Men jag skulle vilja uppmata mer folk att laga olika saker, testa på saker.  Vet att jag fått detta från mina föräldrar.  Det uppskattar jag. De gillar att testa nytt och laga olika saker. Men jag ska bli bättre och snart borde jag nog faktiskt styra upp detta med alla mina recept. Göra en ordentlig receptbok/pärm? Eller börja med en prenumeration kanske?


Ska skriva upp det på min att göra lista; Laga mer varierat. Testa mer olika maträtter och recept!


 

Nu blir det middag!

 

Over and out!

 

Ha en mysig lördagskväll!

 

2010-10-02
 18:48:19

Är den kvar?

På väg hem på tåget från jobbpasset i stockholm så slog tanken mig om vad som väntade mig när jag kom fram för en vecka sen. Är cykeln kvar? Står den kvar på samma ställe? Är den stulen? Räckte mina lås?

Och ja den var kvar. Pust!

Hade den inte vart det så skulle jag... ja vad skulle jag? Jag skulle blivit vansinnig!? Två lås måste ju räcka nu då helt enkelt? Skönt. (Ta i trä)


2010-10-01
 17:16:16

Sitter som berget

Just kommit hem efter en sväng på stan med N för att möta upp kusinvitamin och lilla sötnöten för lite småinköp och fika! Jag införskaffade mig ett cykellås, som INTE GÅR ATT KNIPPSA UPP! så nu har jag två lås på min cykel och inget av dem går att knippsa upp. Jag skulle nog vilja ha ett lås till men två kanske får räcka.

Skulle vilja ha ett i framhjulet, ett i bakhjulet, ett lås som man sätter fast cykeln i cykelstället och sen ett som man kan träda igenom allt med.

Inbrottsäkert helt enkelt! Nu ska de fan inte få ta en cykel till av mig!