2010-11-30
 19:06:00

Ja tack!

Reims SEK 329, Nelly  Shoes - NELLY.COMReims SEK 329, Nelly  Shoes - NELLY.COM
Snygga och billiga skor från Nelly.som med lagom hög klack. I likei!!
2010-11-30
 15:48:03

Outfit

Lindex Shop Online - Byxa Lindex Shop Online - Ring

Lindex Shop Online - Topp Lindex Shop Online - Kavaj
Fint från Lindex shop online


Detta skulle jag kunna tänka mig  ha. Känns som om den liten rensning i garderoben och påfyllning av nytt skulle vara på sin plats!!!
2010-11-29
 21:44:00

Ljus i vårt hus

Så här ser det ut hos oss just nu. Mys!

2010-11-29
 19:41:23

Tiden går så fort

Var på promenad idag. I snön. I kylan. I solen. Mycket fint var det. Riktigt fina promenadstråk bara alldeles utanför dörren och nu jämsides med gåstigen finns skidspår. Nu är det vinter. Men var ju alldeles nyss som det var sol och varmt. Inte sol och kallt. Nu behövdes ju täckbyxor. Nyss hade jag mina trekvartslängds-träningsbyxor och svettades. Hösten, vart tog den vägen?


Detta möttes jag av när jag skulle ta bakvägen..
De är här utanför på gården ganska ofta och äter av fåglarnas mat. Söta är de.

 

Vinterlandskap, måste ha snöat som bara den senaste dagarna.

Ser ut som om det är kväller men solen sken, faktiskt.

 

2010-11-28
 17:36:36

Gissa vad jag gör??

Rosa fina adventsljusstake som jag fått från KusinVitamin. Ska kolla med N när han kommer hem om den accepteras..


Min fina julljuskrona. Vet bara inte vart den ska få sin plats..

Julpynt

Julfönstret ska pyntas mera..Observera ljusslingan på balkonkongen som ses i bakgrunden..

Glöggmuggarnastår redo i kökskåpet

Pepparkakor med möggelost blir det till fika ikväll

 

Nä nu får kära N komma hem tycker jag!! Vill pynta med honom ju!!!

 

2010-11-28
 15:30:28

Äntligen

Nu får julsångerna börjas spelas.
Nu får man pynta.
Nu kan julstämmningen instämma sig


Märktes lite extra att julen är på ingång i går när jag var på T-centralen och Milda satt upp ett enormt riktigt pepparkakshus ( receptet är tydligen som följer ; 421 kg vetemjöl, 151.3  kg socker, 135 kg margarin,93 liter sirap, 93 liter vatten, 3 kg ingefära, 3 kg kanel, 3 kg nejlika, 3,5 bikarbonat) där barn kunde dekorera sina egna pepparkakor. Jag såg att tre syskon kom ut där ifrån och den ena blev lite sur för hans bror hade hittat grön kristyr till sin kaka och han hade ju bara vitt. Ingen av dem hann heller vänta på att det skulle stelna för pepparkakorna försvann snabbt in i deras magar.


Bild lånad härifrån



Julen är härlig!




Nu ska jag ut i kylan på balkongen och sätta upp ljusslingan så att alla de som testar sina skidor i spåret här utanför får lite ljus då snart solen försvinner.. Redan början skymma lite ju! Sen ner till förrådet för alla julgrejer för när N kommer hem från sin helg borta i Falutown kan dricka glögg, lyssna på låtar som den här och pynta litegranna. Mycket synd dock att jag ionte kunde följa med dit i helgen. Lite avis på N som har sett Kusin och H nya hem. Jag som hade första tjing på deras nya bäddsoffa. Vilken miss av mig att inte åka.



2010-11-28
 09:14:00

Saknar

 

Irland och de alla

I mitt hjärta

I mina minnen

 

2010-11-27
 21:08:40

Fråga kolon ?:

Varför finns det inte tvådagars ostbågar (observera ej ostkrokar, vad vasiken är det för ett påhitt att kalla dem för det? Ostbågar it is)? Jag tycker de är som bäst efter att ha legat framme en dag, hellst två. Då är de lite mer sega av sig och det är så de ska vara. Mums. Men man måste ju köpa dem i förväg: öppna påsen, så man kan äta dem två dagar efter och det funkar ju inte. I lands problem va? Jag efterlyser tredagars ostbågar med extra mycket ost!


Jag kommer in i perioder då jag får "dille" på något så jag äter det nästan överdrivet mycket. Det är saker jag jämt tycker om men får liksom nästan inte nog ett tag. Ett tag är det havregrynsgröt, sen kokt ägg, sen oliver. Det konstoga är att jag helt plötsligt har börjat tycka om saker. Typ som bredbar leverpastej. Jag som hatar leverpastej! Men N har köpt hem det tillsammans med smörgåsgurka (eller är det saltgurka, gott vilket somm iofs). Och så testade jag det och tyckte om det. Konstigt.


Men jag hatar fortfarande ravioli, rotmos och leverplättar! Kommer alltid göra!
2010-11-27
 09:59:00

Vill tappa detta

Detta är ett band som man knyter med två varv och med tre knutar. När man tappar detta band så ska de tre önskningar man önskar när man knuter dessa ha gått i upplevelse. En knut för varje önskning. Brazilets är en 200 år gammal tradition från mystiska Bahia i Brasilien. Det sägs att orten för lycka med sig och den som bär armbanden därifrån får tre önskningar uppfyllda. Plus att  genom att köpa Brazilets stödjer man samtidigt bevarandet av den Brasilianska regnskogen.


Fick det av sötaste grannarna på järnet för ett tag sen och Jag vill tappa detta band nu...En önskning uppfylld med resten då... Snälla!

2010-11-26
 01:03:55

Vart ska huset stå?

Fått svar angående min lilla (?!) önskelista, eller inspirtionslista som jag kallde det, från Tomten (?!) och på önskelistan stod det bland annat ett hus men fick en fråga om min önskelista om vart huset ska stå... Den frågan ska jag nog ta mig med in i drömmarnas land så kanske jag får svar där för jag vet inte svaret än.. Vart vill jag sätta mitt bo? Jag vill tvivas och vara lycklig. DÄR vill jag ha ett hus... Kvittar nog lite exakt vart... Bara jag slipperv ara mörkrädd...

 

2010-11-26
 00:46:59

Tiden står ju inte still direkt..

Ibland undrar ju man ju vart tiden tar vägen? VAR TAR ALL tiden vägen? Egentligen?

Alla saker man gör? Alla saker man upplever? Alla personer man möter? Vad händer med tiden? Egentligen? Läkigt ju när man väl tänker på det.

24 timmar är ju alltid 24 timmar. Aldrig mer. Aldrig mindre. Men det känns ju inte alltid så. Eller hur?  Jag tycker inte det i alla fall. Satt ikväll med en vän över ett glas vin (eller två) och pratat, pratat, pratat och tiden bara flög iväg. Hur kommer det sig all tid kan upplevas kortare än den faktiskt är.  Ibland känns det ju som om en timme är 10 timmar. En minut som en halvtimma. Allt beroende på tillfälle. Konstigt. Vad roligt man har på vägen kan jag tänka. Alla skratt, alla roliga minnen, alla roliga personer, allt knas.

Alla saker som känns så bekanta, kan kännas så långt bort och så Obekanta. Som om saker aldrig hänt. Men allt har ju hänt. Allt det är ju upplevt. Alla dessa har man ju mött. Inget är ju bortglömt, inget är som botrblåst som ordspråket säger. Inget. för även om det som händer nu är verkligheten, som som räknas så har ju allt hänt och det har gjort mig till den jag är NU. Allt räknas.




Osammanhängande, I know men var tvungen att dela med..




Nu dags för sängen. Nu ska jag krama om N och somna bredvis min prins, tryggt. Han sover nog sen länge.. Sov sött!
2010-11-24
 17:50:48

Toppenmeny

Brorsan och kusin, T med sötnöten kommer snart hit på en liten mysig trerätters så här på onsdagen.  Varför ska man inte kunna lyxa till det mitt i veckan? Det ska vi i alla fall göra med kantarelltoast, fläskinnerfile, potatis+vitlök+morötter i ugn, Ns hemmagjorda bearnaisesås och till efterrätt hemmagjord vaniljglass med kakdeg! Lät det inte hur mumsigt som hellst! Jag tycker de ska komma hit nu!



Är man lyckligt lottad eller är man?!
sommaren 2010
2010-11-24
 09:18:00

Onödig men rolig fakta

Sökte på mitt namn för att kolla vad det betyder och få lite annan onödig men lite rolig fakta om namnet som statestik och grejer. Intressant faktiskt får jag säga! Lite roligt att mitt namn inte fanns med i almanackan när jag fick mitt namn.


Jennifer är ett engelskt kvinnonamn som härstammar från det walesiska namnet Guinevere, som möjligtvis betyder "vit våg" eller "vit drömbild". Jennifer kan också betyda "ljus, helig och mjuk".

Det är först under 1900-talet som namnet nått utanför Wales gränser. 1986 togs det in i den svenska almanackan. Namnet upplevde en modevåg under 1990-talet. 1994 blev Jennifer det 25:e vanligaste flicknamnet bland nyfödda.

Fortfarande får nästan 300 flickor i varje årskull namnet som tilltalsnamn. Det finns 11 215 kvinnor som har förnamnet Jennifer. Av dessa har 9 058 namnet Jennifer som tilltalsnamn/ förstanamn. Namnsdag: 6 oktober.

Populäritet idag: Minskar trend ner
Placering på namntoppen 2009: Inte i topp 100
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 11374
Antal män med namnet i Sverige: 3

2010-11-23
 19:05:15

Smartaste jag sett på länge

Jag har länge letat efter smart förvaring för mina smycken så som ringar, armband, halsband och armband. Nu har jag iofs ett ganska bra system genom att ha ringar i askar, armband och örhängen på ett våningskakfat och sen mina halsband på en hängare på badrumsdörren men letar fortfarande efter något smartare. Kakfatet vill jag fortfarande ha bara för att det är så fint att lägga upp smyckena på men kolla in dessa som jag hittade på mihi.se under smyckeshållare. Bästa jag sett på länge faktiskt. Just detta jag letar efter ju.


För halsband egentligen men jag tänker ringar



Hållare för fina armband



Supersmart hållare för oliak sorters smycken




Likadant på denna, här kan man ha nästan allt på


2010-11-23
 16:21:45

Maximalt med ljus

Man skulle kunna tro att jag ska göra något romantiskt för min sambo med tanke på att det är ljus typ överallt. Men nej då, det ska jag inte. Inte mer än att vara mitt vanliga gulliga jag. Men finns en annan anledning; Kyla. Är ruskit kallt så det behövs lite ljus att värma upp lägenheten lite sen tycker jag om att ha tända ljus även om det är varm iofs, bara för att det är så mysigt. Jag älskar ljus och kommit underfund med att man nästan inte kan ha för mycket ljuslyktor och ljusstakar. Även om de inte är av samma sort/tema/form så är dte snygga att ha en drös på samma ställe. Gillar även kandelabrar som bra den, synd bara att min gått sönder och gick att rädda.

Ljus på tvbänken

Är nog mest kall efter svängen nere på stan då jag käkade lunch med N och frisörskan. Vi testade på Amazing Thai. Godkänt betyg. Sen när de två hade slut på lunchrast så tog jag mig en sväng och fönstershoppade. Var in på H&M för att kolla in Lanvin for H&M collection 2010. Inga kläder för mig och min smak men ett coolt samarbete.

 

2010-11-22
 19:14:23

Virus på datorn fixat

Nu har jag just fått tillbaka min kära dator igen efter genomsökning av det dumma virus som smet in på min dator och förstörde. Nu är det borta och fixat av bror min. Tack kära du!!

Nu hoppas jag bara att viruset som N har haft försvinner illa kvickt nu. Han ska försöka sig på att jobba imorgon så nu håller jag tummarna!


Annars har jag mest jobbat senaste dagarna. Superskoj som vanilgt. Dagarna går så fort och det tycker jag är ett bra betyg. Trivs som bara den. I helgen har även några naprapater jobbat med oss för att hjälpa till kunder som har lite specialfrågor och dte var riktigt intressant för oss som jobbar också då man kunde passa på att ställa frågor själv. De kund ge lite tips om speciella saker man kan tänka på när man säljer till kunderna. Typ som att många har ont i ryggen pga många sover fel, ligger fel på kudden och att många tror att deras ryggont inte går att göra något åt men det är snarare tvärt om.

I lördags var det även personalfest
. Jobbade hela dagen, sen var det bara att byta om och så sprang alla omkring och gjorde sig i ordning i omklädningsrummet. Hade en timma på mig mellan att jga slutade innan förminglet satt igång så var ingen idee att åka hem imellan. Temat för kvällen var Suntrip. Så vi fick ett Pass till fördrinken som vi skulle hålla hårt i. Det stod nämligen vilket bord man skulle sitta vid. Reseledarna visade oss till bords. Trerätters och dricka till ingick. Under middagen var dte flera uppträdanden av en dansgrupp och senare spelade ett band. Deta var pyntat och lite omgjort efter sommar/utomlandstemat så var lite skoj att tänka hur det ser ut egentligen just eftersom vi var kvar i den gulblå stora huset. Var en riktig skoj kväll faktiskt. Ett tillfälle att lära känna fler på jobbet och lära känna de man jobbar med lite till också.

Hem och sova lite granna och sen tillbaka och jobba på söndagen. Inte ett spår efter gårdages fest  men några var piggare än de vissa andra. Men är der personalfest så är det.


Puss på er!! Nu är det dags för Biggest loser!
2010-11-19
 13:28:00

Dagens tips

Jag gillar skarpt "Så mycket bättre" som går på tv4. Det är ju galet bra. Har fått nys om att de funderar på att starta en turne/konsertaktigt av detta. Hoppas det för det vill jag gå och kolla på i så fall. Alla tolkningar är så bra, så fina. Tar tag i en. Petter som tolkar om låtarna helt men ändå med grundtanken från orginalet kvar. Di Levas sätt att tolka. Eller som med denna då Septeber, den riktiga discodengsbruden, gör Teddybjörnen Fredriksson på ett så fint och unikt sätt. Så denna låt ger jag er idag. En fredag i november när snön faller. När snön ligger på marken. Det riktigt knastrar.

Nu lunch sen off to work!!

2010-11-18
 20:13:45

Ännu mer virus

Nu är min dator på tillfriskning hos min bror. Tur att jag har han. Datorn har fått något riktigt förjävligt. Den stängde av sig flera gånger och tillslut gav jag upp. Rädd för att skada den ännu mer.

Sen är virus temat här hemma just nu. Niklas har spytt var tredje timma sen klockan 22 igår kväll och mellan varven fått i sig nyponsoppa, en brödbit, cola och vatten. Inte roligt alls. Så kvällens plan med sushi med systrarna M&M fick ställas in. Får ta den nästa vecka hoppa jag för att firas massa nya jobb!

Nu blir det robinsson!!

puss på er i snön


2010-11-17
 14:31:26

Virus på datorn

Jag har fått virus på min dator. Törs inte logga in någon stans men om ni som står med någon stans i min kontaktlista;öppna inte något som är sänt från mig just nu! För det är inte från mig i så fall. Bara någon/något som hackat sig in. Suck! Blir så arg på sådant! Vad får man ut av att sprida virus! Jävla värld!!

Så ÖPNNA EJ NÅGOT FRÅN MIG!



2010-11-17
 08:36:00

Starta blomdagis

Snart dags för att pryda fönsterbläcket med de röda julstjärnorna som hör julen till. De är så fina. När jag var mindre hade jag och brorsan en liten minigran med glitter på istället. Dels för att vi ju tyckte det var snyggare och dels dör de ganska lätt om man inte tar hand om julstjärnan ordentligt. Men nu föredrar jag de traditionella röda julstjärnan. Gärna i en större kruka med lite andra växter och någon liten tomte i. Fint fint!

Pratade faktiskt blommor när jag var hem till Morfar i söndags. Jag vet att jag skrivit om det för men han har helt galet gröna fingrar. Han måste trolla eller något. Han får liv i alla blommor, till och med d e halvt döda som en annan ger upp hoppet om. Han gör att de blommar ut ordentligt, en blommning ger lika många blommor som vi andra får totalt på en blommas livstid tillsammans. Blommor mår bra i hans sällskap. Hans sommarblommor blommar fortfarande. Mina blommor har gått i ide. Frågade om min orkidé som inte blommat på att bra tag och vad jag skulle göra för att få den att må bättre och han sa att de inte blommar så ofta. Att han hade en orkidé som precis börjat blomma nu och som inte blommat sen senhösten. Har det inte precis blivit vinter nu? Var inte senhösten alldeles nyss? Han är rolig han min Morfar.  Men han sa att jag skulle vattna mina blommor bara så blir de som hans. Jag vattnar mina blommor men de blir inte alls som hans blommor. Ska inte sånt gå i arv? Jag är ju inte kass på blommor. De mår ju bra och dör ju inte allefall, de bara inte blommar så mycket. Min morfar skulle ju tjänastorkovan om han hade blomdagis. Man kunde lämna in sina blommor där i bland så de börjar liva upp sig lite.

2010-11-16
 20:59:19

Jag vann choklad

Jag vinner ju aldrig saker. Därför har jag slutat att hoppas men så var jag med i tävlingen "välj din favorit" på Anthons Berg för att vinna en chokladkaka och jag vann! Choklad som är så gott! Nu ska den testats.

Var med och tävla HÄR. Man bara svarar på några frågor om olika smakkombinationer och sen väljer sin favorit och så vips är man med och tävlar.  De lottar ut en gång i månaden. Jag vann denna smak. Chili & houng. Hoppas den smakar mums!



Bild från anthonberg.se

2010-11-16
 20:16:32

Istället för en tavla

Kolla in vinylahem.se. Där finns det massor med fint som jag skulle vilja ha i mitt hem. Väggdekorer. Väggcitat. Väggtext. Ni vet det där hemmet som jag letar efter. Mitt hem.. Mitt hem med N.  Ljusa färger, vitt, fräsht men härligt varmt. Det vill jag ha! Kanske iofs dumt att önska sig detta i julklapp i år då, men man kan ha det i tanken, typ till födelsedag eller nästa år kanske när vi hittat vår snygga lägenhet.. hihi!  Om inte annat är det ju snyggt ändå och någon annan kanske vill ha dem och har någon stans att ha dem.. Ett litet tips bara!









Nu ska jag nog smöra lite för min prins, har så fruktansvärt ont i ryggen. Var värre igår som blev bättre av att N masserade mig igår så hoppas det blir ytterligare mkt bättre av en massage till. Men vet inte om han är så sugen på det efter sin andra dag på nya jobbet som han verkar trivas riktigt bra på, men tror nog kanske att han är trött. Kom hem med en kamera så han kan fota och en diktafon till intervjuerna han ska göra. Han får utbildning/intro nu och ska köra i gång på fredag. Håller tummarna!



2010-11-15
 10:20:00

Dagens Vill Ha

Dagens Vill ha är inspirerat från Kusin vitamin som varit på besök i Uppsala i helgen, smink så klart! Detta mineralpuder vill jag ha från elf.com. Där finns det massor med bra grejer till en bra peng. Vill ha allt men inom min sminksamling skulle jag behöva ha:

  • Primer
  • Lite nya penslar
  • Mineralpuder
  • Ögonskuggor i några mörkare nyanser
  • Mascara

 

2010-11-14
 11:18:12

Tidresa tillbaka

Hur fungerar det här med minnet egentligen? Igårkväll så satt var det jag, frisören och make up artisten och gick igenom massa roliga galna situationer vi varit med om tillsammans. Vad roliga saker vi gjorde. Vad mycket grejer vi gjort. Vi har skrattat och gråtit. Vi har varit tagit det lugnt och vi har hållit igång hela nätter. Vi har rest tillsammans och vi har varit hemma och bara varit.

Vissa grejer har jag inte tänkt på sen dess och glömt bort. Men när man tar upp det, går igenom och pratar och skrattar åt det, då påminns man ju om minnena, saker man sagt, personer man har träffat, kläder man har haft och ställen och platser. Plockar man fram minnena ur hjärnan så finns de där. Som ett litet arkiv som man kan slå upp  i bokstavsordning och så är de lagrade där.  Mycket intressant det där.



Nu ska jag packa ihop en liten väska och hoppas att brorsan snart kommer hit och hämtar upp mig så vi kan åka till vår far. Det är ju alla pappors dag idag och det tycker jag ska uppmärksammas.


Min pappa. Pappa sen 10048 dagar

2010-11-14
 10:54:52

Andra söndagen i november

När jag var riktigt liten
och nån annan varit stygg
så var hans stora famn
en plats där jag blev trygg.

När lasset blir för tungt
och hotade att mig stjälpa
så fanns han där till hands
för att stötta och hjälpa.

Som förebild han går
i livets långa trappa.
Och ingen är som han…
Han är min pappa!
2010-11-13
 09:10:00

Dagens Vill Ha

Dagens vill ha är denna!Snygg värre!










Nu off to work hela dagen till 18. Vad kvällen utvisar vet jag ej. Kanske en mysig repris från igår med middag och vin och en massa påminnelser från förr. Vem är den mörkhårige pojken vi pratade om igår men inte kom fram till vem det var, det får nog bli ett samtal idag i så fall. Fram med skolfotona..!!!


Låg nästan sömnlös över det inatt, trots att både jag och kusin, som låg på dubbelluftmadrassen, passat på att njutit av att kunna breda ut oss i varsin säng denna natt. Annars är det ju ngt/ngn som tar emot. Visserligen mycket mysigare att dela sängen men ibland är det ju också skönt att breda ut sig. Tror nog de inte klagar heller..


Ha en fin lördag!! puss

 

2010-11-12
 17:36:30

På väg genom dörren

Nu ska jag ta mig ner på stan. Systemet, Ica och sen ska det bli mysig tjejkväll! Kusinen blev frisk, eller i alla fall inte sjukare.  Mys mys!! Detta blir en bra kväll! Måsta bra fundera vad middagen ska bestå av!

Nä nu ska jag kila så jag hinner med en buss.. Lite lat I know, men skyller på att jag har busskort som måste "åkas upp" och att det är halv och kallt. vill ju inte ramla och slå mig. Är så onödigt!!

Ha en fin kväll!

2010-11-12
 16:52:00

Dagens Vill Ha

Tjusig Skjorta/Blus från GinaTricot. Riktigt snygg. Den får bli dagens vill ha-plagg.

 

2010-11-12
 09:43:15

Få stjärnor

Sitter och kollar på nyhetsmorgon och vinexperten betygsatt just glögg och alla glögg han testade förutom Blossa Glögg med Rom fick jättedåliga betyg, en eller ingen stjärna. Romglöggen fick hela fem stjärnor. Varför så dåliga betyg? Jag kan inte tänka mig att de är så dåliga. Han sa att de var för söta och inte alls prisvärda. Märket att han inte tycker om glögg. För sen när det gällde vin så hade han mycket mer inlevelse, han spelade till och med upp bakrundsmusik för att få in stämmningen på vinsmakerna.. Taskigt att framställa glöggen som dåligt. blev nästan arg på honom.

Hörs det att jag gillar glägg eller? En mysfaktor som hör julen till. Mina föräldrar har som ett litet gläggförråd och de har alltid massr med olika sorters glögg. Vanlig glögg, alkoholfri glögg, glögg med chokladsmak, glögg med saffranssmak, glögg med tranbärssmak, havtornsglögg och många fler. Jag som har problem med beslutsångest på sådana ting brukar få sto vid glöggbordet ett tag innan man kan välja. Jag och N sa att vi också vill ha ett såndant bord vid jul hemma hos oss.

Det är mycket vi vill ha;


  • glöggbord/samling
  • vinkällare/vinkyl
  • till mig: stor walkincloset med en hel vägg bara för mina skor
  • till honom: en ölgarderob (tänk heiniken reklamen-stuket)
  • stora fönster så man kan sitta i med en massa kuddar
  • ett hemmagym med bastu och bubbelbad
  • bibliotek där N kan sitta och avnjuta sin årgångswhiskeysamling
  • en massagefotölj

 

Nu ska jag hålla tummarna för att Kusin Vitamin är frisk idag så hon kommer hit till Uppsala idag så jag, hon och Årebruden M kan ses ikväll. Laga mat, drick vin och snacka gojja och ta upp gamla minnen och upptåg vi gjort ihop back in the old days. Nu ska jag sparka N i rumpan så han hinner med tåget till en gammal polare till han i Sundsvall där han ska vara i hela helgen. Och på måndag sen, börjar N sitt nya jobb. Spännande.

2010-11-11
 08:34:00

Dagens Vill Ha

Var på stan med en vän igår. Satt och käkade lunch i tre timmar. Blev mycket uppdatering och minnen-snack. Om nyårsaftnar, lägenhetsköp, jobb och framtid. Tiden bara flög iväg som den gör när man har trevligt. Sen tog vi en liten sväng och kollade i lite butiker. Vi kom fram till att vi båda vill se lite med city-chick ut. Mer sådant. Det är ju skönt att vara finklädd/väldressad. Mer sådant helt enkelt.

 

Detta är dagens bidrag till det:

 

 

 

 

Blev inringd så off to work hela långa dagen. Hemma till 21 igen tror jag! Men jag gillart och tiden  går fort. Ha en fin dag!

2010-11-10
 11:20:49

Snön ligger vit på taken

Snön som föll igår ligger mer eller mindre kvar på marken. Ialla fall här nedanför på gården. Galet vilket väder det var igår. Nu ser prognosen bättre ut. Mysigt med snö och skönt att det blir så mycket ljusare ute. Gillar inte bläcksvart.. (Min mörkrädda sida som talar)


Balkongen för någon vecka sen..Utan snö..


Balkongen igårkväll..Med snö..


Nä nu ska jag snart ta mig in till stan för att träffa Åretösen som har flyttat till Uppsala i veckan. Skojilajbans! Roligt att det är så många som bor i samma stad nu. Oftast är ju alla ens vänner alldeles utspridda i svreige/världen men blir fler och fler som bor här nu. Kom hit alla andra också vettja så vi kan leka och mysa jämt. Min sötnos till vän J skrev såhär på Facebook för någon vecka sen och jag tycker Uppsala är en utmärkt stad att samla alla på:

"Dagens idé: Alla mina vänner flyttar till samma stad (icke sthlm) men något centralt i sverige. Då kan vi umgås å göra massa roliga saker tillsammans å man behöver aldrig ha tråkigt. Vi kan resa tillsammans, spela spel, träna, tävla, baka, hänga, chilla, bjuda varann på mat m.m. Det tycker jag att vi bestämmer då behöver vi bara förslag på stad.."


Det roliga var att någon frågade varför inte huvudstaden var ett förslag och då svarade hon såhär:

- Stockholm en stad där det finns regler om hur man ska stå i en rulltrappa.... behöver jag säga mer?

Eller min kära Kusin Vitamin som svarde såhär:

-Jag röstar för en pytteliten ö mitt ute i ingenstans,så ingen kan rymma!


Är de inte för söta mina kära vänner! Jo, dem är dem bästa! puss på er!
2010-11-09
 13:14:29

Snöoväder på ingång

Tydligen ska det vara ett riktikgt snöoväder på ingång nu. Börjar märkas utanför dörren nu. Snöar och blåser. Skulle jag gå utanför dörren skulle man väl blåsa bort.. Just nu är fåglarna borta, som annars brukar hänga till på balkongen och försöka sno med sig lite golvmoppstyg med sig. Sitter väl och krampaktigt håller tag i en trädgren.  Konstigt det här med väder egentligen. Detta ständiga samtalsämne. Ett enkelt samtalsämne att ta upp och en fråga som bara kommer av farten just för att det är intressant att se vad den andra platsen har för väder. Väderförhållandena kan ju skilja på bara några kilomer. Hur fort det kan ändras. Jordens krafter är ju fantastiska på något vis. Hur atmosfären bara kan ändras på en sekund.  Imponerande stort.

Time to stay inside! Ska nog gå och fixa lite varm choklad snart kanske. Mys inomhus!!



2010-11-07
 08:20:00

Ha en fin solig novemberdag

Idag sönder jag ut några tankar. Överallt, till alla. Jag tänder ett ljus till ER!

Lev Älska Skratta

 

 

Allt vi är, är resultatet av vad vi har tänkt.Sinnet är vårt allt. Vi blir vad vi tänker.

 

Sug på den karamellen!♥

 

 

2010-11-06
 21:08:21

Jul jul strålande jul

Förra hösten/vintern så satt jag och hade ett sug efter julmust, glögg, lussebullar, pepparkakor och allt som hör advent och julen till. Hade nog mycket med att göra att jag inte hade tillgång till just detta då jag befann mig i ett annat land som inte hade sådant. Varför är det så? Det som är så gott? Det spär ju på julkänslan och jag älskar julen.

Kommer ihåg hur glad jag blev när jag fick julmust, julkalander och pepparkakor skickat till mig från sverige till irland. För att inte tala om mina underbara C&L som skickade ett brev till mig med rosa juldekorationer. Hur bra känner man inte mig då? Fick en ju att fälla en tår. Eller gången då jag fick en rosa adventsljusstake av min kusien första julen som jag bodde själv olch fick pryda mitt annars snygga knallrosa badrum, det rummet var jag stolt över, haha. (jag har väl varit förknippad med rosa väldigt länge tror jag, som en kul grej, inte så att jag önskar mig ett rosa hus eller så men jag gillar rosa.. Vet inte varför, är ju egentligen inte så stilrent, som jag egentligen föredrar, men jag bara gillar rosa.

I mitt stora fina hus som jag ska ha när jag blir gammal så ska det vara vitt vitt vitt. Men rosa måste finnas med någon stans...ljuka oskyldiga härliga rosa) Nu bara väntar jag på att få packa upp alla julgrejer här i lägenheten och pryda balkongen med en ljussslinga!


Låter som om det är jul snart.
. men nej nej.. några veckor får jag nog allt vänta.. Julen går ju jämt så fort så man får ju njuta lite i förväg så det känns lite längre..

Längtar tills det står adventsljusstakar i varje fönster.

Längtar tills det står snölyktor på alla gårdar.

Längtar till adventsgranarna stor på varje tomt.


2010-11-05
 09:51:00

Kollar efter vinterjacka..

Måste ju kolla på en ny vinterjacka för denv kommande  kalla vintern. Hoppas dock inte att vintern bli lika kall som den förgående vintern. Då var det rysligt kallt. Galet kallt. Men en varm jacka måste man ju ha ändå. Dags att kolla upp det nu känner jag. Vart ska jag börja? Letar efter en stor varm jacka som inte släpper in kylan. Vill se ut som en liten (stor pluffsig) teddybjörn.





Kanske Rut mfl från Clarks.. ? Nä vill ha större och varmare.. men fin är den.


Intersports alternativ..

Junkjard alternativ..

snygg jacka fråm edc från ellos

2010-11-04
 09:07:00

Ha en fin tordag alla fina!

 

Viktigt och klokt mott tycker jag! Jag vill leva efter detta.

Jag vill ha roligt. Jag vill vara en sprudlande, bubblande, skrattig, pratglad, trevlig, nyfiken, mysig, snäll, omtänksam och glad tjej.

 

Off To 08-området för en dag eller två sen tillbaka för jag jobbar ju hela helgen. Har ju lånat snälla brorsans bil så är så smidigt att ta sig mellan då. Gud vad jag vill ha en bil!

 

 

2010-11-03
 21:28:02

Hur blir det med gamla filmer?

Satt och sjöng någon konstig påhittad låt alldeles nyss (fråga mig inte varför, haha, antagligen tristess) och det fick mig att tänka tillbaka till när jag var liten och satt och kollade i sångboken hemma men inte kunde låtarna, kunde inte läsa heller för den delen så jag hittade helt på, baserade på bilderna till låten i boken. Vet att det en gång blivit filmat av mina föräldrar och finns på ett VHS band. Ni vet när man filmade med en superstor otymplig kamera med en stor lampa till.  Men det finns ju inte längre (fan vad jag lät gammal där..) nu är det ju bara dvd som gäller eller är det också på bortgång nu?  När jag var liten var det ju typ nytt med VHS, det fanns inte internet för svenssons, inte heller mobiler, förutom sådanda där dunderstora mobiltelefoner på 4 kilo (går ju int ens att jämföra med dagens telefoner), fanns ju knappt några tvkanler.. Shit så gammal är jag ju inte med utveckligen har verkligen gått läskigt fort när man väl tänker efter. Men hur gör man då med sådant material man har inspelat på videoband till dvd?! Det är ju skoj att titta på. Måste få min fallskärmshoppsvideo överförd till dvd.. Fallskärmshoppet var bland det bästa jag upplevt. Fick det i studentpresent efter att det stått länge på min önskelista!

Dags att ge julklappslistan snart! Åh vad jag längtar till julen.  Hämtade en julpyntslåda hit i helgen och i kökshyllan står nu glöggmuggarna. Ute i god tid I know..

Julen 08 tror jag detta är från, under granen var det fullt med klappar..

Vi är iofs ganska så många som firar jul ihop så blir väldigt mycket paket...


2010-11-03
 08:23:00

11 cm över havet


DinSko har dessa snyggingar





2010-11-02
 14:56:08

Hålla kontakten

Igår efter jobbet begav jag mig Ultuna igen och träffade sötnosarna L&C. Fullt hus med sex hundar. Alla var såklart inte deras, de var hundvakt. Galet många hundar men ack så söta de är, hundarna alltå.. L&C också då för den delen. Vi körde lite update om livet och omgivningen och L som bosatt sig idet dyra grannlandet för ett tag. Ser tyvärr inte den damen så mycket nuförtiden men är glad att vi hann ses nu när hon var ledig och besökte  sverige för en vecka. Hon hade roadtrip och besökt nära och kära, man får fullt upp när man är hemma opch hälsar på så där.

Jag är så tacksam och glad att de finns i mitt liv. Att de är mina vänner sen 10 år tillbaka. Tänk vad som hänt på de åren. Mycket! Hur mycket saker vi gjort.  Vänner ska man vårda och inte släppa taget om och de vill jag inte göra med dessa två. Men ibland blir man (jag) dålig på att hålla så mycket kontakt som jag kanske vill.


.

Lycka och Rosa!

2010-11-02
 14:42:26

Väntat negativt samtal

Jag är glad idag!!
  • För att jag har fina långa nya naglar
  • För att jag inte fick ett jobb jag sökt
Kan kanske tyckas att det är konstigt att jag blir glad för att jag inte fick jobbet. Att jag säger det nu när jag fått besked om att jag inte fick det. Men jag det kändes inte rätt. Dels för att det började med att intervjun först ställdes in  när jag var påväg dit på tåget. Sen när det väl blev av några dagar senare så kändes det som om jag gjorde bra ifrån mig men att han som hade intervjun redan hade bestämt sig för någon annan. Han ställde heller inte så mycket frågor till mig som jag kunde utveckla och förklara varför jag anser att jag skulle ha detta jobb och om mina erfarenheter." Han har rdan bestämt sig." Det var en känsla jag hade redan när jag satt där och jag var även den sista han hade intervjun med.

Har nu gått i en vecka och väntat in svar och haft på känn att jag skulle få ett samtal där de sa "tyvärr". Det är ett heltidsjobb i stockholm som jag annars inte hade kunnat sagt nej till OM de erbjudit mig det men jag vill hellre ha det jobb jag har nu, som tyvärr inte är en heltid men min plan är att få ett deltidsjobb som går att kombinera ihop med det som jag har nu för jag trivs så himla bra. Jag är glad när jag åker dit och tiden går så himla fort. 7 timmars jobb känns som en halvtimma. Jag vill ju ha ett jobb där jag trivs. Jag vill ha ett jobb som jag vill gå till. Ett jobb som jag tycker är roligt. Där jag kan utvecklas, uppmärksammas, utmanas och få chansen till det. Det som jag har nu, där ska jag visa framfötterna och klättra.


Nu när jag är glad så kanske ni också kan bli glada av att se på detta vackra kort på mig (i mitten)
och mina fina kusiner vitaminer. (J,nu får du bannemig komma hit och
hälsa på. saknar dig jue!)

ha en fin dag!